Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Cilt İçin Vitamin Önerileri

Sağlıklı Cilt İçin Vitamin Önerileri

Elif Altunten
04.04.2014 - 11:02 Son Güncelleme: 04.04.2014 - 11:33

Dışardan nasıl gözüktüğünüz kendiniz için içeride ne yaptı­ğınıza bağlıdır. Söz konusu olan şey cildiniz olduğunda vi­taminler ve uygun beslenme temeldir.

En iyi şekilde görünenebilmek için günde sekiz bardak su içmeye ve süt ve yoğurt tüketiminizi yağsız çeşitlerinden seç­meye dikkat etmelisiniz. Çikolata, kuruyemiş, kurutulmuş meyve, kızarmış gıdalar, kolalı içecekler, kahve, alkol, si­gara ve aşırı tuzdan uzak dumalısınız. Ayrıca şeker de kul­lanmamalısınız. Az miktarlarda bal iyi bir şekilde tatlandıracaktır.

Günde iki kez, sabah ve akşam, tamamen doğal, yük­sek kuvvette multivitamin ve amino asit-şelatlı mine­ral (A vitamini, beta-karoten ya da karotenoid, Bl, B2, B3, B5, B6, B12 vitaminleri, biotin, kolin, folik asit, inositol, C vitamini, D vitamini, E vitamini, kalsiyum, krom, bakır, magnezyum, manganez, selenyum, vanadyum ve çinko içeren) kompleks Cilt formu ve sinir sağlığı için temeldir.

Günde iki kez, sabah ve akşam, geniş spektrumlu bir antioksidan fomıülü (alfa- ve beta-karoten, lutein, li­kopen, C vitamini, E vitamini, selenyum, ginkgo bilo­ba, koenzim-Q10, yabanmersini, L-glütasyon, soya izoflavonlar [genistein ve daidzein], üzüm çekirdeği ekstresi ve yeşil çay ekstresi) Cildi koruyan, onu sağlıklı tutan ve genç görünme­sini sağlayan antioksidanların yerine konmasına yar­dımcı olur.

• Beta-karoten, 10.000 IU. Cildi serbest radikallerin hasarından korumaya yardımcı olur.

• Bioflavonoidleıie C vitamini, 500 mg. Kılcal damarların çatlamasını önlemeye yardım eder; yaraların, çürüklerin ve çizilmiş dokuların iyileşmesini destekler.

• E vitamini, 400-800 IU Minik yüz kılcal damarlarının dolaşımını geliştirir. Cildin dış tabakasındaki hücrelerin yenilenmesine yardım eder.

• Pantotenik asit ile B kompleks vitamini, 50 mg. Hücre yapılanmasına yardımcı olur ve yara iyileşmesine yardım eder.

• MSM (metilsülfonilmetan), 1.000 mg. Yeni derinin üretilmesine yardımcı olan kolajenlerin oluşumunu destekler.

• Esansiyel yağ asitleri, 1.000 mg. Ketentohumu yağı, omega-3 yağ asitlerini yeniden dolduran iyi bir nem kaynağıdır.

haber kaynağı: 724saglik.org/vitaminler

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın