Görüş Bildir
Haberler
Reuters: 'Türkiye Karadeniz'de 800 Milyar Metreküp Doğalgaz Buldu'

Reuters: 'Türkiye Karadeniz'de 800 Milyar Metreküp Doğalgaz Buldu'

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, 'Karadeniz'de Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulundu, bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Reuters ajansına konuşan iki Türk yetkili, Türkiye'nin Karadeniz'de önemli doğalgaz rezervleri bulduğunu söyleyerek, bunun ülkenin enerji ithalatına olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olabilecek bir keşif olduğunu belirtti.

Ajansa konuşan bir yetkili, 'Tuna-1 bloğundaki tahmini rezerv miktarı 800 milyar metreküp. Türkiye'nin yaklaşık 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılıyor' ifadelerini kullandı.

Ancak yetkililer, üretime başlanmasının 7 ila 10 yıl alabileceğini kaydederek, yatırım maliyetlerinin ise 2 ila 3 milyar dolar arasında olacağı bilgisini paylaştı.

Erdoğan "müjdesini" yarın 15:00'da açıklayacak

Erdoğan "müjdesini" yarın 15:00'da açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada 'Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri ve rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Tabii açıklarsam bu işin heyecanı, her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen açıklamasını yarın saat 15:00'da yapması bekleniyor.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
88
34
21
13
7
4
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ventolin

Dünyadaki fındığın %70'i Türkiye'de üretiliyor ama en pahalı fındığı dünyada biz yiyoruz, oradan pay biçin olacaklara.

Metin Akalp

Reisin süprüzünü bok etti şerefsizler. Bari yarın haberimiz yokmuş gibi yapalım da üzülmesin.

daredevil.

20 yıllık ihtiyacını karşılamaz, peki neden mi? Türkiye'nin konutlarda doğalgaz tüketimi %15 artarak yıllık 15 milyar metreküp, sanayide yıllık %3 artarak 12... Devamını Gör

daredevil.

Akdeniz'de bunun 30 katı büyüklükte rezerv olduğu söyleniyor, asıl ona bir ulaşırsak hem bizim emekliliğimiz hem torunlarımız kurtulur. Emekliyken boynumuza ... Devamını Gör