Görüş Bildir
Haberler
Pendik Belediyesi, İstanbul'un Kurtuluş Yıl Dönümünde Caddeye Sultan Vahdettin'in Adını Verdi

Pendik Belediyesi, İstanbul'un Kurtuluş Yıl Dönümünde Caddeye Sultan Vahdettin'in Adını Verdi

Emre Ordu
06.10.2022 - 21:17 Son Güncelleme: 06.10.2022 - 21:19

AK Partili Pendik Belediyesi'de yapılan oylamada ilçedeki bir caddeye Sultan Vahdettin'in adının verilmesi teklifi kabul edildi. CHP'liler teklifi 'provokatif' bulurken, kararın İstanbul'un kurtuluşunun yıl dönümünde alınması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pendik Belediye Meclisi’nin bugün yapılan ekim ayı oturumunda ilçedeki iki caddeye Sultan Vahdettin ve Sultan 2. Abdülhamit'in isimlerinin verilmesi teklifi görüşüldü.

Pendik Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Tarık Balyalı AK Parti'nin teklifiyle ilgili söz aldı. Söz konusu teklifin İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde yapıldığına dikkat çeken CHP'li Balyalı 'Tamamen provokatif olarak değerlendiriyoruz. Pendik Belediye Meclisi’ni ilgilendiren konularda, genel siyasetin dahil olduğu kutuplaşmadan medet uman ve provokatif amaçlı olduğunu değerlendirdiğimiz bu tekliflerin olmasını da doğru bulmuyoruz. Bu anlamda, adetimiz olmadığı halde, bu maddedeki sokak isimlendirmelerine ret oyu vereceğimizi ifade etmek istiyoruz' dedi. 

Teklif kabul edildi

Balyalı’nın konuşmasının ardından yapılan oylamada teklif, CHP’nin ret oylarına karşılık AK Partililerin oylarıyla kabul edildi.

Pendik Belediye Başkanı Cin: "Ecdadımızın asil evlatlarının isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz"

Pendik Belediye Başkanı Cin: "Ecdadımızın asil evlatlarının isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Pendik'te bir caddemize Sultan Abdulhamit Han, bir caddemize ise Sultan Vahdettin ismini verdik. Belediye Meclisi görüşmelerinde CHP’li Tarık Balyalı bu isimlendirmeleri provokatif bulduklarını ifade ederek eleştirdi. Bu eleştiriyi, art niyetli ve CHP’nin, tarihimizi karalama teamülünün bir yansıması olarak değerlendiriyorum. Her iki sultan, CHP’nin karalamakla yok edemeyeceği, ecdadımızın asil evlatlarıdır. İsimlerini yaşatmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Meclisi'ne gelecek

İBB Meclisi'ne gelecek

Yasa gereği ilçe belediyelerinin sokak, cadde ve parklara isim verme yetkisi bulunmuyor. İlçe belediyelerinin yapacağı isim önerileri, büyükşehir meclislerinden geçtikten sonra karara bağlanıyor. Söz konusu teklifin de bu nedenle İBB Meclisi’ne gelmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
40
17
12
8
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Okullarda her öğrencinin başucu kitabı olması gereken Nutuk'un öğrencilere dağıtılması. Ecdadını/bu ülkenin hainlerini öğrenmesi gerek. .

Halil

Bunlarmı dağıtacak? ATATÜRK’ten korkan insanlar bunlar

Turgut Güler

Eee ne demişler, cıvık olursa kaptanın tayfası, yapış yapış olur seyir defterinin sayfası

Thistle

İlk kez duydum. Ne güzel lafmış o öyle :))

Ecdadının Vahdettin olduğunu savunan zavallılar, sizde kayığa binip ne zaman kaçacaksınız? 100 yıl sonra bu vatan hainleri tekrar doğdu maalesef! Yahu tarihe... Devamını Gör

Murat Sevinc

Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar hain yok malesef, O konuda tekiz