Görüş Bildir
Haberler
Şampuan Reklamlarındaki Modelleri Aratmayacak Sağlıklı Saçlara Sahip Olduğunuzu Gösteren İşaretler

Şampuan Reklamlarındaki Modelleri Aratmayacak Sağlıklı Saçlara Sahip Olduğunuzu Gösteren İşaretler

esma çetin
23.10.2022 - 21:04

Bazen hepimiz saçlarımızın sağlıksız gözüktüğü algısına kapılıyoruz. Ancak saçınızın göründüğü kadar sağlıksız ve hasarlı olmayabileceğine dair bazı işaretler de yok değil. Gelin saçınızın düşündüğünüzden daha sağlıklı olduğuna dair bazı işaretleri birlikte inceleyelim. Hadi buyurun.

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

*Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

Kaynak: https://www.insider.com/how-to-tell-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saçlarınızı kestirdikten sonra harika hissedersiniz.

1. Saçlarınızı kestirdikten sonra harika hissedersiniz.

Salon markası Eufora'nın saç stilisti ve ulusal eğitmeni Dana Caschetta INSIDER'a verdiği demeçte şunları söyledi:

'Müşteriler çoğu zaman saçlarının çok yıprandığını hatta yandığını düşünerek kuaföre gelirler. Saçların uçları kırıldığı zaman kadınların çoğu saçının aşırı yıpranmış olduğunu düşünüyor. Kırıklarını aldırdığınız bir saç kesimi, saçın saçın kökten aşağı zarar görmediğini gösterir.'

2. Saçlarınız parlak gözükür.

2. Saçlarınız parlak gözükür.

Usta bir kuaför olan Matthew Guilin, 'Parlak saçlar, saç derinizdeki doğal yağı saçın tamamına yaymanın bir sonucudur' diyor. Bu nedenle, saçınız parlaksa, doğal yağların saçınıza eşit olarak dağıldığı anlamına gelebilir.

3. Saç dökülmesi kötüye işaret değildir.

3. Saç dökülmesi kötüye işaret değildir.

Guilin, Insider'a “Şampuanlarken veya tararken belli oradan saç dökülmesi, sağlıklı saçların bir işareti olabilir. Saç dökülmesi normal ve sağlıklıdır çünkü saçın bir büyüme döngüsü vardır ve kaybettiklerinizin yerine yeni saçlar çıkacaktır.' dedi.

Saç dökülmesi endişelenecek bir şey değildir, ancak saçlarınız çok fazla dökülüyorsa kuaförünüz veya doktorunuza danışabilirsiniz.

4. Düğümlenen saçlara dikkat.

4. Düğümlenen saçlara dikkat.

Düğümlenen saçlar her kadının kabuslarından biridir. Bu düğümleri açmaya çalışırken saçlar kırılır ve dökülür. Guilin, 'Saçlar bir kez kırılmaya başladığında, bu kırıklar giderek artar ve kırılan saçlar birbirine dolanıp düğümlenir. Düzenli olarak saçlarını kestirirseniz kırıklarınızdan kurtulursunuz. Bu sayede saçlarınız da düğümlenmez' diyor.

5. Saçlarınızın uzaması iyiye işarettir.

5. Saçlarınızın uzaması iyiye işarettir.

Saç stilisti Kali Ferrara Insider'a verdiği demeçte şunları söyledi:

'Saç uzaması, sağlıklı saç anlamına gelir. Eğer saçlarınız ayda 1 santimden daha yavaş bir oranda büyüyorsa, o zaman bir şeyler ters gidiyordur. Bu, aşırı dökülme ile bağlantılı olarak bir vitamin eksikliğine, bir tiroid sorununa veya bir ilaca karşı reaksiyona işaret edebilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kırık kontrol!

6. Kırık kontrol!

Saçınızın uçlarına bakarsanız saçınızın ne kadar sağlıklı olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer saç uçlarınızda kırık yoksa muhtemelen saçınız oldukça iyi durumdadır.

7. Saçlarınızı tararken kopmalar yaşanmaz.

7. Saçlarınızı tararken kopmalar yaşanmaz.

Saçınızı taramak, saçınızın gerçekten sağlıklı olup olmadığına dair size bir fikir verebilir. Lisanslı bir usta berber olan Erma Williams-Nurse,

“Sağlıklı bir saçın işaretlerinden biri de saçın sahip olduğu elastikiyet miktarıdır. Saç, bir tarak veya fırça ile kopmadan taranabiliyorsa, o saç sağlıklıdır.'

8. Saçınız nemliyse sağlıklıdır.

8. Saçınız nemliyse sağlıklıdır.

Williams-Nurse, saçınızın ne kadar nem tuttuğunun, saçınızın ne kadar sağlıklı (veya sağlıksız) olabileceğinin bir başka potansiyel göstergesi olduğunu söylüyor. Saçınızın gerçekte ne kadar nem tutabileceğini test etmenin basit bir yolu var.

Spa Pechanga'da bir kuaför olan Lauren Fink, “Birkaç tutam saç alın ve onları bir kase suya koyun. Eğer saçlarınız yüzerse sağlıklıdır. Hasarlı saçlar gözeneklidir, bu da suyun içeri girmesine izin verir ve saçlarınız batar' diyor.

9. Dengeli ve düzenli besleniyorsanız saçlarınız da sağlıklı olur.

9. Dengeli ve düzenli besleniyorsanız saçlarınız da sağlıklı olur.

Sağlıklı ve dengeli beslenmek saçınızın sağlığını daha da artırmaya yardımcı olabilir, bu nedenle zaten bunu yapıyorsanız, kendinize bir avantaj sağlamış olursunuz. Atalarımız ne demiş, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'. Bunu saçlara yoracak olursak sağlam ve sağlıklı bir vücudunuz varsa saçlarınız da sağlıklı olacaktır.

10. Saçlarınız yumuşak ve pürüzsüzdür.

10. Saçlarınız yumuşak ve pürüzsüzdür.

Saçınızın dokunulduğunda nasıl hissettiğine bağlı olarak, saçınızın sağlıklı olup olmadığını hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Saçlarınız düzgün bir şekilde nemlendirilirse saçlarınız pürüzsüz ve yumuşak olacaktır. Değilse, bu saçınızın kuru olmaktan kırılgan hale geldiğini gösterir. Kuruyan saçlar kırılmaya meyillidir.

Sizin için seçtiğimiz şampuan, saç maskesi, tarak ve saç yağlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın