Görüş Bildir
Haberler
Perinçek İkinci Turda Erdoğan İçin Oy İstedi

Perinçek İkinci Turda Erdoğan İçin Oy İstedi

Emre Ordu
17.05.2023 - 20:41 Son Güncelleme: 19.05.2023 - 14:43

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi. Perinçek 14 Mayıs seçimlerinden önce Cumhur İttifakı'na katılım talepleri reddedilince 'Cumhur İttifakı HÜDA-PAR'ı alarak Amerika'ya boyun eğme yolunu tercih etti' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin partisinin aldığı kararı açıkladı. Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıdaki konuşmasında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Perinçek, şunları söyledi:

'Cumhurbaşkanı adaylarından Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin ve İsrail'in Türkiye'yi hedef alan projesinde alet rolünü üstlenmiştir. Bu kapsamda PKK ve FETÖ terör örgütleriyle açıkça işbirliği yapmaktadır. Küresel merkezlerden yönetilen bölücü ve yobaz örgütleri CHP listelerinden Meclis'e taşımıştır. Kılıçdaroğlu, milli devleti ve Türk ordusunu tasfiye, küresel finans merkezlerine kölelik, kültürel çürüme, 15-16 Temmuz'un intikamını alma ve kaos programının adayıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise düşman ile dost arasındaki denge siyasetine ve ekonomide Batı denetimindeki yalpalamalarına karşın emperyalist planların hedefindedir, bu bağlamda Türkiye cephesindedir.'

Erdoğan'a destek istedi

Erdoğan'a destek istedi

İki seçenek karşısında tarafsız kalmanın, emperyalist plana hizmet edeceğini öne süren Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Güçlü Devlet Üreten Millet' hedefine ilerleme stratejisinin 28 Mayıs 2023 durağındayız. İki seçenekli seçim koşulunda, halkımızı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye çağırıyoruz. Vatan Partisi, 29 Mayıs sonrasındaki zorlu süreçte, Tayyip Erdoğan yönetiminin bağımsızlık, vatan bütünlüğü, üretim ekonomisi, çağdaşlaşma ve milli devrimci kültür siyasetleri izlemesi ve yükselen Asya uygarlığının öncü konumlarına ilerlemesi için 'Üreticilerin Milli Hükümeti' hedefiyle yapıcı bir muhalefet yürütecektir.'

"Cumhur İttifakı Amerika'ya boyun eğme yolunu tercih etti"

"Cumhur İttifakı Amerika'ya boyun eğme yolunu tercih etti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Perinçek, 14 Mayıs seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek Cumhur İttifakı'na katılım talebini ilettiklerini ancak bu talebin kabul edilmediğini açıklamıştı. 

Bunun üzerine iktidara tepki gösteren Perinçek, 'Cumhur İttifakı Vatan Partisi'ni değil ABD ile uzlaşma yolunu ve HÜDA-PAR'ı tercih etti. Vatan Partisi'ne karşı bu tutum bir yolun seçilmesi, bir tercih. Bir yol seçtiler. O yol ABD'ye boyun eğmek ve ABD'nin Türkiye'ye dayattığı çıkmazlar içinde çırpınmak' demişti.

Perinçek 14 Mayıs seçimleri için cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmiş ancak adaylık için gerekli 100 bin imzayı toplayamamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
74
37
12
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Oralet

Ya ben hayatımda çok ....... adam gördümde senin kadar ........ görmedim. Boşluğu istediğiniz küfür veya hakaretle doldurabilirsiniz.Herhangi bir ayrım yap... Devamını Gör

ömer

Çoktan seçmeli küfür yaratıcı 👏👏😅😅

ömer

Hoop burdayım nasıl tak diye burdayım saniyede yarın başkası için ister hoop orda 😅😅😅

ömer

İstek,dirayet,azim 😅😅

Halil Değerli

Omurgasız dönek... 😡😡😡😡