Görüş Bildir
Haberler
Saç Çekip Coplayan Polislerin Cezası Belli Oldu

Saç Çekip Coplayan Polislerin Cezası Belli Oldu

Onedio Medya
04.02.2016 - 18:34

İzmir'de 2013 yılında Gezi eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın saçını çekip yanında bulunan gençlere de copla vurdukları iddiasıyla yargılanan iki çevik kuvvet polisine 74'er gün haspis cezası verildi, bu ceza 1480 TL para cezasına çevrilip 5 yıl süre ile erteledi. Polisler bu süre içinde aynı suçu işlerlerse 1480'er lira ödeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de 2013 yılı Haziran ayında, Gezi parkı eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın saçını çekip yanında bulunan gençlere de copla vurdukları iddiasıyla yargılanan 2 çevik kuvvet polisinin davası sonuçlandı. 

Hakim Ümit Özmen, 2 sanık polis memurunu önce 360'şar gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim suçu kabul etmeleri ve sabıkasız olmaları nedeniyle cezayı 74'er güne indirdi, bunu da bu 1480 TL parayı çevirip, 5 yıl süre ile erteledi. Polisler bu süre içinde aynı suçu işlerlerse 1480'er lira ödeyecek.

Ne olmuştu?

2 Haziran 2013'te Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda polisler Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulunmuş, meydandaki kalabalığı cop ve biber gazı ile dağıtmıştı. 

Bu sırada Kordonboyu'nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı belirtilen birkaç genç de polislerce coplanmıştı.

Üç polisin gençleri coplarken bir polisin de genç bir kızın saçını çekmesi objektiflere yansımıştı. 

Tepki çeken görüntüler sonrası iki polis kask numaralarından belirlenip geçici olarak açığa alınmıştı.İzmir Barosu da bu polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Dava açılmadı

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, polisler hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 2-6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Ancak bu süreç içinde tartaklanan gençler ortaya çıkmadığı için Savcı sanıklar hakkında etkili eylem suçundan dava açamadı.

32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sekizinci celsesi yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık polis memurları İbrahim G. ve Mehmet K., katılmazken, avukatları Tolga Yurdakul hazır bulundu. 

Sanıkların avukatı Tolga Yurdakul, dosyada şikayetçi ve zarar beyanında bulunan her hangi bir müştekinin olmadığını, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini, ceza verilecekse de adli para cezası uygulanmasını ve daha önceden sabıkaları bulunmadığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti.

Aynı suçu işlerlerse ceza ödeyecekler

Hakim Ümit Özmen, taleplerin ardından her iki sanığı önce iki eylemden dolayı 360'şar gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim ardından sanıkların cezalarını suçu kabul etmeleri ve sabıkasız olmalarından dolayı 74'er güne indirdi. Hakim 74'er gün hapis cezasını da 1480'er lira adli para cezasına çevirip bu cezayı da beş yıl süre ile erteledi. Polisler 5 yıl içinde aynı suçu işlerse 1480'er lira ceza ödeyecek.

Sanık polis 'pişmanım' dedi

Daha önceki duruşmada ifade veren sanık İbrahim G, olay günü bir grubun kendilerine taş atıp küfür ettiğini, gözaltı işlemi sırasında da küfürlerine devam edince kendisine hakim olamadığını belirtti. Sanık polis, 60 saatten fazla uykusuz, aç ve yorgun olmasının etkisiyle, kendisine, mesleğe ve teşkilatına yakışmayan bir harekette bulunduğunu, pişman olduğunu söyledi.

Sanık Mehmet K., ise mavi tişörtlü kişinin olayların başında elindeki sopayı yere atarak devlet büyükleri ve kendisine ağza alınmayacak küfürler ettiğini, bu kişi üzerine yürüyünce copla iki kez vurduğunu, bu sırada yanındaki kadının da elindeki taşları denize attığını gördüğünü, içinde gaz maskesi ve taş bulunduğunu tahmin ettiği sırtındaki çantayı çekmek istediği sırada eline saçlarının geldiğini ileri sürdü. 

Mehmet K. üç gündür uykusuz olduklarını, kaldırımlarda yattıklarını, aç kaldıklarını, yüzündeki gaz maskesinin hava almadığını, üzerlerindeki teçhizatların ağır olduğunu anlatmıştı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
29
19
14
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dex Dex

Şimdi orada genç kızlarımızı hırpalayıp vuran delikanlı polislerimizin ayağı kayıp denize düşüp boğulsa şehit olacak . Müthiş bir şey lan .

Cihan Abatay

Devlet büyüklerine küfür etmişler... Çantayı çekecekmiş de, eline kızın saçı gelmiş... Taşları denize atmışlar... Olum niye kıvırıyorsunuz ulan. birazcık del... Devamını Gör

bootstrap will

Bunlar da coplarına ve üniformalarına güvenen delikanlı polislerimiz.