Görüş Bildir
Haberler
RTÜK 'İfade Özgürlüğü' Dedi: 'Camileri Genelev Yaptılar' Sözüne Ceza Verilmedi

etiket RTÜK 'İfade Özgürlüğü' Dedi: 'Camileri Genelev Yaptılar' Sözüne Ceza Verilmedi

Emre Ordu
03.07.2018 - 22:35 Son Güncelleme: 04.07.2018 - 14:54

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Akın’ın, “Radyo Ton”da katıldığı programda “1924’te Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler var” sözleri RTÜK tarafından 'eleştirel ifade' olarak değerlendirildi ve ceza verilmedi.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Akın, 20 Şubat'ta “Radyo Ton” isimli yayın kuruluşunda katıldığı bir programda “1924'te Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler var” ifadeleri kullanmıştı. Bu sözler üzerine RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve İsmet Demirdöğen Radyo Ton'u şikayet etti.

"Cumhuriyet siyasal hayatı hakkında yorumlar..."

"Cumhuriyet siyasal hayatı hakkında yorumlar..."

Şikayet üzerine yapılan değerlendirmede radyo yayınında Doç. Dr. Abdullah Akın'ın söylediği sözlerin “hakaret içermediği” belirtildi. RTÜK raporunda Akın'ın, “1924'te Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler var” ifadelerinin Cumhuriyet siyasal hayatı hakkında yorumlar olduğu ve bu sözlerin “eleştirel ve ifade özgürlüğü” kapsamına girdiği iddia edildi.

"Anlatılanların doğru ya da yanlış olduğunu biz tespit edemeyiz"

"Anlatılanların doğru ya da yanlış olduğunu biz tespit edemeyiz"

RTÜK raporunda Radyo Ton'a ceza verilmemesi gerektiği şu sözlerle savunuldu: 

“Siyasal çatışmaların veya rekabetin bir sonucu olarak örgütlerin veya partilerin eleştirilmesi, itham edilmeleri demokratik bir ülkede ifade özgürlüğünün gereği olarak kabul edilmelidir. Yayının şikayete konu olan bölümünde konuk tarafından sadece eleştirel ifadeler kullanılmıştır. Anlatılanların doğruluğunun ya da yanlışlığının tarafımızca açıklığa kavuşturulması mümkün değildir, bunların ancak bağımsız mahkemelerce karara bağlanabileceği değerlendirilmiştir. Sonuç olarak, Radyo Ton isimli medya hizmet sağlayıcının söz konusu yayınında ihlal olmadığı, değerlendirilmiştir.”

Disiplin cezası verilmişti

Disiplin cezası verilmişti

Akın'ın programda yaptığı konuşma tepkilere neden olmuş ve ÇOMÜ açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Üniversite Akın hakkında soruşturma başlatmış ve disiplin cezası verildiğini açıklamıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
194
74
22
21
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Camiler 2002'den sonra ahıra çevrilmeye başlandı.

Başar Demirsoy

Şimdi ben buna "Cemiyet-i Müderrisin Cemiyeti, Teal-i İslam Cemiyeti gibi cemiyetlerde çalışan, Divitli Eşref Hoca'nın, Şeyhülislam Mustafa Sabri'nin ve Alaş... Devamını Gör

MÜSÜ

Bu adamın söylemi siyasal eleştiri oluyor,Berna Laçin in söylemi tutuklama nedeni.Tarafsızlık yok,özgür ifade yok susturuluyoruz çok bunaldım.Çocuklarımızın ... Devamını Gör