Görüş Bildir
Haberler
Performansları Sırasında Trajik Bir Şekilde Hayatını Kaybeden 13 Sanatçı

Performansları Sırasında Trajik Bir Şekilde Hayatını Kaybeden 13 Sanatçı

06.01.2021 - 07:00

İcra ettikleri bir performans esnasında trajik şekilde hayatlarını kaybeden sanatçıları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brandon Lee

1. Brandon Lee
www.suggest.com

Efsanevi aktör Bruce Lee'nin oğlu olan Brandon Lee, babasının izinden gidip oyunculuk ve dövüş sanatları ile ilgilenmekteydi. Lee başrolde oynadığı 'The Crow' filminin setinde meydana gelen bir kazada, kuru sıkı zannedilen silahtan çıkan sahte kurşunların karnına isabet etmesi sonucunda hayatını kaybetti. Olay meydana geldiğinde Lee henüz 28 yaşındaydı.

2. Vic Morrow

2. Vic Morrow
en.wikipedia.org

Amerikalı aktör Vic Morrow, rol aldığı 'The Twilight Zone: The Movie' filminin çekimleri esnasında meydana gelen inanılması güç bir kazaya kurban gitti. Morrow, filmde Vietnam savaşının canlandırıldığı, bir helikopterin kendisini ve yanındaki iki çocuk oyuncuyu kovaladığı sahnenin çekimi esnasında helikopterin çakılması sonucunda hayatını kaybetti. Morrow'un yanındaki iki çocuk oyuncu da helikopterin pervanesinden aldıkları darbeler sonucunda feci şekilde can verdiler. Morrow'un ölümünün ardından aralarında yönetmen John Landis'in de bulunduğu çok sayıda sinemacıya ihmal suçlamasıyla dava açıldı, ancak yargılanan isimlerin tümü beraat etti.

3. Zeki Müren

3. Zeki Müren
tr.wikipedia.org

Sanat güneşimiz Zeki Müren, TRT İzmir Televizyonu'nun kendisi için düzenlediği bir tören esnasında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğinde 64 yaşındaydı. Müren'in cenazesi, çok büyük bir kalabalığın katıldığı bir törenle kaldırıldı. Ünlü sanatçının mezarı, memleketi Bursa'daki Emirsultan Mezarlığı'ndadır.

4. Chung Ling Soo

4. Chung Ling Soo
atlas-dev.s3.amazonaws.com

'The Prestige' filmine de ilham kaynağı olan Soo, aslında tüm hayatını 'Çinli sihirbaz' personasında, rol yaparak yaparak geçiren William Ellsworth Robinson adında bir Amerikalıydı. Ölümünün ardından ortaya çıkan bu gerçek, sihirbazın sadık takipçileri arasında büyük şaşkınlık yaratmıştı. Soo meşhur 'kurşunu havada yakalama' numarasını yaparken silahın beklenenden güçlü ateşlenmesi ve kurşunun gövdesine isabet etmesi sonucunda hayatını kaybetti. Sahnedeki son sözleri olan 'Aman tanrım, perdeyi indirin', Soo'nun yıllardan beri halkın içindeyken kurduğu ilk İngilizce cümleydi. Soo 1918 yılında hayatını kaybettiğinde 56 yaşındaydı.

5. Dimebag Darrell

5. Dimebag Darrell
www.grunge.com

Pantera'nın gitaristi 'Dimebag' Darrell Abbott, Ohio'daki bir gece kulübünde, Damageplan grubuyla verdiği bir konser esnasında sahneye atlayan bir 'hayranı' tarafından öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren Nathan Gale, deniz kuvvetlerinden psikolojik sorunları nedeniyle ayrılmış, akli dengesi yerinde olmayan bir gençti. Abbott haricinde üç kişiyi daha öldüren saldırgan, olayın hemen ardından polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Richard Versalle

6. Richard Versalle
www.grunge.com

1996 yılının Ocak ayında, 'Makropulos Vakası' adlı operayı sahnelemekte olan sanatçı Richard Versalle, performansı devam ederken geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata gözlerini yumdu. Versalle'in son sözleri, karakterinin ağzından söylediği 'Yalnızca bu kadar yaşayabilmiş olman ne kadar kötü!' cümlesi olmuştur.

7. Jerome Rodale

7. Jerome Rodale
en.wikipedia.org

'Beslenme gurusu' Jerome Rodale, 1970'lerde henüz popülerlik kazanmamış 'sürdürülebilir tarım' ve 'organik çiftçilik' kavramlarını savunan tanınmış bir yazardı. Rodale çıktığı bir talk show'un çekimleri esnasında, '100 yaşıma kadar yaşamaya karar verdim' dedikten kısa süre sonra, konuşma sırası diğer konuktayken fenalaştı ve geçirdiği ani kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Rodale olay meydana geldiğinde 72 yaşındaydı.

8. Tommy Cooper

8. Tommy Cooper
www.grunge.com

Bir komedyen için olabilecek en hazin ölüm şekli, sahnede performansını icra ederken öldükten sonra olayın farkına varamayan izleyicilerin gülmeye devam etmesidir herhalde. Ünlü İngiliz komedyen Tommy Cooper, asistanıyla gerçekleştirdiği performansı esnasında geçirdiği ani kalp krizi sonucunda yere yığıldı. Cooper nefes almaya çalışırken gerçeğin farkına varamayan asistan, set ekibi ve canlı yayında performansı izleyen milyonlarca izleyici, oyunun bir parçası zannettikleri olayı kahkahalarla izlediler.

9. Irma Bule

9. Irma Bule
www.grunge.com

Endonezyalı pop müzik sanatçısı Irma Bule, 2016 yılında yıllardır sahne şovunun bir parçası olarak kullandığı devasa kobranın ısırması sonucunda hayatını kaybetti. Olayın meydana geldiği ilk anlarda kobranın zehrinin alınmış olduğu düşüncesiyle pek paniklemeyen genç sanatçı, tam 45 dakika boyunca şarkı söylemeye devam etti; ancak kusma ve baş dönmesi gibi zehirlenme belirtileri yaşamaya başlayınca hastaneye kaldırıldı. Bule hayatını kaybettiğinde 29 yaşındaydı.

10. Owen Hart

10. Owen Hart
www.si.com

Amerikan güreşi federasyonu WWE'nin şovları kapsamında sahneye çıkan ünlü güreşçi Owen Hart, bir emniyet kemeri yardımıyla sahneye sarkıtılarak ineceği performansı esnasında güvenlik mandalının kopması sonucu 24 metreden yere çakıldı. Göğsünün üzerine düşen Hart, onlarca izleyicinin gözleri önünde ağır yaralanarak hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ian Cognito

11. Ian Cognito
www.independent.co.uk

İngiliz komedyen Ian Cognito, bir barda gerçekleştirdiği performansı esnasında aniden rahatsızlandı. Nefes alış verişini düzeltmeye çalışan Cognito beş dakika boyunca bir sandalyede oturup arkasına yaslandı, ancak izleyiciler ve çalışanlar olayı şovun bir parçası zannedip müdahale etmediler. Ambulans geldiğinde 60 yaşındaki komedyen çoktan hayatını kaybetmişti.

12. Moliere

12. Moliere
fr.wikipedia.org

17. yüzyılda yaşayan ünlü Fransız oyun yazarı ve aktör Moliere, son yazdığı oyunu sahnelerken aniden öksürmeye ve kan tükürmeye başladı. Sahnede yere düşen Moliere, performansını tamamlamakta ısrarcı olup oyuna devam etti ancak durumu daha da kötüleşti. Ünlü oyun yazarı, olayın hemen ardından götürüldüğü evinde hayatını kaybetti. Verem hastası olduğu anlaşılan Moliere'in zamansız ölümü, sahne oyuncuları arasında yeşil renk giyinmenin uğursuzluk getirdiği batıl inancının yayılmasına neden olmuştur.

13. Les Harvey

13. Les Harvey
en.wikipedia.org

Gelecek vadeden İskoç rock grubu 'Stone the Crows'un gitaristi Les Harvey, 3 Mayıs 1972 tarihinde Galler'de sahneye çıkmaya hazırlanırken gitarını akort ettiği esnada feci bir olay meydana geldi. Gitarın bağlı olduğu amfiden gelen elektrik akımı genç müzisyenin 1200 dinleyicisinin önünde akıma kapılarak hayatını kaybetmesine neden oldu. Harvey kaza meydana geldiğinde henüz 27 yaşındaydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
15
4
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Harun Gergin

Zeki Müren'in ölüm haberini büyük puntolarla ÖLDÜ yazarak vermek nasıl gazeteciliktir ya