Görüş Bildir
Haberler
Samsung Sanal Gerçekliğe Adım Attı

Samsung Sanal Gerçekliğe Adım Attı

Ulaş
03.09.2014 - 18:54
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung, sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'ı tanıttı. Yeni ürün Note 4 akıllı telefonu ile birlikte kullanılacak. Samsung yeni ürünle beraber sanal gerçeklik dünyasına adım atıyor.

Son yıllarda birçok firma sanal gerçeklik alanına yatırım yapıyor. Bu firmalar arasına Samsung da katıldı. Firma Berlin'de düzenlediği özel bir etkinlikte birçok ürünle beraber yeni sanal gerçeklik gözlük modeli olan Galaxy Gear VR'ı da tanıttı.

Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü olarak tanımlanabilecek olan ürün, firmanın yine aynı etkinlikte duyurdu Galaxy Note 4 modeli ile beraber çalışıyor. Note 4'ü Gear VR'ın içine koyarak sanal gerçeklik dünyasına giriş yapılıyor. Google'ın kartondan yapılan ve piyasada 10 dolara satılan sanal gerçeklik gözlüğüne benzeyen Gear VR, Note 4'ün ekranını ikiye bölerek kullanıyor.

Gözlüğe özel içeriklerle 3 boyutlu sanal bir deneyim sunan ürünle beraber Tony Stark'ın laboratuvar gezisi ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca 100 bin HD müzik videosu, konser ve benzeri içeriğe erişim sağlanacak.

Samsung'un ürünü benzerlerinden farklı olarak ayrı bir ekrana sahip değil. Üzerine takılan Note 4'ün ekranını sanal gerçeklik için kullanıyor.

Oculus VR ile işbirliği yapıldı

Ürünün geliştirilmesinde Facebook tarafından satın alınan Oculus VR firması ile işbirliği yapıldı. Gear VR'da görüntüyü sanal gerçekliğe çevirme teknolojisinin Oculus VR ile birlikte geliştirildiği belirtiliyor. Yeni ürünün fiyatı açıklanmazken bu yılın sonlarına doğru satışa sunulması bekleniyor.

Büyük firmaların sanal gerçeklik ilgisi

Son yıllarda artan sayıda firma sanal gerçeklik konusunda yatırım yapıyor. Bunlardan biri olan Facebook, bu yılın başlarında Oculus VR isimli firmayı 2 milyar dolara satın almıştı. Oculus VR'ın Oculus Rift isimli sanal gerçeklik gözlüğü bulunuyor. Samsung'un ürününden farklı olarak Oculus Rift'in kendi ekranı var.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sam...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0