Görüş Bildir
Haberler
Pedagojik Formasyon Nedir? Pedagojik Formasyon Kalktı mı?

Pedagojik Formasyon Nedir? Pedagojik Formasyon Kalktı mı?

Uzun zamandır gündemde yer almaya devam eden Pedagojik Formasyon, öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konular arasında yerini koruyor. Danıştay'ın eğitim fakültesinden mezun olmayan ve öğretmen olmak isteyen adayların öğretmen yetiştirmeye ilişkin kararı açıklandı. Öğretmen olmak isteyen adaylar için gerekli olan formasyon belgesi, vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Peki, Pedagojik Formasyon nedir? Formasyon kalktı mı? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pedagojik Formasyon Nedir?

Pedagojik Formasyon Nedir?

Eğitim fakültesi mezunu olmayanların öğretmenlik yapabilmeleri için tamamlamaları gereken bir programdır. Öğretmen olmak isteyenler okudukları bölümden sonra Pedagolojik Formasyon alarak öğretmen olabilirler.

İlginizi Çekebilir!

Pedagojik Formasyon Kalktı mı?

Pedagojik Formasyon Kalktı mı?

Danıştay, 'Pedagojik eğitim sertifika programı açılış izni verilen üniversitelerin, 'Başvuru ve Yerleştirme' başlıklı 5. maddesinin 2. fıkrasında hukuka uyarlık bulunmamakta. 'Rehberlik Alanına' yapılacak atamalarda 'Psikoloji Bölümü' mezunları yönünden dava konusu düzenlemenin yürütmesinin durdurulması gerekmektedir.' açıklamalarında bulundu.

İptal Olacağını Herkes Biliyordu!

İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın