Görüş Bildir
Haberler
Sakız Adası'nda Paskalya'yı 'Roket Savaşı' Yaparak Kutladılar

Sakız Adası'nda Paskalya'yı 'Roket Savaşı' Yaparak Kutladılar

Batuhan
12.04.2015 - 13:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hristiyanlıkta Hazreti İsa'nın ölümünün ardından tekrar dirildiğine inanılan Paskalya günü, Yunanistan'ın Sakız Adasında iki Hristiyan cemaat arasında geleneksel 'roket savaşıyla' kutlandı.

Adanın Vrondados bölgesindeki Ayios Markos ve Panayia Erithiani kiliselerinin cemaatleri ve adaya gelen turistler, Paskalya'yı bu görsel şölenle kutladı.

Yapımına aylar öncesinden başlanan el emeği roketler ve rampaları, hava kararmadan önce hazırlandı. Kiliselerin yakınında yaşayanlar, evlerinin zarar görmemesi için tel örgülerle tedbir aldı. Kutlamayı izlemek için gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist, roket savaşını en iyi noktadan görebilmek için Epos Dağı'nın eteklerine çıktı.

Aralarında 400 metrelik mesafe bulunan kiliseler arasında önce deneme atışları yapıldı. Bu atışlar sırasında taraflar, birbirlerini kışkırtmak için savaş sirenleri çaldı.

Havanın kararmasıyla roket savaşı başladı. Diriliş ayinin yapıldığı saat 23.00'te şiddetlenen saldırılar, saat 24.00'te kilise papazlarının avluda 'Hristos anesti — İsa dirildi' demesiyle en yoğun anını aldı. On binlerce roketin ateşlendiği gece de roketlerin savaşı gökyüzünü adeta aydınlattı. Bu sırada roketlerden çıkan kıvılcımla ağaçların tutuşması sonucu çıkan çok sayıda yangın itfaiye ekiplerince hemen söndürüldü.

Sputniknews

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/videokulubu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0