Görüş Bildir
Haberler
Ruh Eşin Yoksa Hayallerin Var! Aşkı İliklerine Kadar Hissetmek İsteyenler İçin Can Simidi Niteliğinde 18 Romantik Film

Ruh Eşin Yoksa Hayallerin Var! Aşkı İliklerine Kadar Hissetmek İsteyenler İçin Can Simidi Niteliğinde 18 Romantik Film

Evde geçirdiğiniz boş vakti aşkla doldurmaya ne dersiniz? İşte, hepsi birbirinden keyifli en güzel aşk filmlerini sizler için derledik. Işıkları söndürün, battaniyenizi ve patlamış mısırınızı hazır edin ve sevgilinizle birlikte bu muhteşem filmlerin tadını çıkarın. Keyifli seyirler!

(Film özetleri, Beyazperde'den alınmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Moulin Rouge (2001)

1. Moulin Rouge (2001)

IMDb: 7.6

Bir şair olan Christian, sık sık ziyaret ettiği bir gece kulübü olan Moulin Rouge'daki dansçılardan bir tanesine delicesine aşık olur. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Zira oldukça kıskanç bir karakter yapısına sahip olan bir Dük de, aynı kıza sırılsıklam aşıktır. Artık ortada müzikal tonlara çalan ve başlamak üzere olan bir düello vardır. Belli olan şudur, iyi olan kazanacaktır.

2. Tristan & Isolde (2006)

2. Tristan & Isolde (2006)

IMDb: 6.8

İngiltere ve İrlanda savaştadırlar. İngiliz Kaptan Tristan ordunun en tanınmış askerlerinden biri, aynı zamanda da Lord Marke’nin sağ koludur. Savaşta ağır yara alan bu cesur asker, denizde kaybolur ve kendini bir sahilde Isolde’nin karşısında karaya vurmuş olarak bulur. Genç ve çekici İrlandalı kız kral Donnchadh’ın biricik kızıdır. Kral kati surette bu birlikteliği kabul etmeyecek, genç çift bu içinden çıkılması zor durumla baş etmeye çalışacaktır. Tristan ve Isolde İngiltere’nin huzuru ve geleceği uğruna duygularını bastırmaya çalışacak, fakat bastırılan bu duygu anbean alevlenecek ve karşı konulması mümkün olmayan bir tutkuya dönüşecektir. Uzak durma çabalarına rağmen yazgıları birleşen Tristan ve Isolde, tüm güçlüklere rağmen kaderlerini değiştirebilecekler midir?

3. The Princess Bride (1987)

3. The Princess Bride (1987)

IMDb: 8.1

Yatakta hasta yatan torununa masal anlatmaya başlayan bir dedenin anlattığı masalı beyaz perdeye yansıtan film, Buttercup isimli masal kahramanının hikayesine odaklanır. Florin isimli hayali bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanlarından biri arasında masumane bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley, iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında korsanların saldırısına uğrayan gemi iki aşığı birbirinden ayırır. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Çaresizce bir prensle evlendirilen Buttercup yakın zamanda kaderin çeşitli hamleleriyle karşılaşacak, hayatı beklemediği bir şekilde değişecektir.

4. Veer Zaara (2004)

4. Veer Zaara (2004)

IMDb: 8.5

Film, Veer Pratabh Singh ve Zaara'nın aşk hikayesi anlatıyor. Büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. Aşkı için herşeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacak mıdır?

5. Atonement (2007)

5. Atonement (2007)

IMDb: 8.3

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, On üç yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizli bir şekilde cilveleşmelerine tanık olmuştur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. Bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Brooklyn (2015)

6. Brooklyn (2015)

IMDb: 7.5

Eilis Lacey’i İrlanda'nın fakir mahallelerinden birinde yokluk içinde yaşayan bir kızdır. Sevmediği bir işte annesinin hatırına çalışan Ellis'e kasabasındaki kilise papazı yardımcı olur ve onu Amerika'ya güvenilir bir tanıdığın yanına gönderir. 1950'li yılların New York'unda Brooklyn’e gelen genç kız, Amerika'nın gelecek vaatleri için annesinin evini terk eder. Ayakları üzerinde durma mücadelesi veren Ellis bu arada bir gençten de çok hoşlanır. Fakat vatanının hasreti birkaç ay sonra iyice içini kaplar ve bu sırada annesinden gelen bir haber ile İrlanda'ya birkaç haftalığına dönmeye karar verir. Amerikan rüyası İrlanda'daki geçmişi yüzünden bozulan Ellis, iki ülke ve üzerinde yaşadığı hayatalardan birini seçmek zorunda kalacaktır.

7. Legends of the Fall (1994)

7. Legends of the Fall (1994)

IMDb: 7.5

19. yüzyılın son seneleri yaşanmaktadır... Savaş gazisi bir hümanist olan Albay William Ludlow, hepsi erkek olan üç çocuğunu Montana'nın kırsal bölgelerinden birinde yer alan çiftliğinde, anneleri olmadan büyütmüştür. Etraflarındaki insanlar sayesinde oldukça macera sever bir ruha sahip olan çocuklar, bu özellikleri için babalarına çok şey borçludurlar. Aralarından birinin nişanlısı olan Susannah, şehirden kırsala geldiğinde bu ailenin hayatına yepyeni bir hava gelir. Ancak Birinci Dünya Savaşı'nın ayak sesleri uzaklardan duyulmaya başlanmıştır bile.

8. The Sound of Music (1965)

8. The Sound of Music (1965)

IMDb: 8.0

Maria öylesine hayat dolu ve çoşkulu bir genç kadındır ki, manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır.

9. A Walk to Remember (2002)

9. A Walk to Remember (2002)

IMDb: 8.2

Yaşadığı muhitin en gözde gençlerinden birisidir Landon Carter... Tabii bu 'güzide' adamın ailesinin o çevrenin en zengin ailelerinden birinin oğlu olması büyük ihtimalle şöhretinin de kökenini belirleyecektir. Ancak bu durum, dramatik bir şekilde değişecektir. Zira çevrenin en sevilen ve tanınan gençlerinden biri olan Carter, günün birinde içinde bulunduğu grubun başının belaya girmesi sonucunda bir ceza alacaktır. Ancak bu 'ceza', okulda sahnelenecek olan tiyatro oyununda görev alması biçiminde uygulanacağı için, adeta bir ödüle dönüşecektir. Çünkü burada karşılaşacağı sessiz ve çekingen bir kız olan Jamie’ye aşık olması, çiftin romantik bir süreç yaşamasına olanak sağlar.

10. Before Sunrise (1995)

10. Before Sunrise (1995)

IMDb: 8.1

Sıradan bir Avrupa yolculuğu sırasında trende karşılaşıp tanışan iki farklı insan, Jesse ve Celine bu yolculuğa sıra dışı bir şekilde sürdürürler. Viyana şehrindeyken trenden inmeye ve birlikte bir günlüğüne bu şehirde kalmaya karar veren ikili, Viyana sokaklarının sonsuzluğunda ilginç bir gün yaratma fırsatını yakalarlar. Bu süreçte birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de asla sözlere dökemezler. Çok emin oldukları tek şey ise bu gecenin birlikte geçirecekleri ilk ve son gece olacağıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anastasia (1997)

11. Anastasia (1997)

IMDb: 7.1

Rus Çarı II. Nicholas, ünlü Catherine Palace’ta şatafatlı bir balo düzenlemektedir. Balo aniden Çar tarafından bir süre önce sürgüne gönderilen kötü bir büyücü olan Grigori Rasputin tarafından bölünür. Rasputin, bu aileden intikamını almak için ruhunu satmıştır. Genç bir hizmetçi çocuk olan Dimitri sayesinde, sadece Çar’ın annesi Marie ve kızı Anastasia olay mahalinden kaçmayı başarırlar; ancak Rasputin onların da peşini bırakmayacaktır.

12. Pride & Prejudice (2005)

12. Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7.8

Hikaye, George dönemi İngilteresinde geçer. Ailenin yaşamı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir. Bay Bingley’in iyi bir aday olduğuna kanaat getirir. Bu aday ise Jane’den etkilenecektir. Bu durumu fark eden anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’in malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane, üstüne bir de hastalanır. Bu kez ona yardıma giden Elizabeth de Bay Darcy’nin takibine takılır. Elizabeth bu durumdan hoşlansa da esas Bay Wickham’dan ziyadesiyle etkilenecektir. Lydia işin içine hesapsızca dahil olduğunda cesaret kavramı gözler önüne serilir. Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin yaşamları umulmadık bir biçimde karmaşıklacaktır.

13. Mamma Mia! (2008)

13. Mamma Mia! (2008)

IMDb: 6.4

Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir.

14. Stardust (2007)

14. Stardust (2007)

IMDb: 7.7

Tristran, aşkının kalbini kazanabilmek için onun için kayan bir yıldızı yakalayacağına söz verir. Ama sevgilisi Yvaine ile çıktıkları bu yolda, korsanlar ve cadılarla dolu büyük tehlikeler onları beklemektedir.

15. My Fair Lady (1964)

15. My Fair Lady (1964)

IMDb: 7.9

Eliza Doolittle, sokakta çiçekçilik yapan ve son derece küfürlü konuşan bir karakterdir. Bir gece Prof Higgins, bir opera çıkışında kendisini görür. Eliza sadece argo konuşan biri değil aynı zamanda son derece hırçın ve kaba tavırlara da sahip biridir. Higgins ve arkadaşı Albay Pickering dil bilimcidirler ve bu kadın üzerine bahse girerler. Eliza profesörün evinde kalacak ve diksiyon kursları alacaktır. Higgins, genç kızı tamamen yola getireceğine ve Eliza’nın bir süre sonra gerçek bir hanımefendiye dönüşeceğine emindir. Bu iş karşılığında para alacağı için Eliza olayı kabul eder. Higgins acımasızdır. Eliza kısa sürede ilerleme göstermekle kalmaz, gönülleri fethetmeye de başlar. Zamanı geldiğinde de ilk sınavını vermesi gerekecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. A Knight's Tale (2001)

16. A Knight's Tale (2001)

IMDb: 6.9

William, hayatına bir şövalyenin yardımcılığını üstlenerek devam etmektedir. William'ın efendisi sürpriz bir şekilde ölür ve William, bu durumdan hınzırca yararlanmaya karar verir. Efendisinin kimliğine girer ve sadece şövalyelerin yarışabildiği, büyük bir turnuvaya doğru yola çıkar. Geoffrey Chaucher ise, henüz tanınmamış bir şairken William'ın bu yeni kimliğini üstlenmesinde kendisine yardımlarda bulunacaktır.

17. Cold Mountain (2003)

17. Cold Mountain (2003)

IMDb: 7.2

Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve ardında küllerini bırakmıştır. Savaştan acılarla dönen genç Güneyli bir askerin zihninde yaraların dışında tek bir şey vardır. O da canından çok sevdiği ve hayaliyle yanıp tutuştuğu Ada... Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak ulusun temelinde yatan büyük sorunlar, huzur dolu bir hayatın peşinde olan bu iki insanın peşini bırakmamış ve bırakmayacaktır.

18. Dear Frankie (2004)

18. Dear Frankie (2004)

IMDb: 8.1

Duyma yetisini kaybeden dokuz yaşında bir çocuk olan Frankie, babasını tanımayan ve annesiyle birlikte yaşayan talihsiz bir çocuktur. Annesi Lizzie ise çocuğunu mutlu edebilmek için büyük bir yalana başvurmak zorunda kalmıştır. Frankie'ye babası hakkındaki gerçekleri anlatmayan Lizzie, oğluna babasının ağzından mektuplar yazmakta; böylece onu hayal dünyasında mutlu etmeye çalışmaktadır. Frankie, babasının Accra isimli bir gemide çalıştığını ve dünyayı gezdiğini zannetmektedir. Ancak sıra dışı bir şekilde bir gün kasabalarına gelen Accra isimli gemi işleri karıştırır. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan Lizzie, bir yabancı bulup ondan bir günlüğüne Frankie’nin babası gibi davranmasını istemek zorunda kalır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
30
9
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

güzel liste bazılarını izledim izlemediklerimi ise listeye aldım izleyeceğim

aleyna

Veer Zaara koymuşsun bari fanaayı da koysaydın