Görüş Bildir
Haberler
Risk Haritası Belli Oldu! Hangi İller Yüksek Riskli? İstanbul, Ankara ve İzmir'in Risk Tablosu...

Risk Haritası Belli Oldu! Hangi İller Yüksek Riskli? İstanbul, Ankara ve İzmir'in Risk Tablosu...

Dün yapılan Kabine toplantısıyla birlikte Türkiye’de kademeli normalleşme resmen başladı. Türkiye’de iller risk durumuna göre dört ayrı bölgeye ayrıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan paylaştığı harita ile illerin risk haritasını yayınladı. Peki Türkiye’de hangi iller yüksek riskli, hangi iller düşük riskli? İşte Türkiye koronavirüs risk haritası…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Koronavirüs Risk Haritası

Türkiye Koronavirüs Risk Haritası

Bakan Koca’nın “Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz” notuyla yaptığı paylaşımda şunlara yer verildi:

“İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.”

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Haritaya göre Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır düşük riskli (mavi) iller kategorisinde yer aldı.

ORTA RİSKLİ İLLER

Ankara'nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars orta riskli (sarı) grupta yer aldı.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman ise çok yüksek riskli (kırmızı) iller olarak belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın