Görüş Bildir
Haberler
Ping Nedir? Ping Süresi Kaç Olmalı ve Nasıl Düşürülür?

Ping Nedir? Ping Süresi Kaç Olmalı ve Nasıl Düşürülür?

Müge Kakşi
23.01.2021 - 12:19

Online oyunlar arttıkça hayatımıza, aslında var olan fakat daha önce kullanmadığımız yeni terimlerde girmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de 'ping' oldu. Çevrimiçi oyunların çoğu, ping sürenizi ve diğer kullanıcıların oyun sunucularına olan ping süresini gösterir. Peki kaliteli bir bağlantı ile alakalı olan ping nedir? Ping süresi kaç olmalı ve nasıl düşürülür? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ping Nedir?

Ping Nedir?

Ping programı, 1983 yılında Mike Muuss tarafından yazılmış bir programdır. Bir makineye genelde 32 baytlık bir ICMP pakedi gönderir ve aynı paketin geri gelmesini bekler. Bu basit program, birçok işe yarayabilir.

Ping basit şekilde bilgisayar üzerinden alınan veri paketinin, ilgili sunucuya iletilmesi sırasında geçen süre olarak tanımladır. Gecikme yaşanırsa ping miktarı arttıkça 'lag' adı verilen gecikmeler yaşanır. Bu durum da online oyunlarda oldukça büyük bir sıkıntıya yol açıyor.

Ping Süresi Kaç Olmalı Ve Nasıl Düşürülür?

Ping Süresi Kaç Olmalı Ve Nasıl Düşürülür?

Ping süresi milisaniyelerle ölçülen bir gezinti süresidir. B30ms ya da daha az – mükemmel ping süresi online bir oyun oynamak için idealdir. 30 ile 50ms arası ise ortalama bir ping süredir.

Ping süresini iyileştirmenin birkaç yolu var; burada deneme ve yanılma yoluna başvurmanız gerekiyor. İlk olarak PC'nizde açık olan tüm programları kapatıp, varsa indirmeleri durdurmayı deneyebilirsiniz.

Evinizde bir başkası interneti yoğun biçimde kullanan Netflix gibi bir hizmetten faydalanıyorsa, ping'iniz bu durumdan etkileniyor olabilir. İnternete ne kadar çok cihaz bağlıysa ve onu aktif olarak kullanıyorsa, ping'iniz o kadar yükselecektir.

Ping'iniz hala yüksekse, laptop'unuzu router'ınızın yakınına taşıyın veya router'a ethernet kablosuyla bağlayın. Ethernet kablosu, sinyalle ilgili potansiyel sorunları (bu sorunlar ping süresini etkileyebilir) aşmanıza yardımcı olacaktır.

Router'ınız ile dışarıdan gelen kabloların bağlantısının tam olarak yapıldığını kontrol etmenizde de fayda var. Bu bağlantılarda bir sorun varsa, örneğin bağlantı gevşekse, bağlantı kalitenizi ve ping sürenizi etkiliyor olabilir.

En klasik çözümlerden birini burada atlamak istemiyoruz. Bahsettiğimiz yöntemlerden hiçbiri işe yaramadıysa, router'ınızı açıp kapatmayı deneyebilirsiniz. Birden fazla modem ve router'ı birbirine bağladıysanız, hepsini açıp kapatın.

Tüm bunlara rağmen ping sürenizde sorun varsa, servis sağlayıcınızın destek hattını aramak isteyebilirsiniz. Servis sağlayıcınız bazı durumlarda sorunun kaynağını bulabilir ve sorunları uzaktan çözebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın