Görüş Bildir
Haberler
Prof. Mehmet Ceyhan Hakkında Suç Duyurusu ve 'Tutuklansın' Kampanyası!

Prof. Mehmet Ceyhan Hakkında Suç Duyurusu ve 'Tutuklansın' Kampanyası!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a hakkında aşı açıklamaları nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ardından sosyal medyada Prof. Ceyhan'ı hedef gösteren bir kampanya başlatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanlığı ile Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Antalya Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. 

Suç duyurusunu yapan kişi Noel Baba Derneği Başkanı ve 5GVirusNews Platformu Sözcüsü Muammer Karabulut. Platformun bir diğer sözcüsü Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak. Karabulut suç duyurusu sonrası 'Ruhsatı bulunmayan ve yasal bir zemini bulunmadığından dolayı da Acil Kullanım Onayı (AKO) ile ne idiğü belirsiz konumda olan aşılar için, bir bilim insanının halkı tehdit ederek korkutmasının karşılığı bilim yapmak değil resmen terör faaliyetlerdir' açıklamasında bulundu.

Suç duyurusuyla birlikte sosyal medyada da “Mehmet Ceyhan Tutuklansın” etiketiyle binlerce paylaşımlar yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Akit'ten hedef göstermeye destek

Yeni Akit'ten hedef göstermeye destek

Yeni Akit gazetesi sosyal medyada başlatılan kampanyayı “Mason uzantısı Rotary Kulübü’nden aldığı ödülü gururla paylaşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs sürecinde yaptığı çelişkili açıklamaları sebebi ile kamuoyunun tepkisi çekmişti. Sosyal medyada bugün, ‘Mehmet Ceyhan tutuklansın’ çağrısı yapıldı” ifadeleriyle haberleştirdi.

İYİ Partili Çıray'dan tepki

İYİ Partili Çıray'dan tepki

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ı hedef gösteren kampanyaya çok sayıda kişiden tepki geldi. Tepki gösterenler arasında aynı zamanda bir doktor olan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer aldı.

Yanıt verdi: "Hiç dikkate almıyorum"

Yanıt verdi: "Hiç dikkate almıyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Ceyhan, koronavirüs salgını ve aşılama ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterilerek, '#MehmetCeyhanTutuklansın' etiketiyle paylaşım yapılması ve hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Prof. Dr. Ceyhan, 'Beni şikayet edenler, sosyal medyada hakkımda yalan, iftira dolu haberler yazanlar şunu bilsinler ki; ben hiç dikkate almıyorum, yazdıklarını okumuyorum. 30 yıldır bunu yapıyorlar. Ben 30 yıldır aşının önemini, bilimsel yaklaşımın önemini anlatıyorum. Bundan zarar gördüğünü düşünen bir kesim varsa onların yazdıkları, söyledikleri çöp kadar önemli değil benim açımdan. Paniğe sevk etme meselesine gelirsek doğrular, panik yaratıyorsa ki o fikirde değilim. Tam tersine ben halka da direkt hitap etmeden, devlete de 'Şunları yaparsanız bu salgın daha kolay kontrol altına alınır', 'Şunlarla salgınla mücadele zarar görür' diye konuşuyorum' dedi.

CİMER'e şikayet edilmiş

Prof. Dr. Ceyhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet edildiğini de vurgulayarak, 'Kasım ayında bir vatandaş, beni Antakya'dan CİMER'e şikayet etmiş. Yazısı geldi daha yeni, cevap yazdım. Çok enteresan, diyor ki 'Halkı paniğe ve korkuya sevk ediyor'. Örnek olarak da bir gazetede çıkan haberin fotokopisini eklemiş. O haberde ben şöyle diyorum; 'Kasım ayında vakalar azalmıştı, şunları yapmazsak biz 3'üncü dalgayı yaşarız, şunlar yapılırsa yaşamayız'. Şikayet edenin şanssızlığına bakın ki hemen arkasından çok büyük artış dalgası yaşamışız. Onun beni suçladığı şeyde belki benim dediklerim dikkate alınsaymış belki bu düzeyde yaşamayabilirmişiz. O yüzden hiçbir önemi yok benim için. Onların 30 yıldır çok organize saldırmalarına alıştım' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
65
17
12
12
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

suç duyurusunda bulunanlara bakın. abdurrahman dilipak ve yeni akit denen tuvalat kağıdı. cahil adamlar birde koskoca profesörü bile terörist ilan ediyorlar

Barney

noel baba derneği mi?

Hakan Bayram

Düz dünya derneği başkanı da yakında kampanyaya katılır.