Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Putin İspatlarsa Bu Makamda Durmam'

etiket Erdoğan: 'Putin İspatlarsa Bu Makamda Durmam'

Onedio Medya
30.11.2015 - 21:35 Son Güncelleme: 01.12.2015 - 09:39

Rusya Lideri Putin, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiasını tekrarladı ve Paris'te Erdoğan ile görüşmeyeceğini söyledi. Erdoğan ise Putin'den bunu ispatlamasını istedi ve ispatlarsa 'Ben bu makamda durmam Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun?' diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Lideri Vladimir Putin, Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı ve Rus uçağının bu petrol kaynaklarını savunmak için düşürüldüğü  iddiasını tekrarladı ve Paris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyeceğini söyledi.

Erdoğan ise Putin'den bunu ispatlamasını istedi ve ispatlarsa 'Ben bu makamda durmam Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun?' diye sordu. Erdoğan “Rusya’ya karşı iyi niyetimizi ortaya koyduk, görüşme talep ettik süreci bekliyoruz.” diye de açıklama yaptı ve şunları söyledi: 

'Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil. DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi'dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez. Burada çok çok iddialı bir şey de ortaya koyarım. Petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. Ben bu makamda durmam Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun? 

Bilgim dahilinde böyle bir şey bu güne kadar olmamıştır. Yasal yollarla nereden petrol alıyoruz, nereden doğalgaz alıyoruz bunların hepsi bellidir. Terör örgütleriyle bu tür alışverişi yapacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu da herkesin bilmesi lazım.

[Putin'in petrol iddiası] Burada çok çok iddialı bir şeyi de ortaya koyarım. Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir. Ben bu makamda durmam ama sayın Putin'e diyorum, 'sen o makamda durur musun?' Bu kadar açık bunu konuşuyorum. Bugün bunu buradaki bazı liderlerle de paylaştım'

Erdoğan, Rusya'nın peş peşe sert açıklamalarda bulunması ile ilgili olarak da şunları söyledi:

'Biraz sabırlı olalım. Biz duygusal davranmayalım. Bütün bunların hepsini görelim. Eteklerde ne kadar taş varsa dökülsün, ondan sonra bizde de varsa birikmiş taşlar, biz de dökmeye başlarız. Türkiye, bir kabile devleti değildir. Şu anda 80 milyon nüfusu olan G20'nin üyesi bir ülkeyiz. Aynı masayı beraber paylaştığımız bir ülke, bize karşı bu tür bir şeyi yapması hazmedilir bir şey de değildir.'

Kaynak: Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
334
93
37
15
5
2
0