Görüş Bildir
Haberler
Uruguay Devlet Başkanı'nın Vosvos'una 1 Milyon Dolarlık Teklif

Uruguay Devlet Başkanı'nın Vosvos'una 1 Milyon Dolarlık Teklif

FreiGeist
07.11.2014 - 12:32 Son Güncelleme: 07.11.2014 - 16:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

“Dünyanın en yoksul devlet başkanı” olan Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica’nın 27 yıllık Vosvos'una 1 milyon dolar önerildi. Mujica, 1 milyon dolarlık teklifi, üç bacaklı köpeği “Manuela”yı veterinere götürmek için arabaya ihtiyacı olduğundan geri çevirdi

Güney Amerika ülkelerinden Uruguay'ın Devlet Başkanı Jose Mujica, bir Arap şeyhinin 1987 model mavi Vosvos'una 1 milyon dolar önerdiğini söyledi. Busqueda dergisine konuşan 79 yaşındaki Uruguay'ın Devlet Başkanı Jose Mujica, bir Arap şeyhinin 1987 model mavi Vosvos'una 1 milyon dolar önerdiğini söyledi. Mujica, 'Bir Arap şeyhi beni arayıp arabam için 1 milyon dolar önerdi. Önce pek önemsemedim. Sonra yeniden aradı. Ben de arabamı satmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım' dedi.

Mujica, Bolivya'nın başkenti Santa Cruz'daki uluslararası bir zirve sırasında yapılan 1 milyon dolarlık öneriyi, üç bacaklı köpeği “Manuela”yı veterinere götürmek için arabaya ihtiyacı olduğundan geri çevirdiğini kaydetti. Halk arasında 'Pepe' olarak tanınan Mujica, ileride arabasını satarsa elde edeceği parayı yoksul ailelere ev yaptırmak için kullanacağını belirtti. Devlet Başkanlığı Sarayı yerine köpekleri ve tavuklarıyla mütevazi çiftlik evinde yaşamayı tercih eden Mujica, yaşam tarzıyla dünyanın diğer devlet başkanlarından ayrılıyor. Mujica, suyunu kuyudan çekiyor, eşi de çiçek yetiştirip satıyor.

'Dünyanın en yoksul devlet başkanı' olarak da tanınan Mujica, 2010'da kişisel servetini bin 800 dolar olarak açıklamıştı. Mujica, 12 bin dolarlık maaşın neredeyse tamamını yoksullara dağıtıyor. Mujica, 2009'daki devlet başkanlığı seçimini kazanmadan önce Küba devriminden esinlenen Tupamaros gerilla grubunda yer almıştı. Altı kez vurulan ve yaşamının 14 yılını hapiste geçiren Mujica, 1985'te demokrasiye geçilmesinin ardından serbest bırakılmıştı. Anayasaya göre ikinci kez aday olamayan Mujica'nın görev süresi, 1 Mart 2015'te dolacak. Geçen ay yapılan devlet başkanlığı seçiminde adaylardan hiçbiri yeterli sayıda oy alamamış, seçim ikinci tura kalmıştı.

Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip Uruguay, yaşam kalitesi açısından dünyanın 19. ülkesi. Uruguay, aynı zamanda Latin Amerika ülkeleri arasında en düşük suç ve cinayet oranına sahip.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0