Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Yeni Yaptırımları Tekstili de İçerebilir

Rusya'nın Yeni Yaptırımları Tekstili de İçerebilir

ATKN
22.12.2015 - 19:10 Son Güncelleme: 23.12.2015 - 01:05

Rusya, geçen ay bir savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesinin ardından Türkiye'ye yönelik 'ikinci yaptırım paketini' hazırlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'den Suat Taşpınar'ın haberine göre Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye’den getirilen tekstil ve ayakkabı ürünlerinin yüzde 80’inin ülkeye ithalinin yasaklanmasını önerdi.

Rus RIA Novosti ajansının haberine göre, konuyla ilgili açıklamada bulunan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Viktor Yevtunov, 'Hükümete, Türk hafif sanayi ürünlerinin yasaklanması için teklifimizi sunduk' dedi.

Bu yasağın yürürlüğe girmesi halinde yerli üreticiler için olumlu şartların oluşacağını belirten Yevtunov, 'Ancak karar ne olacak, henüz söyleyemem' diye konuştu.

Medvedev'in 'ikinci yaptırım paketi'ni bu hafta açıklaması bekleniyor

Medvedev'in 'ikinci yaptırım paketi'ni bu hafta açıklaması bekleniyor

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev

Rusya'nın resmi gazetesi Rossiyskaya Gazeta haberi, 'Sanayi Bakanlığı Türk teksil ürünlerinin ithalatının yasaklanmasını önerdi' başlığıyla duyurdu.

Başbakan Dimitri Medvedev'in Türkiye'ye yönelik 'ikinci yaptırım paketini' bu hafta açıklaması bekleniyor.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, bu yılın Ocak-Eylül döneminde tekstil ve ayakkabı sektöründe Türk ürünlerinin payı yüzde 18,4 oldu.

Geçen yıl Türkiye'den gelen toplam tekstil ürünlerinin değeri ise 762,8 milyon dolar olarak hesaplandı.

Türk inşaatçılara kötü haber

Türk inşaatçılara kötü haber
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Rusya İnşaat Bakanı Mihail Men de Türk şirketlerinin ülkelerindeki inşaat pazarından yavaş yavaş çıkacaklarını söyledi.

Rus bakan, 2016 yılından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya'da inşaat pazarındaki katılımlarının minimum düzeye indirilmeye başlanacağını açıkladı.

ITAR-TASS haber ajansına konuşan Men, 'Her durumda şu an Türk şirketlerinin çalıştıkları büyük projeleri kökünden söküp atacak değiliz. Elbette bunlar sonuna kadar devam edecek. Ama yeni yıldan başlayarak, Türk şirketlerinin yeni projelere girişlerini minimize edecek belli bir karar alınacak.' dedi.

Rusya İnşaat Bakanı Mihail Men

Men, piyasadan çekilecek Türk inşaat şirketlerinin yaratacağı boşluğu Rus şirketlerinin dolduracağını ve bunun inşaat sektörü için 'iyi olacağını' söyledi.

Rusya daha önce 1 Ocak 2016'dan itibaren Rus şirketlerin Türk vatandaşlarını işe almalarını yasaklamıştı. 31 Aralık 2015'e kadar sözleşme yapmış olanlar ise yasaktan etkilenmeyecek.

Karar bu haliyle inşaat şirketlerine yeni personel getirme imkanı veremeyeceği için sektöre büyük bir darbe olarak yorumlanıyor. Sadece devam eden büyük projeler için istisnai kota tanınması gündemde.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
16
5
3
2
1
0