Görüş Bildir
Haberler
Sahadaki Mücadelenin Beyazperdeye Yansıması: En Sevilen Basketbol Konulu Filmler

Sahadaki Mücadelenin Beyazperdeye Yansıması: En Sevilen Basketbol Konulu Filmler

Beyza
10.07.2023 - 13:17 Son Güncelleme: 10.07.2023 - 13:44

Basketbol, hızı, heyecanı ve takım ruhuyla birçok kişinin hayranlıkla izlediği bir spor dalıdır. Bu heyecanı ve mücadeleyi beyaz perdeye taşıyan birçok film bulunur. İşte sizler için derlediğimiz en sevilen basketbol konulu filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Thunderstruck (2012)

20. Thunderstruck (2012)

IMDb: 5,1

Özet: Thunderstruck, NBA yıldızı Kevin Durant'in yeteneklerinin bir çocuğa geçmesini konu alıyor.

Yönetmen: John Whitesell

Oyuncular: Kevin Durant, Taylor Gray, James Belushi

19. Like Mike (2002)

19. Like Mike (2002)

IMDb: 5,3

Özet: 14 yaşındaki Calvin Cambridge bir gün rüyasında ünlü bir NBA basketbolcusu olduğunu görür. Ancak gerçek NBA oyuncularının fiziki yapıları dikkate alındığında Calvin’in bu rüyası gerçekleşecek gibi görünmemektedir. Ancak bir gün elektriğe tutulunca işler değişir. Bu durum sayesinde, basketbol alanında olağanüstü yeteneklere kavuşan Calvin, artık NBA’de tozu dumana katmaya başlar.

Yönetmen: John Schultz

Oyuncular: Shad Moss, Morris Chestnut, Jonathan Lip

18. Semi-Pro (2008)

18. Semi-Pro (2008)

IMDb: 5,8

Özet: Postmodern Beyaz Gölge yeniden devreye giriyor. Amerikan Basketbol Birliği'ne bağlı Flint Michigan Tropics takımının koçu Jackie Moon, takım arkadaşlarının NBA'de oynama hayallerini gerçekleştirebilmek için onlara destek verir. 'White Men Can't Jump'in (Beyaz Adam Beceremez) başarısından sonra çekilen spor komedilerinden.

Yönetmen: Kent Alterman

Oyuncular: Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin

17. Blue Chips (1994)

17. Blue Chips (1994)

IMDb: 6,2

Özet: Filmde Amerikan Kolej basketbol liginde amatör basketbolculara verilen illegal para ve hediyelerle akıllarını çelmeye çalışan gruplarla mücadele eden Koç Pete Bell ve takımının hikayesi anlatılır.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Nick Nolte, Mary McDonnell, J.T. Walsh

16. Space Jam (1996)

16. Space Jam (1996)

IMDb: 6,5

Özet: ordan smaçlamakta, Bugs Bunny sıkıştırmakta ve tüm Looney Tunes starları potaya zıplamakta. Animasyon ve gerçek karakterlerin içiçe geçtiği bu komik filmde, Charles Barkley ve Patrick Ewing gibi NBA yıldızlarının yeteneklerini ele geçiren kötü yaratıklarla Looney Tunes kahramanları bir basketbol maçında karşı karşıya gelirler. Kahramanlarımız ünlü NBA oyuncusu Michael Jordan’dan yardım isterler. 

Yönetmen: Joe Pytka

Oyuncular: Michael Jordan, Bill Murray, Billy West

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Forget Paris (1995)

15. Forget Paris (1995)

IMDb: 6,5

Özet: NBA hakemi Mickey, Amerikalı bir havayolu şirketi çalışanı olan Ellen ile Paris’te bir araya gelir ve inişli çıkışlı hikayeler yaşar.

Yönetmen: Billy Crystal

Oyuncular: Billy Crystal, Debra Winger

14. The Mighty Macs (2009)

14. The Mighty Macs (2009)

IMDb: 6,5

Özet: 70’lerin başında, Cathy Rush, tamamı küçük kızlardan oluşan bir Katolik lisesinin basketbol koçu olarak göreve başlar. Coach Rush kızlarını ilk ulusal şampiyonaya hazırlamak ister.

Yönetmen: Tim Chambers

Oyuncular: Carla Gugino, Ellen Burstyn, Marley Shelton

13. Above the Rim (1994)

13. Above the Rim (1994)

IMDb: 6,6

Özet: Film, New York City'de gelecek vaat eden bir lise basketbol yıldızı ve onun bir uyuşturucu satıcısıyla olan ilişkileri hakkında bir hikaye anlatır.

Yönetmen: Jeff Pollack

Oyuncular:  Duane Martin , Tupac Shakur , Leon

12. White Men Can't Jump (1992)

12. White Men Can't Jump (1992)

IMDb: 6,8

Özet: Billy Hoyle (Woody Harrelson) ve Sidney Deane (Wesley Snipes) alışılmadık basketbol ustalarıdır. Los Angeles sahalarında ilerleyebilmekve para kazanabilmek için beraber oynamaya başlarlar, stilleri ise hızlı, tehlikeli ve komiktir.

Yönetmen: Ron Shelton

Oyuncular: Woody Harrelson, Wesley Snipes, Rosie Perez

11. He Got Game (1998)

11. He Got Game (1998)

IMDb: 6,9

Özet: Altı yıldır cezaevinde olan Jake şartlı tahliyeyle salıverilir. Ancak serbest bırakılmasında rolü olan kişi, son derece yetenekli bir basketbol oyuncusu olan oğlu Jesus'la konuşmasını ve Vali'nin mezun olduğu Big State Üniversitesi'ne girmesi için ikna etmesini ister.

Yönetmen: Spike Lee

Oyuncular: Denzel Washington, Ray Allen, Milla Jovovich

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Iverson (2014)

10. Iverson (2014)

IMDb: 7,1

Özet: Belgesel, NBA tarihinin  önemli figürlerinden Allen Iverson’ın hayatını ve basketbol severlerin kalplerine nasıl kazındığını konu alıyor.

Yönetmen: Zatella Beatty

Oyuncular: Allen Iverson, Tom Brokaw, Larry Brown

9. Glory Road (2006)

9. Glory Road (2006)

IMDb: 7,2

Özet: Kırk yıl önce Don Haskins, bir tür asker toplama yoluna çıkarak en yetenekli siyah ya da beyaz adamı bulmak ister. Yedi siyah ve beş beyaz 1965-66 Texas Batılı Madenciler efsanesini oluştururlar. Oyun alanında sahne aldıklarında yeri geldiğinde alay dahil edildikleri halde vazgeçmemişlerdir. Başa çıkılması zor tuhaflıklarla yüz yüze geldikleri halde Haskins ve Madencileri bir araya gelip bir ekip oluştururlar. Amaçları Milli Şampiyonluğu elde etmektir. Karşılarındaki güç ise Kentucky’dir. Kolay olmayacaktır ama zafer yoludur bu.

Yönetmen: James Gartner

Oyuncular: Josh Lucas, Derek Luke, Austin Nichols

8. Love & Basketball (2000)

8. Love & Basketball (2000)

IMDb: 7,2

Özet: Monica, basketbolda oldukça yetenekli olan bir kızdır. 11 yaşındaki Monica, aynı mahallede yaşadığı arkadaşı Quincy ile birlikte günlerini basketbol oynayarak geçirir. Gençlerin en büyük hayali Monica’nın babası gibi NBA’de oynayabilmektir. Birlikte büyüyen Monica ve Quincy zamanla birbirlerine aşık olur. Lise döneminde farklı kariyer yolunu seçen Monica ve Quincy ilişkilerini sürdürmek için çabalasa da ayrılmak zorunda kalır. Fakat onların yolları tekrar kesişecektir.

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

Oyuncular: Sanaa Lathan, Omar Epps, Alfre Woodard

7. The Basketball Diaries (1995)

7. The Basketball Diaries (1995)

IMDb: 7,3

Özet: Jim bir lise öğrencisidir. Kendini tam anlamıyla teslim ettiği hobisi ise basketboldur. Lisesinin basketbol takımının aranan oyuncularından biri olmuştur. Prestijli liglere terfi edip de dünyaca tanınan bir oyuncu haline gelmek tek hayalidir. Kısa bir süre sonra tanışacağı uyuşturucular dünyası ise Jim’in tüm geleceğini kökünden değiştirecektir. Sefaletin getirdiği, suça mecbur bir hayat başlamıştır onun için. Onu bu durumdan kurtarabilecek tek şey ise, kendine gönülden bağlanabileceği yeni bir uğraş bulması olacaktır.

Yönetmen. Scott Kalvert

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Lorraine Bracco, Mark Wahlberg

6. Coach Carter (2005)

6. Coach Carter (2005)

IMDb: 7,3

Özet: Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir.

Yönetmen: Thomas Carter

Oyuncular: Robert Ri'chard, Rick Gonzalez, Antwon Tanner

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Uncut Gems (2019)

5. Uncut Gems (2019)

IMDb: 7,4

Özet: Filmde; bahisler nedeniyle karanlık tiplere borçlanan ve borç batağından kurtulmak için çok daha karanlık işlere bulaşmak zorunda kalan bir adamın hikayesi anlatılıyor. 

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menze

4. Hoosiers (1986)

4. Hoosiers (1986)

IMDb: 7,4

Özet: Küçük bir kasaba lisesinin basketbol koçluğunu üstlenen beden eğitimi öğretmeni Norman Dale, öğrencileri cesaretlendirerek, takımı eyalet şampiyonasına taşımak için mücadele verir...

Yönetmen: Angelo Pizzo

Oyuncular: Gene Hackman, Barbara Hershey, Dennis Hopper

3. More Than a Game (2008)

3. More Than a Game (2008)

IMDb: 7,6

Özet: NBA yıldızı LeBron James’in şöhrete ve mükemmelliğe giden yolunda, 4 takım arkadaşı ile birlikte lise hayatında yaşadığı sıkıntılı deneyimleri konu alan More Than a Game, başarının yokluktan ve azimden beslenerek nasıl büyüdüğünü anlatıyor.

Yönetmen: Kristopher Belman

Oyuncular: LeBron James, Dru Joyce, Romeo Travis

2. Rebound: The Legend of Earl ‘The Goat’ Manigault (1996)

2. Rebound: The Legend of Earl ‘The Goat’ Manigault (1996)

IMDb: 7,7

Özet: Film, “Keçi” lakabıyla ünlü efsanevi Amerikan sokak basketbol oyuncusu Earl Manigault’un hayatına odaklanıyor.

Yönetmen: Eriq La Salle

Oyuncular: Don Cheadle, Kevin Garnett

1. Hoop Dreams (1994)

1. Hoop Dreams (1994)

IMDb: 8,3

Özet: Beyaz öğrencilerin çoğunlukta olduğu Westchester bölgesindeki St. Joseph Lisesi'nde okuyan iki genç, basketbol dalında bir hayli başarılı olan bu okulda bu sporla ilgili ellerinden geleni yapmaktadırlar. Yaşadıkları yer itibarıyla okula ulaşımları bir hayli güçtür ancak buna rağmen zorlu antrenmanlarda ter dökmekten vazgeçmezler.

Yönetmen: Steve James (II)

Oyuncular: William Gates, Arthur Agee, Emma Gates

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın