Görüş Bildir
Haberler
Pusuda Bekleyen Korku ve Arzularımızın Açığa Çıktığı 15 Yaygın Rüya ve İlginç Anlamları

etiket Pusuda Bekleyen Korku ve Arzularımızın Açığa Çıktığı 15 Yaygın Rüya ve İlginç Anlamları

cakyz
28.07.2016 - 14:55

Rüyalar önemlidir sevgili dostlar. Çünkü onlar, günlük yaşamda pusuda bekleyen korku ve arzularımızın uyurken açığa çıkmasına imkân tanıyan pencerelerdir. Bu sebeple insanın rüyalarına dikkat etmesi, özen göstermesi, kendini gerçekten tanımasına giden yolu açmaktadır. Peki onlardan ne anlamalı, onları nasıl yorumlamalıyız? İşte en sık rastlanan 15 rüya sembolü ve ilginç anlamları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Takip edilmek - Dikkat edilmesi gereken bir şeyler var

1. Takip edilmek - Dikkat edilmesi gereken bir şeyler var

Böyle durumlarda yoğun bir korku ve gerginlik duyduğumuz için genellikle takip edildiğimizi uyandıktan sonra hatırlarız. Bu tür rüyalarda önemli olan ve üzerine düşünülmesi gereken, kaçtığınız şeyin ne olduğudur. Bu, hayatınızda dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu hatırlatmak için zihninizin sizi uyarma biçimidir. Neyi düşünmekten ya da neyle yüzleşmekten bu kadar korktuğunuzu düşünün, kesinlikle bunun ne olduğunu bulacaksınız...

2. İnsanlar - Kişinin farklı yönleri

2. İnsanlar - Kişinin farklı yönleri

Rüyalarınızda gördüğünüz insanlar aslında sizden başkası değildir. Bu insanlar yalnızca sizin farklı yönlerinizi, farklı özelliklerinizi sembolize etmektedirler. Burada yapılması gereken de, kişiliğinizin hangi yönlerine dikkat etmeniz gerektiğini iyi bir şekilde analiz etmektir. Eğer gördüğünüz bu kişiler belirli, tanıdık kişilerse, rüyanız onlarla aranızdaki ilişkileri düşünmeniz ya da o kişinin sembolize ettiği yönünüzü tespit edip üzerinde çalışmanız gerektiği anlamına gelebilir.

3. Ev - Kişinin zihni

3. Ev - Kişinin zihni

Bilincimiz farklı katmanlardan oluşur sevgili dostlar. Rüyada görülen ev de, farklı katları ve odalarıyla, bilincimizin farklı katmanlarını sembolize etmektedir. Örneğin evin bodrum katı, kişinin uyanık yaşamında ihmâl ettiği, görmezden geldiği konuları; yatak odaları ise yoğun ve samimi düşünceleri, anıları sembolize etmektedir. Kişinin evin içinde nasıl dolaştığı ise, bu katmanlarla nasıl iletişime geçtiğini, zihninin derinliklerinde yatan bilgileri nasıl değerlendirdiğini ortaya koymakta.

4. Yiyecek - Bilgi

4. Yiyecek - Bilgi

Fiziksel dünyada yiyecekler bedenimizi besler ve enerji verir. Rüyalarda ise yiyecekler, zihnin besinini, yani bilgiyi sembolize eder. Bu yüzden rüyalarda görülen yiyecekler, kişinin zihinsel açlığına, yeni bilgilere ve bakış açılarına olan gereksinimine işaret etmektedir.

5. Okul - Öğrenmek

5. Okul - Öğrenmek

Rüyada bir okul binası, sınıf görmek ya da bunlarla ilişkili olabilecek başka bir şey görmek (sınava girmek gibi) öğrenme sürecini sembolize eder. Bu, fiziksel dünyada yaşanan olaylardan yeni şeyler öğrenmek, yeni bakış açıları kazanmak anlamına gelebileceği gibi, insanın kendi üstüne eğilmesi ve kendini daha iyi tanıması gerektiğine dair bir ipucu da olabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çıplaklık - Dürüstlük ve açıklık

6. Çıplaklık - Dürüstlük ve açıklık

Kişinin kendisini rüyada çıplak görmesi, kendine ait olan bir takım özelliklerin ve duyguların açığa çıktığını ve kişinin bu durum karşısında kendini güvensiz ve savunmasız hissettiğini ifade etmektedir.

7. Seks - Birleşme ve yaratım

7. Seks - Birleşme ve yaratım

Rüyada seks yapmak, bilinçdışı duygu ve arzuların, bilinç düzeyinde farkındalığının oluştuğu anlamına gelmektedir. Bu rüyalar aynı zamanda kişinin kendisiyle ya da etrafındaki insanlarla oluşturduğu yeni samimi ilişkileri de sembolize edebilmektedir. Rüyada seks yapmak, yüzeyde ise bildiğiniz gibi cinsel arzunun dışa vurumudur.

8. Taşıtlar - Deneyim paylaşımı

8. Taşıtlar - Deneyim paylaşımı

Rüyada görülen taşıtlar ya da taşıt yolculukları, bilinçli yaşamınızda edindiğiniz deneyimleri, bu deneyimler üzerinde ne kadar kontrolünüzün olduğunu düşündüğünüzü ve hayat yolunda karşınıza çıkan engelleri sembolize eder. Ayrıca gördüğünüz taşıtın şekli ve büyüklüğü de farklı mesajlar taşımaktadır. Örneğin büyük araçlar hedeflerinize ulaşmak adına hayatınızda yaptığınız düzenleme ve planları ya da o yolda sizinle birlikte yürüyen diğer insanları; ambulanslar iyileşmeye duyduğunuz gereksinimi; polis araçları ise disipline duyduğunuz ihtiyacı ortaya koymaktadır.

9. Bebek - Yenilik

9. Bebek - Yenilik

Rüyada bebek görmek genellikle yeni bir fikri ya da gelişmeyi ifade eder. Aynı zamanda yapmak istediğiniz değişiklikler için kendinizde bulduğunuz potansiyeli ortaya çıkarmak konusunda zihninizin size yaptığı bir uyarıdır.

10. Ölüm - Değişim

10. Ölüm - Değişim

Ölüm, zihnin dilinde bir durumdan ya da boyuttan başka birine geçmeyi ifade etmektedir. Bizler genellikle ölüm rüyalarını negatif ve üzücü olarak nitelendiririz ancak, aslında bu rüyalar, kişinin yaşamında gerçekleşen radikal değişiklikleri ortaya koyarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayvanlar - Alışkanlıklar

11. Hayvanlar - Alışkanlıklar

Rüyada görülen hayvanlar, içgüdülerimizin sembolleridir sevgili dostlar. Bu yüzden hayvan içeren rüyalar da, kişinin alışkanlıklarını ifade etmektedir. Bu tür rüyalar aynı zamanda günlük yaşamımızın tekrar eden olaylarına ve gizli arzularımıza karşı farklı bir içgörü kazanmamıza yardımcı olurlar. Elbette bu rüyalarda hayvanın türü, bulunduğu yer ve rüyanın içeriği de, hayvanların rüyada sembolize ettikleri şeyler üzerinde değişiklik yaratabilmektedir.

12. Düşmek - Kontrol

Uykuda düşmek, temelde uyanık bilinç durumuna dönüşü sembolize etmektedir. Rüyasında düştüğünü gören kişinin genellikle yere çarpmadan önce uyanması da bu sebeptendir. Bunun yanında, rüyasında kontrolsüz bir biçimde düşmekte olduğunu gören kişi, günlük yaşantısında bazı şeylerin kontrolünü sağlayamadığını hissediyor ve bundan rahatsızlık duyuyor ya da bazı şeyleri hayatından çıkarmak konusunda korku yaşıyor olabilir.

13. Yılan - Mücadele

13. Yılan - Mücadele

Rüyada yılan görmek, hayatınızdaki çeşitli engellere karşı verdiğiniz mücadeleyi ve uyanık durumda yüzleşmeye korktuğunuz duyguları sembolize etmektedir. Sigmund Freud'un yorumuna göre ise, rüyada görülen yılan bir fallik semboldür ve erkek enerjiyi ve kişinin cinselliğini nasıl yaşadığını ifade eden bir belirtidir.

14. Dişler - Beğenilme arzusu

14. Dişler - Beğenilme arzusu

Dişlerle alakalı en sık görülen rüya, dişlerin dökülmesidir sevgili dostlar. Bu tür rüyalar, kişinin dış görünüşüyle ve insanların onu nasıl gördüğüyle alakalı kaygıları sembolize etmektedir. Bu yüzden diş dökülmesi rüyalarının reddedilme ve çekici bulunmama korkusundan kaynaklandığı düşünülmektedir.

15. Uçmak - Limitleri zorlamak

15. Uçmak - Limitleri zorlamak

Şüphesiz en güzel ve mutluluk verici rüyalardan bir tanesi uçma rüyalarıdır sevgili dostlar. Bu rüyaların anlamı da kendisi kadar güzeldir, çünkü rüyada uçtuğunu görmek, kişinin limitlerini zorladığını ve hayatta yeni seviyelere ulaştığını göstermektedir. Bu rüyalar aynı zamanda size rahatsızlık veren hayat durumlarından ya da ilişkilerden kurtularak yeni hedeflere kanat çırptığınızı göstermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
94
78
24
13
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

''Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!'' yazisini 16. Bilgi sandim :) bu ne? :) ruyam da niye bunu goreyim ki? dedim... Sonra aptalligima guldu... Devamını Gör

şeyşey

aq rüyamda bugs bunny ben ve duffy duck ormanda gez,yoduk sonra güneş gözlüklü bi trex geldi bizi kovalamaya başladı sonra bi otelin içine girdik. otel asans... Devamını Gör

Sevilay

samsun da normal bir gün dnddndjklö

mekanikdesign

Rüyada uçmak acayip zevkli