Görüş Bildir
Haberler
Pınar Gültekin Davasında Karar

Pınar Gültekin Davasında Karar

Kübra Köklü
10.03.2023 - 15:46 Son Güncelleme: 10.03.2023 - 16:49

Yeniden görülen Pınar Gültekin davasında, katil Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mertcan Avcı hakkında 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası verildi

Mertcan Avcı hakkında 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası verildi

Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin cinayetine ilişkin yeniden görülen davada karar çıktı.

Yeniden görülen davada, katil Cemal Metin Avcı ve kardeşi tutuksuz sanık Mertcan Avcı'nın yargılanmalarına İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi'nde devam edildi.

Kararını açıklayan mahkeme, Cemal Metin Avcı hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında ise 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası verildi.

İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin cinayeti davasının yeniden görülmesine karar vermişti.

Pınar Gültekin cinayeti

Pınar Gültekin cinayeti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, itiraf etmiş ve tutuklanmıştı

Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, itiraf etmiş ve tutuklanmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
16
13
10
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ckkenon

Gün yüzü görmeden mahpusta çürüsün umarım, soysuz karaktersiz.

Engin..

Seni elime verseler önce gebertip sonra ağzınla götün yer değiştirene kadar sikerimmm Amina kodumun sığırı!!!!

yengegeldikmi

"Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası aldı." 4 yıl mı??

Kardelen Toprak

yanlis bir karar ama kanunda birinci derece akraba olanlar eğer bunu gizlerse ve soylemezse az bir ceza alirlar yani kanunen doğru bir karat

Nomoix

Gerçekten mükemmel bir ceza verilmiş katile fakat kardeşine 4 yil verilmesi can sıkıcı oldu onada bi müebbet hapis cezası verildi yazisini görseydik keşke