Görüş Bildir
Haberler
'Erdoğan Ne Zaman İstifa Edecek Öğrenmek İsteriz'

'Erdoğan Ne Zaman İstifa Edecek Öğrenmek İsteriz'

Deniz Gök
24.12.2015 - 22:09 Son Güncelleme: 24.12.2015 - 22:18

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti yaptığı ispat edildiği anda ben bu makamda durmam' sözlerini hatırlatıp, 'Biz zaten bunu kanıtladık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'te yer alan habere göre haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, IŞİD petrolünün yasa dışı yollardan Türkiye'ye satıldığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 

Konuşmasında Rusya'nın IŞİD petrolünün Türkiye'ye kaçırıldığına dair sunduğu bilgilerin başka kaynaklar tarafından da doğrulandığını belirten Zakharova, 'Sözgelimi Danimarkalı danışmanlık şirketi Rystad Energy Türkiye'nin petrol kaçakçılığıyla bağlantısı olduğunu gösteren bir rapor yayımladı' dedi.

'Koltukta durumlar nasıl, bunu öğrenmek isterdim'

Zakharova, Erdoğan'ın ne zaman görevinden ayrılacağını öğrenmek istediğini de ederek; 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin petrol kaçakçılığı yaptığı kanıtlanırsa koltuğunda kalmayacağını söylemişti. Biz zaten bunu kanıtladık. Koltukta durumlar nasıl, bunu öğrenmek isterdim.' dedi.

'Krizi Ankara büyütüyor'

Rusya-Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesini Türk hükümetinin tutumuna bağlayan Zakharova, 'Ankara'nın eylemleri yaşanan krizi 'yedi millik adımlarla' büyütüyor' ifadelerini kullandı.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
304
264
107
30
19
11
0