Görüş Bildir
Haberler
Playstation 4 Kırıldımı ? PS4 Jailbreak

Playstation 4 Kırıldımı ? PS4 Jailbreak

Alican Hazır
30.01.2015 - 00:22 Son Güncelleme: 30.01.2015 - 01:41

Playstation 4 Kırıldımı ? PS4 Jailbreak

Evet bugün ki konumuz Playstation 4 kırıldı mı ?  Yaklaşık bir aydır internet gündeminde dolanan bir konu yeni, yeni Türkiyedeki Teknoloji sitelerinde haber olarak verilmekte açıkçası şuan için Türkiyede PS3 teki gibi PS4 kıran tekno dükkanlar yok! Fakat youtube taki videolara da baktığımızda PS4 evet kırıldı.

Hatta Türkiyede bile kırıpta youtube kanallarında paylaşan video bloggerlar bulunmakta. PS4 ve XBOX ONE yani yeni konsollar kullandığımız bilgisayarlara çok benzemekte konsollar ilk çıktığında x86 işlemci mimarisini kullandığından dolayı kırılma işleminin çok çabuk gerçekleşeceği söylenmişti ve öyle de oldu. PS4’ü Reckz0r adında bir Hacker’ın hacklediği Jailbreak yaptığı söyleniyor.

PS4’ün bu kadar çabuk jailbreak yapılmasındaki bir başka nedeniyse kullandığı işletim sisteminin open source yani açık kaynak kodlu bir sistem olması. Durum bu şekilde olunca hackerlara büyük bir fırsat doğuyor tabiki.

Jailbreak işlemini yapan Reczor açıkcası twitter adresinde işlemin nasıl yapıldığını çok iyi bir şekilde anlatmış ve gerekli dökümanları vermiş her ne kadar SONY bu durumdan şikayet edip Reczor’u tehtid etse ve dökümanları internetten silmeye çalışsada bu konsolun bu kadar çabuk kırılabilmesi gerçeğini değiştirmeyecek.

Durum böyle olunca teknoloji konusunda bir yazar olarak görüşüm ve PS4 Slim modelleri bu yüzden daha erken çıkacak ve internet şuan PS4 Slim haberleriyle çalmalanmakta PS4 slimlerin normalden daha kısa sürede piyasaya çıkmasının nedeniyse SONY yazılımsal güncellemeden sonra muhakkak Jailbreak işlemlerini engelleyebilmek için sisteme donanımsal bir güncellemede yapacaktır.

Umarım Oyun yapımcı ve Yayıncıları ülkemizde ve Dünyada fiyatları düşürürler ve insanlar kopya içeriğe ihtiyaç duymaz.

Kaynak: http://alicanhelp.me/playstation-4-ki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın