Görüş Bildir
Haberler
Rabia Naz Soruşturmasında Dosyaya Erişim Yasağı Getirildi: 'Demek ki Cinayet Şüphesi İçeriyor'

Rabia Naz Soruşturmasında Dosyaya Erişim Yasağı Getirildi: 'Demek ki Cinayet Şüphesi İçeriyor'

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli ölümü nedeniyle gündemden düşmeyen Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasına mahkeme kararıyla erişim yasağı getirdi. 

Geçtiğimiz yıl 12 Nisan tarihinde evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü hakkındaki iddiaların soruşturması devam ediyor.

"Bilgi kirliliğinin önlenmesi amacıyla..."

"Bilgi kirliliğinin önlenmesi amacıyla..."

DHA'nın aktardığı habere göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, 'kamuoyu ve sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önlenmesi ile soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesi' amacıyla dosyaya,  mahkeme kararı ile erişim yasağı getirdi.

'Demek ki dosyamız ciddi anlamda cinayet şüphelerini içerir bir hale geldi'

'Demek ki dosyamız ciddi anlamda cinayet şüphelerini içerir bir hale geldi'

Vatan Ailesi'nin avukatı Emel Bodur Kılıç, erişim yasağı alınması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'22 Nisan 2019 tarihinde Görele Savcılığı'nın talebi üzerine dosyaya gizlilik kararı (erişim yasağı) getirildi. Kararda madde açık bir şekilde der ki; soruşturmadaki deliller ile ilgili olan kısımda soruşturmanın güvenliği tehlikeye düşecekse gizlilik kararı alınabilir. 11 yaşındaki bir kız çocuğuna çirkin bir şekilde intihar kelimesini yapıştırmaya çalıştılar. Ancak intihar olarak nitelendirilen bir dosya da gizlilik kararı alınamaz. Çünkü ceza muhakemesi kanunu 153'üncü madde hükmünde hangi suçlarda dosyada gizlilik kararı alınacağı yazar. 'Kasten adam öldürme' suçundan gizlilik kararı istenebileceği açıktır. Bu da demek oluyor ki 11 yaşındaki küçük bir kız çocuğuna yakıştırılmaya çalışılan intihar kelimesinden artık uzaklaşıyoruz. Demek ki dosyamız ciddi anlamda cinayet şüphelerini içerir bir hale geldi.'

'Tatmin edici bir gerekçe sunulmadı'

'Tatmin edici bir gerekçe sunulmadı'

Erişim yasağı kararının kendilerine yeni ulaştığını aktaran Kılıç, karara ilişkin gerekçe istediklerini ve tatmin edici bir gerekçe sunulmadığını söyledi ve şöyle devam etti:

'Dosyanın kamuoyunda yaratmış olduğu duyarlılık açısından, ‘Acaba insanları susturmaya yönelik bir çalışma mı?’ şeklinde endişelendirebilir. Gizlilik kararından önce iki delilimiz vardı. Birisi otopsi, diğeri keşif görüntüleriydi. Bu görüntüler olmadan bu raporlar yazılamaz. Özel mütalaa alacağız. Ama bunun için bu görüntülerin elimizde olması lazım. Bunu hukuka uygun bulmuyorum. Bu görüntüler de zaten gizlilikten önce yapılmış olan bulgulardı.'

İstanbul Adli Tıp Kurumu, 'Ölüm nedeni trafik kazası değil' demişti👇

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan olayın yeniden soruşturulması için Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu. Başvuru üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yeniden soruşturma için müfettiş incelemesine karar vermişti. 

Soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporda trafik kazası değil demişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
18
9
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Drn d.

Yayın yasağı nedir ya, ben bir halk olarak küçük bir çocuğun ölüm sebebini, kimlerin bu organize kötülüğe karıştığını ve çocuklarımızın güvende olup olmadığı... Devamını Gör

Tıntın

Bu ara çok sık yazar oldum ama umarım yaşattığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Bu olay da tıpkı diğerleri gibi unutulursa, yutulursa tekrardan yazıklar olsun bize.

Kal El

Bu isin arkasinda ensesi kalin kodoman biri ya da yakini var ki yayin yasagi geliyor, babaya deli sifati yaftaliyorlar, bu soyu sutu bozuklarin ellerindeki k... Devamını Gör