Görüş Bildir
Haberler
Rıza Çalımbay Kimdir, Nereli? Rıza Çalımbay Kaç Yaşında?

Rıza Çalımbay Kimdir, Nereli? Rıza Çalımbay Kaç Yaşında?

Özge Tepe
10.05.2022 - 11:08

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Rıza Çalımbay, Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörlüğünü yapıyor. Süper Lig'de yer alan Sivasspor, son olarak Alanyaspor ile yaptığı maçı 2-1 kazandı. Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yaptığı bazı açıklamalar ise dikkat çekti. Açıklamalar üzerine Rıza Çalımbay hakkında kullanıcılar araştırmalar yapmaya başladı. Peki Rıza Çalımbay kimdir, nereli? Rıza Çalımbay kaç yaşında? Rıza Çalımbay hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar için içeriğin devamını okuyabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rıza Çalımbay Kimdir?

Rıza Çalımbay Kimdir?

Rıza Çalımbay, 2 Şubat 1963 tarihinde Sivas'ta doğan eski bir milli futbolcu ve teknik direktördür.

Kariyer hayatı boyunca yalnızca Beşiktaş'ın formasını giymesiyle bilinen Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın ve Türkiye'nin milli futbol takımının eski kaptanıdır.

1980'den 1996'ya kadar tam 16 yıl boyunca Beşiktaş'ın formasını giyen Rıza Çalımbay, bu tarihten sonra futbola veda etmiştir.

Futbolu bıraktıktan sonra ise teknik direktörlük kariyerine aktif bir şekilde başladı.

Rıza Çalımbay Hangi Takımlarda Yer Aldı?

Rıza Çalımbay Hangi Takımlarda Yer Aldı?

Rıza Çalımbay, altyapı kariyeri ve profesyonel kariyeri boyunca yalnızca Beşiktaş'ta oynadı. Aynı zamanda milli takımda da yer aldı.

Teknik direktörlük kariyerine futbolu bırakınca başladı. Kurslar için İngiltere'ye gitti ve daha sonra bir dönem yardımcı antrenörlük yaptı. İlk teknik direktörlüğünü ise Beşiktaş'ta yaptı.

Bu süreçten sonra Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlük yaptığı takımlar sırasıyla şu şekilde:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın