Görüş Bildir
Haberler
Resmi Açılış Bugün: New York'taki Türkevi'nin Değeri Kaç Milyar Dolar?

Resmi Açılış Bugün: New York'taki Türkevi'nin Değeri Kaç Milyar Dolar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün resmi açılışı yapılacak Türkevi Binası'nın değerinin 1.5 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya gazetesi yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında New York Manhattan'da inşa edilen Yeni Türkevi Binası'na ilişkin bazı detayları aktardı. 

Munyar, binanın yapımını ABD’li bir şirketle birlikte üstlenen IC İçtaş İnşaat'tan Burak Vardan'ın 2019'daki şu sözlerini aktardı: 

 'Türkevi, Manhattan’ın değerli bölgelerinden birinde yer alıyor. Bina tamamlandığında arsa dahil piyasa değeri 1.5 milyar dolara ulaşır'

Munyar, inşaatın maliyetine ilişkin olarak ise kendisine '250-300 milyon doları bulacak gibi görünüyor' dendiğini aktardı.

Peki ne kadara mal oldu?

1977'de IBM'den satın alındı

1977'de IBM'den satın alındı

1977'de dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in girişimiyle Amerikan bilişim devi IBM'den 3 milyon dolara satın alınan bina, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu olarak hizmet veriyordu.

Ağustos 2007-Mayıs 2009 arasındaki Dışişleri Bakanlığı görevinde de bulunan Ali Babacan, Türkevi'nin büyütülmesini mümkün kılacak adımı atarak binanın yanı başındaki restoranın 20 milyon dolara satın alınmasını sağladı. 35 katlı yeni binanın inşasına 2017 yılında başlandı.

Birleşmiş Milletler'in karşısında

Birleşmiş Milletler'in karşısında

Yeni Türkevi Binası, 171 metre yükseklikle hemen karşısındaki Birleşmiş Milletler (BM) binası, yanındaki UN Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliğin yanında yer alıyor.

BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğunun yanı sıra 200 kişilik oditoryum, toplantı ve sergi salonları, 20 araçlık otopark ve üstünde lojmanların yer alacağı Türkevi Binası birçok hizmeti aynı anda verebilecek güvenlikli bir bina olacak.

Tasarımını ABD'li mimarlık firması yaptı 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılışını Erdoğan yapacak

Açılışını Erdoğan yapacak

IC İçtaş İnşaat'ın ABD’li Tishman’la birlikte yapımını üstlendiği bina bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açılacak.

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
32
26
8
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Allah size bunları da kullanmayı, havasını atmayı nasip etmesin. Hale bak ülkede millet maaşı 50-100 TL artsın diye bile ne hale düştü bunlar ne lükslerinden... Devamını Gör

Ateist derviş

Götümüze falan sokmaz mıyız? Şekli de iyi bence güp güp iyi gider.

M CAN

Ayranımız yok içmeye, tahteravalli ile gideriz ....