Görüş Bildir
Haberler
Ruhsal, Bedensel, Duygusal ve Zihinsel Arınma

etiket Ruhsal, Bedensel, Duygusal ve Zihinsel Arınma

Ünal Güner
15.09.2023 - 07:01 Son Güncelleme: 29.09.2023 - 21:31

Varlığımız aslında bir bütündür; beden duygu, zihin olarak birbirinden ayrı değildir.

Her bir tanesi birbirini etkiler ve tetikler.

Bedenimizin organlarıyla duygularımızın bağlantısı vardır. Duygular bedenimizi etkiler, hatta bedenimizdeki durumlar duyguyu yaratabilir. Örneğin; ne kadar korkarsanız böbreğiniz o kadar zarar görürken, böbreğiniz ne kadar zarar görürse o kadar korku üretebilir.

Duyguda ve zihinde, eksikliği ve ihtiyacı tamamlamadığımızda, şuuraltı bize bedendeki eksikliği tamamlattırmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En iyi tıbbi müdahale bedenin kendi kendini iyileştirebileceği bir ortam yaratmaktır.

En iyi tıbbi müdahale bedenin kendi kendini iyileştirebileceği bir ortam yaratmaktır.

Bunun için olumsuz duygular, düşünceler, toksinler, parazit, virüs ve bakterilerden bedeni arındırmak önemlidir. Bizler bu toksinlerden arındıkça bedenimiz de kendi işini yapmaya başlar.

Evimizde gündelik temizliklerin yanı sıra nasıl ki bahar temizlikleri yapıyorsak, kendimizde de bu temizliği yapabilmemiz önemlidir. Bazen duygularımız ve fikirlerimiz, bazen de beslenmemiz ve hayat şeklimiz ile bedenimizde oluşan toksik birikimlerin temizliğini düzenli olarak yapabildiğimizde sağlıklı oluruz. Bunları yapamadığımızda ise çeşitli sağlık problemleri, yorgunluk ve isteksizlikler ile karşılaşabiliriz. Bazen bir öfke ya da kasılma hâli ile karaciğerimizi kirletirken, bazen de bir korku ve endişe hâli ile hormon ve su sistemi rahatsızlıklarına sebebiyet verebiliriz.

Geçmişten gelen duygu izlerini, farkındalık ve helalleşmeler ile, beslenme alışkanlıklarını rutinden özgürleşmeler ile, yeni yapılandırma ve hayat şekline geçişi ise faydaya dönüşümler ile yapabiliriz. Burada önemli olan öncelikle samimi bir arınma niyetiyle bir yenilenme yolculuğunun içerisine girmiş olmaktır.

Hafiflemenin, tazelenmenin ve tatların güzelliğini yaşadıkça bunu, hayatımızdaki bütün noktalar ile buluşturarak yeni bir bakış açısı ve yenilenmiş bir beden ile kendimizi ve hayatımızı sevebiliriz.

Yaşamın tatlarıyla buluşmak, bedenimizin tatlarını keşfetmemizle olur. Bu keşif için tıkalı kanalları açmamız, o yolları yıkamamız, arınmamız ve tazelenmemiz önemlidir. Bizler tazelendikçe, yenilendikçe algımız ve görümüz berraklaşır. 

Kendimizden razı ve seyrettiklerimizden hoşnut olmak için; beslendiklerimizle bedenimizi, bedenimizle de ruhumuzu şifalandıralım.

Instagram

X

YouTube

Facebook

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın