Görüş Bildir
Haberler
Prof. Müftüoğlu: 'Bilelim ki Bu Kapanma da Kalıcı Çözüm Getirmeyecek'

Prof. Müftüoğlu: 'Bilelim ki Bu Kapanma da Kalıcı Çözüm Getirmeyecek'

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 'Görünen o ki yaptığımız onca hataya rağmen kapanma sürecinin sonunda yüzümüz az ya da çok gülecek. Ama bilelim ki bu ciddi kapanma da probleme kalıcı bir çözüm getirmeyecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde 'Eleştiride kıskanç çözümde cömert olmak' başlığıyla yayımlanan yazısında koroavirüs salgını sürecinin zor ve kritik bir virajında olduğumuzu söyledi. Müftüoğlu Bir çeşit 'sınırlı kapanma dönemine' girildiğini belirten Müftüoğlu, 'Bu dönemi iyi değerlendirmek, kısıtlamalara 'elimizden geldiği kadar' değil, 'daha da fazlasıyla' uyum göstermek mecburiyetindeyiz' dedi.

"Eleştiride kıskanç, övgüde ve çözümde cömert"

"Eleştiride kıskanç, övgüde ve çözümde cömert"

'Zira kısıtlama sonrasında ulaşacağımız rakamlar beklentinin üzerinde kalırsa ciddi bir toplumsal travma yaşama ihtimalinin olduğu açık ve nettir' diyen Müftüoğlu, 'Bu nedenle şu anda yapılan hataları, işlenen kusurları, eksiklikleri ve görülecek hesapları ertelemek, eleştirileri sınırlayarak yeni ve etkili çözümler üretmek yapmamız gereken ilk ve en önemli iştir. Kısacası zaman rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de sık sık tekrarladığı gibi “Sorunlu bir zaman”dır. Ve böyle zamanlarda “Eleştiride kıskanç, övgüde ve çözümde cömert olmak” en doğru yaklaşımdır' ifadelerini kullandı.

"Kontrolsüz açılırsak yeni bir dalga kaçınılmaz"

"Kontrolsüz açılırsak yeni bir dalga kaçınılmaz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müftüoğlu 'Kapanma sonrası iyi planlandı mı?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

'Görünen o ki yaptığımız onca hataya rağmen kapanma sürecinin sonunda yüzümüz az ya da çok gülecek. Ama bilelim ki bu ciddi kapanma da probleme kalıcı bir çözüm getirmeyecek. Yapılması gereken önemli işlerden birisi de daha şimdiden kapanma sonrasının planlanması, tartışmaya açılması, halka açıklanması, daha doğrusu uygulanacak 'kademeli açılma' sürecinin nasıl olacağı konusunda toplumsal bir mutabakatın sağlanmasıdır. Eğer daha önce yaptığımız yanlışları bu kapanmanın sonrasında da tekrarlar, kapılarımızı sonuna kadar ve kontrolsüz bir şekilde açacak olursak, çok değil birkaç ay sonra yeni bir dalganın daha kaçınılmaz olabileceğini unutmayalım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın