Görüş Bildir
Haberler
Samsung ile Rekabet Apple'ın Piyasa Değerini 26 Milyar Dolar Eritti

Samsung ile Rekabet Apple'ın Piyasa Değerini 26 Milyar Dolar Eritti

Ulaş
04.09.2014 - 20:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsung, cihazlarına sanal gerçeklik katmak için Facebook 'un Oculus ekibiyle iş birliği yapıyor.

Samsung Gear sadece Samsung'un yeni 5.7 inçlik Galaxy Note 4'üyle uyumlu olacak.

Güney Koreli teknoloji devi cihazı çarşamba günü Berlin'deki Samsung fuarında Apple'ın 9 Eylül'de Cupertino'da gerçekleştireceği toplantıdan bir hafta önce tanıttı.

Apple hisseleri çarşamba günü piyasa değerinden 26 milyar dolar kaybederek yüzde 4.36 düşüşle tüm zamanların zirvesinden 98.94 dolara geriledi.

Gear adaptör olarak çalışıyor ve phableti sanal gerçeklik sunan bir 3D ekranına çeviriyor. Oculus Rift'ten esinlenen cihazın mobil oyunculuk pazarında çığır açması bekleniyor. Böylece akıllı telefon ellere gerek duyulmadan çalışan bir sanal gerçeklik 'beynine' dönüşüyor.

Android phabletin aynı zamanda bir parmak izi tarayıcısı ve Super AMOLED ekranı bulunuyor. Bu özellikler Samsung'un bu senenin başında tanıttığı Galaxy 5'e de benziyor.

Analistler 5.7 inçlik cihazın 5.5 inçlik ekranıyla daha büyük ekrana sahip olması beklenen iPhone 6 ile yarışıp yarışamayacağını sorguluyor.

Samsung büyük ekranlı cihazlar piyasasında uzun süredir başarılı bir rekabetçi olarak görülüyor. Galaxy 5'in 5.1 inçlik ekranı, iPhone 5'in ise 4 inçlik ekranı bulunuyor.

  • WSJ
Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0