Görüş Bildir
Haberler
Pelin Çift Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Kanallarda Çalıştı? Pelin Çift'in Hayatı ve Kariyeri

Pelin Çift Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Kanallarda Çalıştı? Pelin Çift'in Hayatı ve Kariyeri

Elif
12.05.2023 - 16:32

Ekranların başarılı isimlerinden biri olan Pelin Çift, son günlerde gündemden düşmüyor. Kariyeri boyunca birçok kanalda haber spikerliği yapan Çift, uzun zamandır TRT1 ekranlarında Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında sunuculuk yapıyor. Yaptığı açıklamalar ve yorumlarla dikkatleri üzerine çeken ünlü spikerin hayatı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Pelin Çift kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde çalıştı? İşte Pelin Çift hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pelin Çift Kimdir?

Pelin Çift Kimdir?

Pelin Çift, 26 Kasım 1978 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde eğitim gördükten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazandı. Üniversite eğitimin ardından Galatarasay Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

Pelin Çift'in Kariyeri

Pelin Çift'in Kariyeri

1997 yılında televizyon sektöründe çalışmaya başlayan Çift, NTV'de hava durumu sunuculuğu yaptı. Kısa bir süre sonra NTV'de haber sunuculuğu yapmaya başladı. 2001 yılında kadar NTV'de çalışan Çift, daha sonra SkyTürk'e geçti. Burada 5 yıl çalıştıktan sonra Habertürk'te spikerlik yapmaya başladı.

Habertürk TV'de Gündem ve Öteki Gündem programında sunuculuk yaptı. Ardından 2013 yılında Show TV'de yayınlanan Bir Milyon Kimin programında sunucu olarak çalıştı. 2015 yılında TRT1 kanalına geçen Çift,  Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sundu.

Erhan Altunay ile Ayasofya'nın Gizli Tarihi' adlı kitabını yayımlandı. Ayrıca Ömer Faruk Harman ile de 'Kudüs'ün Gizemli Tarihi' kitabını çıkardı. 2019 yılında TRT1 ekranlarında yayınlanan 3'te 3 Tarih isimli yarışmayı sunmaya başladı. Aynı zamanda 2019 beri de TRT1'in Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında sunuculuk yapıyor.

Pelin Çift Hangi Ödülleri Aldı?

Pelin Çift Hangi Ödülleri Aldı?
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrenci Birliklerinden 'En İyi Program Ödülü

  • Maltepe Üniversitesi Kulüpler Birliği 'En Başarılı Sunucu Ödülü

  • İstanbul Gelişim Üniversitesi 'En İyi Tartışma Programı Ödülü'

  • İstanbul Üniversitesi 'Medya Kulübü Ödülü

  • Pelin Çift ile Gündem Ötesi - 'Avrasya Kalite Ödülü'

  • İstanbul Ticaret Üniversitesi Yılın Sunucusu Ödülü

  • Gazi Üniversitesi En Başarılı Kadın Televizyoncu Ödülü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın