Görüş Bildir
Haberler
Rus Kozmonotların Uzay Yürüyüşünü 28 Milyon Kişi İzledi

Rus Kozmonotların Uzay Yürüyüşünü 28 Milyon Kişi İzledi

Batuhan
18.08.2014 - 17:04

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Rus kozmonotların uzay yürüyüşü Internet üzerinden canlı yayınlandı, 28 milyon kişi izledi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli iki Rus kozmonot istasyon çevresinde uzay yürüyüşüne çıktı. İstasyonun güncelleştirilmesi için yapılan uzay yürüyüşü NASA üssünden canlı olarak izlendi ve görüntüler anlık olarak dünya ile paylaşıldı.

Yaklaşık 6 saat süren uzay yürüyüşünü dünyanın dört bir yanından 28 milyon kişi canlı olarak izledi. Rus kozmonotlar görevlerini başarıyla tamamlayarak uzay istasyonunda kendileri için ayrılan bölmeye güvenli bir şekilde geri döndü.

En uzun uzay yürüyüşü

Rus kozmonotlar Oleg Kotov ve Sergey Ryazanskiy 8 saat 7 dakikalık uzay yürüyüşü ile Aralık'ta bir rekora imza atmışlardı. Kozmonotlar istasyonun üzerinde çeşitli çalışmalarda bulunmak için daha sonra da uzay yürüyüşü yapmışlardı.

Uluslararası uzay istasyonu

Uluslararası Uzay İstasyonu düşük yerçekimi ortamında, biyoloji, kimya, tıp, fizyoloji ve fizik alanlarında astronomik ve meteorolojik gözlemler yapılan bir araştırma laboratuvarı olarak hizmet vermekte. Ayrıca istasyon, Ay ve Mars misyonları için gerekli olacak uzay sistemlerinin test edilmesi için eşsiz bir ortam sağlıyor. İstasyona başta Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin olmak üzere birçok ülke destek veriyor.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/can...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0