Görüş Bildir
Haberler
Salgının Perişan Ettiği Hindistan'da Hükümetin Derdi Meclis Binasını Yenilemek!

Salgının Perişan Ettiği Hindistan'da Hükümetin Derdi Meclis Binasını Yenilemek!

Koronavirüs salgınının ağır etkilerini yaşayan Hindistan'da Başbakan Narendra Modi'nin parlamento binasını 1.8 milyar dolara yenileme planı kamuoyunun ve muhalefetin tepkisini çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

T24'ün aktardığı habere göre, koronavirüs salgınının ikinci dalgasında hastanelerin yetersiz kaldığı, oksijen bulmak sorun yaşanan Hindistan'da hükümetin başkent Yeni Delhi'deki parlamento yenileme projesini sürdürme kararı tepki çekti. 

1.8 milyar dolar tutacak renovasyon, salgın nedeniyle diğer projeler dursa da devam etmesi için 'zorunlu servis' kategorisine alındı.

Yüksek Mahkemeye itiraz

Yüksek Mahkemeye itiraz

Hindistan Başbakanı Narendra Mod

Biri annesini Covid-19 nedeniyle kaybeden, iki Hindistan vatandaşı, inşaatın durdurulması için Delhi Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu. Vatandaşlar, parlamento binalarının 'zorunlu servis' olmadığını, inşaatın Covid'in daha fazla yayılmasına neden olabileceğini savundu. Yüksek Mahkeme, davanın bu ay içinde görülmesine karar verdi. 

Yüksek Mahkeme'nin davanın görülmesini ertelemesi üzerine vatandaşlar Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruda 'Konu kamu sağlığıyla ilgili olduğu için ertelenmesi kamunun zararına olacaktır' ifadeleri yer aldı. 

Hindistan'da günlük Covid-19 ölümleri 3 bin bandında ilerliyor. Geçen hafta dünya genelinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin dörtte biri Hindistan'dan çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
18
8
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

aaa bu senaryo çok tanıdık ! hatta bunlar meclis falan yaptırıyor, en azından gene ülke için. bizimkiler kendilerine özel saray gemi fln yaptırıp bide üstüne... Devamını Gör

Uyuşuk adam

Boş yapmayın eeeyyy Hintliler itibar itibar önemli olan yok vatandaş koronadan ölmüş yok açlıktan intihar etmiş bunlar boş bizi örnek alın biraz...