Görüş Bildir
Haberler
PKK Saldırıları: 2 Günde 26 Şehit

PKK Saldırıları: 2 Günde 26 Şehit

Onedio Medya
03.09.2016 - 09:58 Son Güncelleme: 03.09.2016 - 20:42

Dün PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda 11'i asker 3'ü köy korucusu toplam 14 şehit verilmişti. Bugün Hakkari Çukurca'da 7 asker, Şemdinli'de ise 5 asker daha şehit oldu. 

Böylece son 2 gündeki çatışmalarda şehit sayısı 26'ya çıktı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van, Hakkari ve Mardin'den 6 şehit haberi gelmişti

Dün Hakkari’nin Çukurca, Van'ın Çaldıran, Mardin'in Dargeçit ilçesinde gerçekleşen PKK saldırılarında 3'ü asker, 3'ü korucu 6 güvenlik görevlisi şehit olmuş, biri sivil 10 kişi yaralanmıştı.

Dün gece saatlerinde Van'ın Tendürek Dağı bölgesindeki çatışmalarda da şehitlerin olduğu belirtilmiş ancak sayı açıklanmamıştı. 

Ajanslara yansıyan haberlerde 4 ya da 8 şehidin olabileceği ifade edilmişti.

"Rakamları netleştiremedik" diyen Van Valisi 8 şehidin olabileceğini söylemişti

Bu sabah saatlerinde Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde 8 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı açıklandı.

Bu açıklamayla birlikte dün çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlisi sayısı toplam 14'e ulaştı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

'2 Eylül 2016 günü çıkan çatışmada 1 teğmen, 2 astsubay ve 5 uzman çavuş olmak üzere 8 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın hastanelerimizde tedavileri devam etmekte olup durumları iyidir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede hava destekli operasyon devam etmektedir. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Tendürek'te çatışmaların yaşandığı bölgenin havadan çekilmiş görüntülerini paylaştı

Mete Yarar, videoya 'Çatışmaların geçtiği alanın yaklaşık 7/8 kilometre yukarıdan çekilmiş görüntüsü. Alanın zorluğunu fark edebilirsiniz' notunu düştü.

Bugün Hakkari Çukurca'dan 7, Şemdinli'den 5 şehit haberi daha geldi

Bugün Hakkari Çukurca'dan 7, Şemdinli'den 5 şehit haberi daha geldi

Bugün Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında devam eden operasyonlarda 3 askerin şehit olduğu, 20 askerin de yaralandığı paylaşılmıştı. Hakkari Valiliği, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, sabah teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 7 askerin şehit olduğunu paylaştı.

Akşam 17:00 civarında ise Şemdinli'de yol güvenliğini sağlayan askerlerle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Valilik, Hakkari genelinde 104 teröristin etkisiz hale getirildiğini de açıkladı.

Çukurca'da 63, Tendürek'te 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Çukurca'da 63, Tendürek'te 13 PKK'lı etkisiz hale getirildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı, dün ve bugün yaptığı açıklamalarla Hakkâri Çukurca'da 63, Tendürek bölgesinde ise 13 PKK'lının düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale  getirildiğini açıkladı.

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu les surulerinin askerimizi vurmasi zoruma gidiyor arkadas, Suriyede bile bu kadar insan hayatini kaybetmiyor. Neden kara harekati yaptiriyorsunuz askere t... Devamını Gör

Çilek Kız

Haklısınız katılıyorum ama yine de kimseye bala okumamak gerek bela gelip size dönebilir onun yerine "allah sizi bildiği gibi yapsın" demek daha mantıklı.

cengizhangdz

AİLENİZDEN BİRİ ÖLMEDİĞİ SÜRECE HABERLERDEKİ ŞEHİT SAYISI SADECE SAYIDIR . 56 ŞEHİT GELDİĞİNDE DE TERÖRÜ KINADINIZ LANET OKUDUNUZ 1 ŞEHİT GELDİĞİNDEDE,ALIŞTI... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Koyunlar çobanını seviyor sıkıntı yok

Kamil Zor

Sizin gibi ne idüğü belirsiz mahluklar o insanları aşağılayarak sizin en sevmediğiniz kişilere mecbur bırakıyor ülkenin kaderini sandığınız gibi liderler değ... Devamını Gör