Görüş Bildir
Haberler
Sahneleriyle Etkilediği Kadar Çalan Şarkılarıyla da Herkesin İlgisini Çeken Birbirinden Güzel 17 Dizi

etiket Sahneleriyle Etkilediği Kadar Çalan Şarkılarıyla da Herkesin İlgisini Çeken Birbirinden Güzel 17 Dizi

luna
20.10.2020 - 19:00 Son Güncelleme: 20.10.2020 - 19:02

13. maddedeki dizinin ismini görünce kafamda giriş müziği çalıyor. 😂

Kaynak: https://www.elle.com/uk/life-and-cult...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda evde çok daha fazla kalmaya başladık ve dizi izlemek en çok yaptığımız şeylerden biri haline geldi.

Son zamanlarda evde çok daha fazla kalmaya başladık ve dizi izlemek en çok yaptığımız şeylerden biri haline geldi.

Diziler ve müzik evde zaman geçirmek için çok iyi iki yol. Peki neden bu iki aktiviteyi birleştirmeyelim? İzlerken müziklerine de bayılacağımız dizilere haydi gelin birlikte bakalım:

1. Big Little Lies

2. Gossip Girl

Chuck Bass'in moda anlayışı kadar iyi olan şarkılarıyla Gossip Girl bir anı müzikle nasıl daha iyi vurgulayabileceğini bilen bir dizi. Dizinin açılış sahnesinde Serena'nın New York'a döndüğünü görürken çalan Peter Bjorn ve John’un 'Young Folks' şarkısı dizinin müziklerinin ne kadar iyi olacağını hemen gösteriyor. Kim Gare du Nord sahnesinde Blair Paris'de Chuck'ı kurtarırken çalan  Sia’nın ''I'm In Here' şarkısını unutabilir ki? Ya da ünlü çiftin ilk randevularında arka planda çalan  Sohodoll’un 'Stripper' şarkısını... Bizi ekranlara bağlayan dizi de ardı ardına en sevilen müzisyenleri duyabiliyoruz: The XX, Lana Del Ray, Janelle Monae, Goyte, Sum 41, Robyn… ve tabii ki dizinin Jenny Humprey'si yani Taylor Momsen!ın grubu  The Pretty Reckless'ın şarkıları da birçok kez dizide çalıyor.

3. Sex Education

4. Scandal

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Gilmore Girls

5. Gilmore Girls
www.instagram.com

Carole King - 'Where You Lead' gibi oldukça bilinen bir şarkı ile başlayan dizi hepimiz Rory ve Lorelai'nin belirgin müzik zevkleri ile büyümüşüz gibi hissettiriyor.  Slumber Party, Sam Phillips, David Bowie, Yoko Ono ya da PJ Harvey - yedi sezonluk dizi müzik ve kültürel referanslar ile dolu. Yürek burkucu derecede dürüst bir şekilde karmaşık bir anne-kız ilişkisini anlatan dizinin müzik listesi de bir o kadar iyi.

6. Lucifer

7. Money Heist

8. Suits

9. Sex And The City

SATC gibi şovlara dönüp baktığımızda bazı noktalarını tartışsak da dizinin müziklerinin daha fazla incelenmesine hiç gerek yok. Donna Summer, Otis Redding, Nina Simone, Tina Turner, Ella Fitzgerald ve daha fazlasını bu dizide dinleme şansı bulduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Marvelous Mrs. Maisel

11. Nashville

12. The Vampire Diaries

13. Friends

13. Friends
www.instagram.com

'I'll Be There For You' sözleri asla aklımızdan çıkmayacak bir tema şarkısı olsa da bu unutulmaz dizinin diğer şarkılarını da göz ardı etmemek lazım. Chandler ve Monica'nın evlilik teklifi sahnesinde çalan Eric Clapton’ın 'Wonderful Tonight' şarkısını unutmak mümkün değil. Rachel ve Ross’ un resmi olmayan tema şarkısı  U2 - 'With Or Without You' ya da maymun Marcel'in  The Tokens - 'The Lion Sleeps Tonight' şarkısı için olan tutkusunu hatırlıyor musunuz peki?

14. Empire

14. Empire
www.instagram.com

Listedeki birçok diziden daha yeni olan Empire listedeki yerini kesinlikle hak etti. Taraji P. Henson, Cookie Lyon rolünü başarı ile oynuyor. Dizide müzik endüstrisinin kralı Lucius Lyon (Terrence Howard) şirketinin geleceği için oğullarını birbirine düşürüyor. Cinayet, dolandırıcılık, entrika hepsi burada bulabilirsiniz. İşbirlikleri ve orijinal şarkılar bu şovda yer kendine fazlaca yer buluyor. Jennifer Hudson, Yazz, Courtney Love, Bozeman, Mary J. Blige and Juicy J gibi sanatçılar ve Snoop Dogg'un müzikal performansları müzik listesini müthiş bir hale getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mad Men

1960'lardaki reklam dünyasını göstermesi, Jon Hamm’in karakter gelişimi ve de Joan ve Peggy gibi sevilen karakterleri ile mutlaka izlenmesi gereken dizilerden sayılan Mad Men'in müzikleri de alkışı hak ediyor. Bu şov Roy Orbinson, Skeeter Davis, Dusty Springfield, Nancy Sinatra, Doris Day, Miles Davis, ve Brigette Bardot ile bizi altmışlara geri götürüyor. Megan Draper'ın Fransız klasiği 'Zou Bisou Bisou' nun canlı ve samimi (ancak oldukça halka açık) yorumunu da unutmamak gerekir tabii ki.

16. Stranger Things

17. One Tree Hill

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
8
8
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın