Görüş Bildir
Haberler
Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?

Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?

Umut Soy
08.08.2014 - 14:07 Son Güncelleme: 08.08.2014 - 14:08

Protein Tozu Nasıl Kullanılmalıdır?

Protein tozlari oncelikle besin kaynagidir.Adi ustunde sporcu gida takviyesidir.Bir sporcunun protein tozu kullanim soyledir;

Sabah Kalkar Kalkmaz:

Bunun nedeni insan vucudu uykudayken buyume hormonlari salgilanir.Ve vucut onarilir ve gelisir.Bunlari yapabilmek icinde vucudumuzdaki besin depolarini kullanir.Bu yuzden sabah kalkildiginda vucut bein ihtiyaci duyar.Sabah kahvaltisi da bu yuzden vazgecilmez ogunumuz olmasi gerekir.Fakat kahvaltida yenen besinlerin kana karismasi uzun surecegi icin kalkar kalkmaz protein tozu tuketilebilir.Protein tozu daha hizli olacagi icin vucudunuzun isteklerini cabuk yanitlamis olacaksiniz.

Öğünlerin Arasında:

Eger kas kaybi yasamak istemiyorsani vucudunuzu iyi beslemelisiniz.Kesinlikle uzun sure ac birakmamalisiniz.Eger ogunlarinizin arasinda uzun bir zaman varsa kesinlikle protein tozu kullanmalisiniz.

Antrenmandan Önce: 

Antrenmandan yaklasin 1 saat once protein tozu kullanilmali.Bunun nedeni ise antrenman suresince vucudumuz besin depolarini tuketecektir.Biz ise antrenmanda kas kaybini minimum seviye tutmak icin oncesinde depoyu fullemeliyiz.

Antrenmandan Sonra:

Antrenmanda harcana eforla birlikte kaslarimiz besin depolarimizi tuketmis olur.Vucut uzun sure bu ihtiyaci gideremesse buyuk bir kas kaybina ugrar.Bu yuzden antrenmandan hemen sonra protein tozu kullanilmalidir.

Akşam Yatarken: 

Vucudumuz uykuda bir nevi 8-10 saatlik bir oruca girer.Nasil ki biz oruc tutmadan once sahur ile deolari dolduruyorsak yatmadan oncede protein tozu kullanarak depolari doldurmaliyiz.Protein tozunu sut ile kullanmayi tercih etmeliyiz.bunun nedeni ise sutun suya gore daha gec kana karismasi boylece aldigimiz proteinin harcanmasini zamana yaymis oluruz.

Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/08/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın