Görüş Bildir
Haberler
Putin Neden Seferberlik İlan Etti? Savaş Avrupa'ya Sıçrar mı? 3. Dünya Savaşı Nereden Çıkar?

Putin Neden Seferberlik İlan Etti? Savaş Avrupa'ya Sıçrar mı? 3. Dünya Savaşı Nereden Çıkar?

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesini Onedio.com için değerlendirdi. Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, televizyon programları ve gazetelerin sık sık başvurduğu en iyi stratejistler arasında yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilanıyla ilgili detaylar aşağıdaki haberimizde

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor?

Kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesinin ne anlama geldiğini sorduğumuz Pekin,Putin’in çıkışı Donetsk’in 20-23 Eylül’deki referandum kararından sonra geldi. Luhansk tarafında saldırı devam ediyor. Putin büyük bir ihtimalle kafasında oluşturduğu hedefi gerçekleştiremedi. Kafasında daha güçlü bir orduya ihtiyacı var” diye cevap verdi.

Putin neyi hedefliyor?

Putin neyi hedefliyor?

Putin’in siyasi hedefleri konusunda herkesin yanıldığını söyleyen Pekin “Siyasi hedefini Ukrayna'yı silahtan arındırmak olarak görüyorduk. Buna göre tedbir alacağını düşündük. Operasyonlara ve operasyondaki hedeflerinize göre gücünüzü ayarlarsınız. Kiev’e gittiniz. Oradan döndünüz. Harkov gibi bazı kritik yerleri bıraktınız. Batının Ukrayna’da çok fazla ateş gücü ve mühimmat desteği var” diye belirtti. 

“Büyük ihtimalle o bölgede yeteri kadar askeri yok. Bu hedefi hesaplayamadılar” diyen Pekin “Ukrayna’nın bu kadar direneceğini batının bu kadar yardım edeceği hesaplanmamış. Geri çekilmek Putin’in geri çekilmesi demek ve siyasi kariyerini tehlikeye atması demek. Bu savaşı kazanmak için kısmı seferberlik ilan edildi. Bu da yaklaşık 200 - 300 bin asker yapıyor. Sıkıyönetim ilan etme yetkisi var. Bu yetki Duma’daydı. Şimdi Putin’in kendisine geçti” diye konuştu.

Savaş Ukrayna dışına çıkar mı?

Savaş Ukrayna dışına çıkar mı?

“Bu savaşın daha da ağırlaşacağını düşünüyorum” diyen Pekin, Ukrayna’daki savaş için  “İçinden çıkılmaz bir hale geleceğini değerlendiriyorum. Putin bu savaşı kaybetmek istemiyor. Elinden ne gelirse yapacak. Bu savaş Ukrayna topraklarından sıçrayıp Polonya’ya gider mi? Rusya topraklarına sıçrar mı? Putin, savaşın Rusya topraklarına gelmesini istemiyor. Bu Avrupa topraklarına da sıçrayabilir. Onlar da katılabilir.” dedi. 

“Savaş Ukrayna’dan nasıl dışarı çıkabilir?” sorusunu Pekin, “Polonya’dan Ukrayna tarafına ikmal geliyor. Rusya oraya bir saldırı düzenleyebilir. Orası NATO gücü. Tüm NATO ülkeleri destek gönderiyor. Orada komuta İngiliz ve Amerikalılarda. Ukrayna’nın genel kurmay başkanı arkaplanda kalan kişiler aslında. NATO ülkelerinin askerleri var ama NATO adına savaşmıyorlar. Özel timler veya paralı askerler adı altında savaşıyorlar. ABD’nin bu bölgeye yaptığı yığınağın sebebi Rusya’yı caydırmak” diye cevapladı

"Durum hiç iç açıcı değil”

"Durum hiç iç açıcı değil”

“Olay bir süre sonra teknolojik savaşa dönecek” diyen Pekin “Herkes en son silahlarını ve tesisatlarını denemek istiyor. Bunun sonucu çok ağır olur diye düşünüyorum. Zelenski inanmıyor. NATO’dan yapılan açıklamalar. Bunların sonucu Putin’i kışkırtabilir. Olay daha fazla büyüyebilir. Putin eski generallerle bir toplantı yapacak. Putin savaşın komutasını ve idaresini eline almak  alıyor. Durum hiç iç açıcı değil” dedi.

Türkiye, Ukrayna’daki savaşın ve gerilimin artmasından nasıl etkilenecek?

Türkiye, Ukrayna’daki savaşın ve gerilimin artmasından nasıl etkilenecek?

“Türkiye, Ukrayna’daki savaşın ve gerilimin artmasından nasıl etkilenecek?” sorusunu ise Pekin, “Kış sorunu var. Türkiye'de ise pahalılık var. Gaz fiyatları var. Bu işin sonu; bu bölgede savaş çıkarsa, ABD boğazlardan geçmek isteyecektir. Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri var; ABD, Türkiye’ye büyük bir baskı yapılacaktır. Türkiye’ye yönünü seç denilecektir. Özellikle bu tahıl nakli işleminin bitmesinden sonra daha ağır şartlar gelir diye değerlendiriyorum. Savaş olduğu gibi Ukrayna sınırlarında kalmaz. Daha jeopolitik bakılır. Ukrayna, Rusya’yı burada yensin ve batı burada stratejik bir baskılama sağlasın isteniyor. Rusya'ya bir dünya kutbu olmasını sağlayacak bir kazanım vermek istemiyorlar. ABD’nin menfaatleri için Ukrayna paramparça oluyor” diye yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Çin'i uyardığı ve Twitter'da 3. dünya savaşı etiketinin en üst sıralara çıkmasını sağlayan açıklaması

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. dünya savaşı nereden çıkar?

3. dünya savaşı nereden çıkar?

Çin ile gerilim ve Biden’ın Tayvan adasına ABD ordusunun müdahale edeceği açıklamalarını hatırlatınca Pekin “3. dünya savaşı çıkarsa Ukrayna’da mı çıkar, Pasifik'te mi çıkar? Orada (Pasifik) çıkması daha uygun. Nükleer silahların kullanımı için daha uygun gibi. Daha yeni Tayvan’dan ABD gemileri geçmiş. Çin onları protesto etti. Orası kızışıyor. Çok büyük bir savaş olur. Asya pasifik savaşa  çok daha münasip” şeklinde yorumladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
11
9
7
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Kendi tarımını bitirirsen aç kalırsın kendi enerji ihtiyacını doğalgaza bağlarsan tarafsız kalamazsın

lilithtrinity

hayy savaşınıza.....

paranoid

2020-2039 periyodu son periyod 1 doların arkasındaki piramidin son basamağı..Yeni dünya düzenine geçiş loading..