Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Ayıyla İlgili En Çok Sevdiğimiz Yüzümüzü Güldürüp İçimizi Huzurla Dolduran Detaylar

Ramazan Ayıyla İlgili En Çok Sevdiğimiz Yüzümüzü Güldürüp İçimizi Huzurla Dolduran Detaylar

Oruç ibadetlerin en zorlarından biri.  Ramazan Ayı ise nefsimizi sınadığımız, yalnızca ağzımızı değil, dilimizi, gözümüzü, elimizi günahtan ve haramdan sakındığımız bir ay. Bu sene pandemiden dolayı biraz buruk geçse de yine de güzelliğini içinde saklamaya devam ediyor. Ramazan Ayı ile ilgili en sevdiğimiz detayları, hatırladıkça içimizi yumuşacık yapan güzellikleri bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ramazan pidesi

Görüntüsü bile o sıcacık, mis gibi kokuyu hatırlatmaya yetiyor. Çocukluğumuzda girdiğimiz o pide kuyrukları, iftarda ağza atılan o ilk lokma, eve koşarak götürürken kendini bir lokma almamak için zor tutmak, fırından alındıysa elinizi kolunuzu yakan sıcaklığı. Yumurtalı mı yumurtasız mı, büyük mü küçük mü soruları... Sadece Ramazan'da yiyebilmenin ayrı bir güzelliği var.

2. Şükür hissi

2. Şükür hissi

İftar sofrasında iki lokma yedikten sonra durup yemeklere baktığın o an, gelen şükür hissiyatı başka bir şeyle kolay kolay değişmeyecek bir duygu. Allah'ın verdiği nimetleri gerçek anlamda anladığını hissedersin ve zor durumdaki insanlar için dua edersin. İçini garip bir huzur kaplar ya, Ramazan'ın en paha biçilemez yanı da işte bu.

3. İftardan sonra sahura kadar arkadaşlarla oturmak

3. İftardan sonra sahura kadar arkadaşlarla oturmak

Bu sene pek mümkün değil ama Ramazan ile ilgili en güzel şeylerden biri de sahura kadar arkadaşlarınla oturup sohbet etmekti. Belki teravihten sonra, özellikle de Ramazan yaz aylarına denk geldiyse, dışarıda/balkonda oturup dondurma yemek, çekirdek çitlemek, mahallede iftar ya da teravih sonrası yürüyüş yapmak dünyanın en keyifli aktivitesiydi. 

Belki seneye...

4. Güllaç

4. Güllaç

Seveni kadar sevmeyeni de çok fazla ama sonuçta Ramazan Ayı denince akla ilk gelen yemeklerden biri, tıpkı pide gibi. Bu sebeple kendine has bir güzelliği var kabul etmek lazım.

5. Sahur

5. Sahur

İlk başlarda keyiflidir, uyanmak zordur, gözün yarı kapalıdır ama gecenin bir yarısı yemek yemek güzeldir. Yatağından kendini zorla çıkarmaya çalışırken mutfaktan gelen çatal bıçak sesleri bile mutluluk doldurur içini.

Sonlara doğru ise uyku düzenin iyice kaçar, yatmak bilmezsin, kalkmak bilmezsin... Bazıları uykuyu o kadar sever ki sahura kalkmayıp tüm gün aç kalmayı yeğler. Bazıları iftardan sonra bile o kadar çok yemek yer ki sahurda canı bir şey yemek istemez. Pişmanlığını da iftara kalan saatleri sayarken yaşar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sigara bağımlıları içinse sahurdan sonraki son, iftardan sonraki ilk sigara

6. Sigara bağımlıları içinse sahurdan sonraki son, iftardan sonraki ilk sigara

Dünyanın en berbat bağımlılığı olsa da böyle bir gerçek var... 

Not: Sigara sağlığa zararlıdır, ilk fırsatta bırakmalısınız.

👇👇👇👇👇

7. İftarda yenilen her yemeğin çok lezzetli gelmesi

7. İftarda yenilen her yemeğin çok lezzetli gelmesi

Yemek yemenin ne kadar güzel bir eylem olduğunu hatırlarsın her akşam. Sadece peynir, ekmek de konsa sofraya dünyanın en iyi yemeğidir o.  Annelerimiz en sevdiğimiz yemekleri hazırladıysa hele değmeyin keyfimize, iftara kadar dakikaları sayıp dururuz.

8. Ailecek ya da sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz sofralar

8. Ailecek ya da sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz sofralar

11 ay boyunca her zaman ailecek bile yemek yiyemiyoruz, ama Ramazan geldi mi hep birlikte, tüm sevdiklerimizle beraber oturuluyor ya o sofraya en kıymetlisi de o işte.  

Son iki senedir yalnızca ailemizle iftar ve sahur sofralarında bir araya gelsek de, öncesinde hep kalabalık sofralarda toplaşırdık. Belki önümüzdeki Ramazan'da kocaman sofralarda yine sevdiklerimizle ezanın okunmasını bekleriz...

9. Kalabalık camiler

9. Kalabalık camiler

Birçoğumuz yalnızca iftar saatine yakın vakitlerde televizyon programlarında görebilmişsek de, Ramazan demek cami avlularının dolup taşması demekti. Özellikle Eyüp Sultan'da kılınan sabah namazları ve teravihler başka hiçbir şeye benzemezdi, yaşayanlar bilir. Yiyeceklerini yanına alıp iftarı orada açanlara da hep özenmişimdir.

10. Hurma

10. Hurma

Yılın kalanında diyet yapanların ve rafine şekeri hayatından çıkarmaya çalışanların göz bebeği olan hurma tekrar market raflarına gelir, sofranın ortasındaki yerini alır ya işte o zaman anlarsın gerçekten Ramazan'ın geldiğini. Sadece bu ay değil hayatımızın geri kalanında da günlük hayatımıza girmesi gereken çok faydalı bir lezzet hurma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin için Ramazan Ayı'nın en sevilen detayları neler? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
89
21
8
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İftardan sonra sahura kadar arkadaşlarla gezerdik, halı saha yapardık, sahurda kıymalı pide yer eve giderdik, ertesi gün susuzluktan ölürdük. Çok güzel günle... Devamını Gör

Veli Durak

#8 nasip olur mu be, özledik şöyle ortamları .mk

K Aylin

Bende birakamiyordum sigarayi. Hatta yeni yapilmis özel bir sitede yasiyorum isvecte, sigara icerdede disardada hatta sitede bile yasak. Gidip elektronik sig... Devamını Gör