Görüş Bildir
Haberler
Putin, Ukrayna'daki Dört Bölgenin İlhak Edildiğini Duyurdu

Putin, Ukrayna'daki Dört Bölgenin İlhak Edildiğini Duyurdu

Emre Ordu
30.09.2022 - 15:44 Son Güncelleme: 30.09.2022 - 16:24

Rusya, Ukrayna'daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da düzenlenen referandumların ardından bu bölgeleri ilhak ettiğini duyurdu. Törende konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin 'Bu temel insan hakkıdır ve tarihi bir haktır' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

RusyaUkrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya katılmasına yönelik tören düzenledi.

Törende konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin 'Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'da referandum yapıldı. Halk kararını verdi. Milyonlarca kişinin iradesi bu yönde. Bu onların hakkıdır. Birleşmiş Milletler şartının 1. maddesinde yer alan birinci haklarıdır, kendi kaderlerine karar verme haklarıdır. 4 bölgenin Rusya'ya bağlanması için imzaları atacağız. Bu temel insan hakkıdır ve tarihi bir haktır' dedi.

Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'daki insanların kararlarını verdiğini ve Rusya'ya bağlılıklarını koruduklarını ifade eden Putin 'Bunu kimse değiştiremez. Ne Ukrayna Batı bizim birliğimizi ve ortak geleceğimizi elimizden alamaz' ifadelerini kullandı.

"Batı'ya asla boyun eğmeyeceğiz"

"Batı'ya asla boyun eğmeyeceğiz"

Putin, Batı'ya yönelik şu mesajları verdi:

'Çökeceğimizi düşündüler, Rusya'nın umutsuzluğa kapılacağını zannettiler ancak Rusya yeniden doğru. Batı ellerindeki tüm imkanlarla elimizdeki bu ülkeyi elimizden almaya çalıştırlar. Batı'ya asla boyun eğmeyeceğiz. Biz Rusya olarak çökmedik, ayaktayız, her zaman gibi gibi dimdik ayaktayız. Bu sebeple Rusya'nın egemenliğini yıkmaya çalışıyorlar.

ABD'nin tüm ülkelerin özgürlüğünü elinden almak dışında bir hedefi yok. Bazı ülkeler korku ve baskı altına alınıyor. Tek istedikleri tüm dünyadan çıkar sağlamak. Bu savaşın sebebi de Batı'nın Rusya'nın özgür olmasını istememesi. Bizim koloni gibi onlara köle olmamızı istiyorlar.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlenmişti. 

Referandumlardan 'Rusya'ya bağlanma' kararı çıkmıştı.

ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülke referandumu tanımadıklarını bildirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
25
15
11
10
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Herif Ukraynanın Azak Deniziyle bağlantısını kesti, Azak'ı Rus iç denizi yaptı, dünyada seyrediyor. Editör koymamış haritayı ben ekleyeyim: https://i2.milima... Devamını Gör

ugur c

Daha bugun iki bin rus askeri öldü savaşın başından beri ölen rus askeri sayısı 60 bini geçti. Senin o seferberliğin de işe yaramayacak. Ukrayna kırım da dah... Devamını Gör

nostradamus

Zaten adı konulmamış bir gerçeği ilan etmiş reis.

Rahmet Zakirjanovic

Peki yanıbaşında agresif bir komşu ülkesi olduğuna üzüleceğine, seviniyorsun. Hiç bir insani ve savaş ahlakı olmayan lidere sahip bir komşu ülkesi. Bence bir... Devamını Gör