Görüş Bildir
Haberler
Rüşvet Çarkı Ortaya Çıktı: Cezaevinde Olmaları Gerekirken Pavyonda Yakalandılar

Rüşvet Çarkı Ortaya Çıktı: Cezaevinde Olmaları Gerekirken Pavyonda Yakalandılar

Türkiye’nin çeşitli illerindeki açık cezaevlerinde bulunan tutukluların para karşılığında aldıkları raporlarla cezalarını evde yatarak geçirdikleri belirlendi. Bazı tutukluların cezaevinde olması gerekirken pavyonda yakalanmasıyla olay ortaya çıktı. Haklarında dava açılan 55 sanıktan 35'i çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rüşvet karşılığı hastaneye yattılar

Rüşvet karşılığı hastaneye yattılar

Türkiye’ni farklı il ve ilçelerindeki kapalı cezaevlerinde cezalarının belirli oranını tamamlayıp açık cezaevine geçmeye hak kazanan bazı tutukluların ailelerini görebilmek için izinli geldikleri Diyarbakır'da, izin bitimine günler kala teslim olmayıp gardiyan, doktor ve personele rüşvet karşılığı hastaneye yatış yaptırdıkları ortaya çıkmıştı.

Kayıtlara göre hastanede yatan hasta olmaları gerekirken dışarıda dolaşırken yakalanan 55 kişi hakkında ağır ceza mahkemesinde açılan davada karar duruşması görüldü.

Doktor yatış yapıyor, gardiyan dışarı gönderiyor

Doktor yatış yapıyor, gardiyan dışarı gönderiyor

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, “Rüşvet almak, vermek, denetim görevini kötüye kullanmak, sahtecilik yapmak” suçlarından 8 doktor, 8 infaz koruma memuru, 9 hastane çalışanı ve 30 tutuklunun sanık olarak yargılandığı dosyada mahkeme, delillerin toplanmış olması nedeniyle davayı karara bağladı.

Dosyada, gardiyanların hastanedeki doktor ve çalışanlardan açık cezaevindeki 30 tutuklunun hastaneye yatışını rüşvet karşılığı yaptırmalarını istedikleri yer aldı. Rüşvet karşılığındaki bu anlaşmaya 7 sanığın da, doktorlar ve hükümlü tutuklular arasında arabuluculuk yaptıkları kaydedildi.

Hükümlülerin izin bitimine iki gün kala rüşvet karşılığı doktor ve gardiyanlarla anlaştıktan sonra, kayıtlarda “Yatan hasta” görünmelerine rağmen dışarıda gündelik yaşamlarına devam ettikleri belirtildi.

Mahkûmların, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, beyin cerrahi, ortopedi, enfeksiyon hastalıkları, fizik tedavi ve üroloji kliniklerinde hiçbir rahatsızlıkları olmadığı tespit edilmesine rağmen 3 ay ila 1 yıl arasında değişen sürelerle yatan hasta göründükleri ifade edildi.

Cezaevine gitmemek için klinik klinik dolşamışlar

Cezaevine gitmemek için klinik klinik dolşamışlar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümlülerin bu süre zarfında hastanede kalmayıp evlerine giderek aileleriyle birlikte kaldıkları, gündüzleri dışarıda sıradan vatandaş gibi yaşamlarını sürdürdükleri anlatıldı.

Hükümlülerin 1 aylık fizik tedavi kliniğine yatış yaptırdıkları, bu 1 aylık sürenin dolmasına 2 gün kala bu kez 1 aylık ortopedi, ardından üroloji kliniklerine yatış yaparak cezaevine gitmediklerine vurgu yapan mahkeme, rüşvet çarkının doktorlar, gardiyanlar ve mahkûmlar ile bu işe arabuluculuk edenler arasında periyodik olarak döndüğüne dikkat çekti.

5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası

5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası

Mahkeme rüşvet aldıkları gerekçesiyle aralarında doktor, gardiyan ve hastane çalışanlarının da yer aldığı S.A.Ç ile N.B'yi 30'ar yıl, M.B'yi 25 yıl, A.B'yi 20 yıl, M.S'yi 15 yıl, E.İ, H.T, İ.H.Y, L.A ve Ü.Ç'yi de 5'er yıl hapisle cezalandırdı.

Mahkeme rüşvet verdikleri tespit edilen hükümlüler A.K, A.Ç, İ.K ve M.K'yı 15'er yıl, İ.A'yı 20 yıl, B.Ç, E.T, M.Ç, M.Z.Y, S.Ö ile V.G'yi 10'ar yıl, A.K, E.A, M.K, F.K, M.K, M.A.B, M.P, R.T, O.A, N.M, V.B, Y.C, B.D, Z.K'yı da 5'er yıl hapisle cezalandırdı. 20 sanığın ise delil yetersizliğinden beraatlarına karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
17
13
7
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut Güler

Lan şu ülkede rüşvet almayan, torpil yapmayan, dalavere çevirmeyen hiç mi kimse yok? yav arkadaş çöpçüden tut rektöre kadar herkes bi yerlerde bi biçimde rü... Devamını Gör

barbie

Liyakatsızlık. Rüşvet yemeyeni oraya buraya sürüyorlar kendileri ulu orta bunu yaptıkları için karşıdaki yapmazsa ellerinde koz olmaz diye

portside

Artık içeride kendi kendilerine rapor yazarlar diyeceğim ama 1 aya serbestler. Gerek yok

buse deniz

haberin konusu cezaevinden kaçak çıkan kişiler ama kapak resmi pavyonda çalışan kadınlar