Görüş Bildir
Haberler
Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 19'a Yükseldi

Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 19'a Yükseldi

Deniz Gök
31.10.2015 - 14:59 Son Güncelleme: 01.11.2015 - 15:00

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 19'a yükseldi. Üç depoda üretilen yaklaşık 5 bin şişe sahte içkinin üretildiğini tespit eden polis, şişelerin büyük çoğunluğunu ele geçirdi. Gözaltındaki 21 kişiden 14'ü tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da 18 Ekim'den bu yana sahte içki tüketerek alkolden zehirlenen 19 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, toplam 91 kişi metanol zehirlenmesi şikayetle hastanelere başvururken, 15 kişinin tedavisi yoğun bakımda, 12 kişinin ise servislerde tedavisi sürüyor. 4 şüpheli ölüm vakasının incelenmesi ise Adli Tıp Kurumu'nda devam ediyor.

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, Çağlayan Adliye Sarayı'na getirilen gözaltındaki 21 kişinin ifadeleri alındı. Polis soruşturması sonucunda şüpheliler arasında bulunan dört üreticiden üçünün Küçükçekmece, Bağcılar ve Esenler'de üretim yaptıkları tespit edildi. Bu üreticilerden ikisinin metil alkol kullanarak içki hazırladığı tespit edildi. Gözaltına alınanlar arasında 8 büfe sahibinin de dükkânları mühürlendi.

Mahkemeye sevk edilen 21 kişiden 14'ü tutuklandı. 7 kişi ise serbest bırakıldı. İstanbul'da ölümlerle sonuçlanan sahte içki soruşturmasında tutuklanan 14 kişiye yöneltilen suçlar; 'olası kastla adam öldürme', 'olası kastla adam öldürmeye teşebbüs' ve “olası kastla adam yaralama'.

'Rakı yapmayı internetten öğrendim'

Küçükçekmece'de üretim yapan H. B. ifadesinde, rakı yapmayı internetten öğrendiğini ve alkolü Karaköy'den temin ettiğini söyledi. Daha önce de yakalanıp hakim karşısına çıktığını söyleyen şüpheli, mahkemede serbest kaldığını ifade etti.

'Ucuz olduğu için alıyorlar'

Kendisine etil alkol yerine metil alkol sattıklarını söyleyen H.B., içkisinden ikram ettiği arkadaşlarından ikisinin ölmesi üzerine paniğe kapılıp ülkeden kaçma hazırlığı yaptığını itiraf etti. Alkolü satan dükkân sahibi ise H.B.'nin metil alkolü bilerek, ucuz olduğu için aldığını savundu.

Şişeler Beyazıt'tan

Şu ana kadar yapılan soruşturmada piyasaya 5 bin şişe 'zehirli' içkinin dağıtıldığı, operasyonlarla bu sayının büyük çoğunluğunun ele geçirildiği belirtildi. Soruşturmada şüphelilerin sahte içkiyi koyacakları şişeleri Beyazıt’ta bulunan Polonya pazarından temin ettikleri bilgisine ulaşıldı.  Birçok aracıdan geçerek üreticiye ulaşan kaçak alkol ana dağıtıcısını bulmak için Mercan bölgesinde birçok yere baskın yapıldı.

Ajanslar, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda