Görüş Bildir
Haberler
Sahte Pasaportla Gittiği Almanya'da Çalıştı ve Emekli Oldu: 48 Yıl Sonra 'Belgede Sahtecilik' Suçundan Hakkında Dava Açıldı

Sahte Pasaportla Gittiği Almanya'da Çalıştı ve Emekli Oldu: 48 Yıl Sonra 'Belgede Sahtecilik' Suçundan Hakkında Dava Açıldı

ozcanmine
09.10.2018 - 15:23

Trabzon'da meydana gelen olayda iddiaya göre, 48 yıl önce Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyen Musa K., kuzeni Veysel K.'ya ait pasaporta kendi fotoğrafını yapıştırdı. 85 yaşındaki Musa K. Almanya'da çalışıp emekli olduktan sonra kesin dönüş yaptı. Yeniden pasaport için başvuru yapan Musa K.'nın 'resmi belgede sahtecilik' yaptığı ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıllarca Türkiye'ye gelip gitti fakat yaptığı anlaşılmadı.

Yıllarca Türkiye'ye gelip gitti fakat yaptığı anlaşılmadı.

İddiaya göre, 1970 yılında Musa K. ve Veysel K., Almanya'ya işçi olarak gitmek için başvuru yaptı. Veysel K.'nın başvurusu onaylanırken Musa K.'nın başvurusu onaylanmadı. Bunun üzerine kuzeninin pasaportuna kendi fotoğrafını yapıştıran Musa K., Almanya'da bir fabrikada işe girdi. Yıllarca Türkiye'ye gelip giden Musa K.'nın yaptığı sahtecilik fark edilmedi. 15 yıl önce ise Musa K., emekli olarak Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.

Kuzeninin adına yeniden pasaport başvurusu yaptığında ortaya çıktı.

Kuzeninin adına yeniden pasaport başvurusu yaptığında ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre, Musa K., 3 yıl önce Almanya'ya yakınlarını ziyarete gitmek için kuzeni Veysel K. adına yeniden pasaport başvurusunda bulundu. 

Veysel K. adına onaylanan pasaportunun teslimi için bekleyen Musa K. yerine kargo yetkilileri Veysel K.'nın torunu Mustafa K.'ya ulaşınca durum açığa çıktı. 

Mustafa K.'nın dedesinin pasaport başvurusunun olmadığını söylemesiyle birlikte durum polise bildirildi. Yapılan incelemelerde pasaportta bulunan kimlik bilgilerinin Veysel K., fotoğrafın ise Musa K.'ya ait olduğu ortaya çıktı.

Soruşturma başlatıldı.

Soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Musa K., Veysel K. ve Mustafa K.'nın ifadeleri alındı.İfadesi alınan Musa K., iki kuzenin aynı anda başvuruda bulunduğunu ve kendisine çıkmadığını belirtirken, Veysel K.'nın o dönemde rahatsız olduğunu ve anlaşarak kendisinin gitmesine karar verdiklerini belirtti. Veysel K. adında Almanya'da çalıştığını, emekli olup Türkiye'ye döndüğünü daha sonra ise, tekrar Almanya'ya gitmek için pasaport çıkarttığında Veysel K.'nın torunu Mustafa K.'nın durumu açıklığa kavuşturduğunu belirtti.

2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Resmi belgede sahtecilik suçlamasından dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Musa K., mahkeme sırasında, 'O zamanlar gençtik, anlamadan bir cahillik yaptık. Bu yöntemle yurt dışına çok giden oldu o zamanlar. Bazı dönemler izinli olarak Türkiye´ye geldim. Yeni pasaportum için Veysel´in torununu aradılar, o da kimlik bilgilerinin dedesine, fotoğrafın ise bana ait olduğunu söyledi. Yaptığım yanlış ortaya çıktı.” diyerek kendisini savundu.

Ailelerin şikayetçi olmamasıyla beraber dava ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
22
21
7
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Öyle bir ülke ki evrakta sahtecilik yaparak tezgah bile açamazsiniz davulcular bile resmi yasal belge ile işini yapiyor para topluyor ama cumhurbaskaninin di... Devamını Gör

ntyz

Bakalım Alamanya hökümeti ne değecek bu işe?

Ayna Efendi

orası türkiye değil öyle zaman aşımında yırtamazsın