Görüş Bildir
Haberler
Rengi, Kokusu ve Hatta Şekline Kadar İnsan Dışkısı Hakkında Körü Körüne İnandığımız Efsaneler

Rengi, Kokusu ve Hatta Şekline Kadar İnsan Dışkısı Hakkında Körü Körüne İnandığımız Efsaneler

Rinascita
13.06.2018 - 16:20 Son Güncelleme: 14.06.2018 - 10:06

Kimseler hakkında konuşmak istemez. Hatta araştırmalara göre İngilizler'in %60'ı asla bu konuyla ilgili konuşmamışlar ve %49'u da dışkılarını asla incelememişler. 

Taymount Clinic'in eş başkanı, beslenme uzmanı ve natüropat olan Enid Taylor, The Mirror ile yaptığı röportajda kaka ile ilgili inandığımız birçok şeyin doğru olmadığını söyledi. Biz de kulaktan dolma bilgilerle inandığımız bu efsaneleri sizler için The Sun'dan derledik.

Kaynak: https://www.thesun.co.uk/fabulous/644...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zaman ayırmanız gerek.

1. Zaman ayırmanız gerek.

Hadi yüzleşelim. Bazı tuvaletlerde uzun süreli zaman geçirme ihtimaline karşın kitaplar ve dergiler bulunur. Ama Enid tuvalette geçirilen zamanın bu kadar yavaş bir süreç olmasına gerek olmadığını belirtti. 

'Gerçek şu ki; son dakikaya kadar beklemeniz veya hemen tuvalete koşmanız fark etmez. Bu tamamen tercihten ibarettir.'

Enid sözlerine devam ederken, kaka yapmanın kolay ve acısız olması gerektiğini ekledi. Aksi takdirde kendini zorlama sonucu karın ağrısı yaşanacağını belirtti.

2. Kaka kahverengi olmalı.

2. Kaka kahverengi olmalı.

Sağlıklı renk sarı kahverengiden, çok koyu çikolata rengine kadar değişkenlik gösterse de yeme düzeni renk tonunu etkileyebilir. Mesela kırmızı pancar veya vişne yemek kakanızın rengini mor tonlarına dönüştürebilir. Renk siyah veya kırmızı olmadıkça korkulacak bir durum yoktur. Açık renk kaka ise karaciğerinizin yeteri kadar safra asidi üretmediğini, dolayısıyla en kısa zamanda doktorla görüşmeniz gerektiğini belirtiyor. Ayrıca yüzen parçalara da dikkat etmelisiniz. 

'Eğer mideniz görevini yerine getiriyorsa, yağları sindiriyor olmanız gerek ki bu durumda da kakanız suda batacaktır. Tuhaf bir şekilde suda yüzen parçalar sorun değildir ama sürekli tekrar eden bir durum ise sağlıksız bir sindirim sisteminin göstergesi olabilir.'

3. Eve gidene dek beklemekte sorun yoktur.

3. Eve gidene dek beklemekte sorun yoktur.

Kimse iş yerinde veya dışarıda bir yerlerde kaka yapmaktan hoşlanmaz ama kakayı tutmak kabızlığa neden olabilir. Bazı durumlarda kakanızı tutmak sıkıntı yaratmaz ama ne kadar uzun süre direnirseniz, o kadar çok su emilir ve kakanız da aynı şekilde katılaşır. Dolayısıyla kalın bağırsak zedelenmesi potansiyeli artar.

4. Kötü kokan kaka sağlıksız bir bedenin göstergesidir.

4. Kötü kokan kaka sağlıksız bir bedenin göstergesidir.

Kakanın kokması elbette normaldir çünkü mideniz zararlı bakterilerden ve toksinlerden arınıyor. Beslenme düzeniniz bu durumda çok etkilidir. Daha fazla sebze tüketimi, kötü kokunun hafiflemesini sağlar. Et, süt ürünleri, sarımsak ve lahana gibi sülfür bakımından zengin olan bazı sebzeler kötü kokuyu arttırır. Sindirimi zor olan abur cubur yiyecekler de ayrıca kötü kokuyu tetikler.

5. Sağlıklı insanlar günde bir kere kaka yaparlar.

5. Sağlıklı insanlar günde bir kere kaka yaparlar.

Günde bir kere kaka yapmak sağlıklı bir midenin ve sindirim sisteminin kesin göstergesi değildir. 

'Hayat kalitenizi olumsuz olarak etkilemediği sürece veya gıda hassasiyetinden olmadıkça ne sıklıkla tuvalete giderseniz gidin sağlıklıdır.'

Her beş İngiliz'den biri günde iki kere kaka yapar ve %36'sı 3-5 günde bir kaka yaparlar. 

Fakat kaka düzeninizde herhangi bir değişim olduğunda veya 6 haftadan uzun süre kaka yapmadığınızda mutlaka doktora görünün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
69
32
32
19
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tolga

boktan bir içerik olmuş

Nagihan Yanardağ

alt tarafı bok bu kadar takılmayın 😏