Görüş Bildir
Haberler
Protein Tozu mu Yoksa Normal Beslenme mi?

Protein Tozu mu Yoksa Normal Beslenme mi?

Umut Soy
04.08.2014 - 18:29 Son Güncelleme: 04.08.2014 - 20:53

Protein Tozu mu Yoksa Normal Beslenme mi ?

Protein tozunun tam olarak ne oldugunu bilmeyenler kimyasallardan uretiliyor ve zararli derler.Fakat boyle bir durum soz kunusu degildir.Eger iyi bir sporcu olmak istiyorsaniz hangi dalda olursa olsun.Illaki protein tozu ve diger supplementlerden kullanmalisiniz.Bu bir gercek.Bugun milli takimlari incelersek basketbolundan yuzmesine neredeyse butun sporcular protein tozunu kullanirlar.

Protein tozunun degisik uretim sekilleri vardir.Egg protein,soy protein,whey protein...Sporcular arsinda en cok whey protein kullanilir.Whey protein peynir alti suyundan elde edilir.Peynir alti suyunu izole ederek toza cevirirler.

Protein tozu yerine et yesek olurmu? diye sorular geliyor.Vucudumuzun gunluk belli bir protein ihtiyaci vardir.Kas yapmaya basladiginiz da bu oran resimdeki gibi artacaktir.Bu yuzden yiyeceklerle bu orani saglamaniz cok zor bir hal alacaktir.Tabiki etten,sutten,yumurtadan da protein ihtiyacini karsilayabilirsin.Fakat whey protein ile ayni etkiyi saglamaz.Bunun nedeni whey protein spordan sonra hizli bir sekilde kana karisabilir.Ama et yediginiz zaman kana karismasi icin 2 saatten uzun bir sure gerekir.Ve vucudumuz ette bulunan proteinin %100'unu sindiremez.

Isin maddi boyutunada bakarsak; bir olcek whey protein 10 adet yumurtayla ayni miktarda protein degerine sahip diyelim.Yumurtanin tanesi 50 krs ise aylik sadece yumurta gideriniz 150 tl olacaktir.Bunun yaninda tabiki etiydi sutuydu derken cebinizi yakacaktir.Whey proteinlerin 2 kg liklari 2 ay gidiyor dersek.(Bu sure sizin yaptiginiz spora ve protein ihtiyaciniza gore degisiklilik gosterir.)Ulkemizde 2 kg wheyler 180 - 220 tl arasinda degismekte.Hesaplara gore whey protein cok daha uygun oluyor.Fakat yinede karar sizin.

Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/08/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
5
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Hastekin

Optimum Gold Standart Whey derim, başka da bir şey demem. Yalnız yazı kiminse iyi yazmış, 2300 gr ürün 204 TL. Tam denk gelmiş :) http://www.supplementler.c... Devamını Gör