Görüş Bildir
Haberler
Partnerinizi Sevdiğinizi ve Ona Değer Verdiğinizi Hissettirecek Birbirinden Faydalı 18 Öneri

Partnerinizi Sevdiğinizi ve Ona Değer Verdiğinizi Hissettirecek Birbirinden Faydalı 18 Öneri

Kumsal
04.02.2023 - 09:10

Zaman zaman ilişkilerde kişiler kendini yalnız hissedebiliyor. Peki partnerinizin böyle hissetmesini engellemek adına neler yapabilirsiniz? İçeriğimizde on sekiz madddeyi derleyerek bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Buyurun👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Kendinizi tanıyın.

18. Kendinizi tanıyın.

Sevdikleriniz için yapacaklarınızın çoğunun aslında onlarla bir ilgisi yoktur. Çoğu zaman, biriyle tanışmadan önce deneyimlediğimiz şeyler, bizi onlarla geçireceğimiz hayata hazırlar. Kendinizi tanıdıkça ne tip insanlarla arkadaş olup zaman geçirebileceğinizi, ne gibi davranışlara karşı tolerans sahibi olabileceğinizi de öğrenirsiniz. Böylelikle neyi isteyip neyi istemediğinizi bilmeniz ikili ilişkilerde daha güvende hissetmenizi sağlar.

17. Eylemlerinizde tutarlı olun.

17. Eylemlerinizde tutarlı olun.

İlişkinizde tutarlı davranmak, ilişkinin temelini oluşturmanın ve karşınızdaki kişiye ne kadar ciddi olduğunuzu göstermenin tek yoludur.  Aslında bir ilişki kurarken aynı zamanda güvenin, saygının ve hatta aşkın da inşa edilmesi gerekiyor. Bu durumda tutarlı olmak, bu değerlerin kazanılması adında daha da önemli hale geliyor.

16. İlgisinin olduğu alanlara birlikte yönelin.

16. İlgisinin olduğu alanlara birlikte yönelin.

Biriyle beraber bir hayat kurmak demek, bir bakıma ikinizin de yapmaktan hoşlandığı şeyleri bir araya getirmektir. İlişkiler özünde beraber bir denge bulmak ve anlaşmaktır. Partnerinizin ilgi alanlarına yönelmeniz, özellikle sizi davet ediyorsa onun yanında olduğunuzu göstermenin harika bir yoludur. 'Bunu sevdiğini biliyorum, beraber yapabiliriz.' mesajı verir.

15. Onları sizin ilgi alanlarınıza davet edin.

15. Onları sizin ilgi alanlarınıza davet edin.

Sizin onların ilgi alanlarına katılmanız kadar bunun tam tersi de aynı şekilde önemli. Partnerinize bu hayatta nelerden hoşlandığınızı, nelerle ilgilendiğinizi göstermeniz hem onu size yakınlaştırır hem de ilişkinizi pekiştirir. Sevdiğiniz şeyleri yaparken ayrı bir enerji saçtığınızı ve çekici göründüğünüzü de unutmamak lazım.

14. Sırlarınızı paylaşın.

14. Sırlarınızı paylaşın.

Bir insana güvendiğinizi göstermenin en kestirme yolu, ona bir sırrınızı açmak olabilir. Herkesin kendine sakladığı düşünceler ve olaylar vardır. Bunlar paylaşılması kolay şeyler olmayabilir. Yine de aynı zamanda bu düşünceleri sevdiğiniz insanla paylaşmaya istekli olduğunuzu karşı tarafa hissettirmeniz aranızdaki güveni ve sevgiyi pekiştirmekle beraber ilişkinin geleceği adına atılmış büyük bir adımdır. Partnerinizle bir sırrınızı paylaşmak şu mesajı verir: 

'Bunu seninle paylaşıyorum çünkü bilmende fayda olduğunu düşünüyorum ve bunu bana karşı kullanmayacağını biliyorum. Sana güveniyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Umursanmadıklarını hissettirmeyin.

13. Umursanmadıklarını hissettirmeyin.

Uzun süreli ilişkilerde beliren sorunlardan biri, ilişkinin günlük hayatın bir rutini haline gelmesi. Zamanla oluşabilecek bir ilgisizlik, ilişkinin her iki tarafına da zarar verebilir. Yıllardır beraber adım atılmış, uyumlu bir ilişkiden doğan minnetarlık hissini karşı tarafa belli etmezseniz o duygunun hiçbir anlamı kalmaz. Biri ne kadar iyi olursa olsun, umursanmadığını hissetmek istemez. Bu yüzden geçirdiğiniz sürece bağlı tutarlı bir şekilde minnetinizi göstermek iki tarafa da iyi gelecektir.

12. Onlara samimi olduğunuzu gösterin.

12. Onlara samimi olduğunuzu gösterin.

Samimiyet, iki kişinin zaman içinde oluşturduğu derin duygusal bağdır. Güvene, karşılıklı saygıya, sevgiye dayanır. Samimiyetin sadece fiziksel temasla ölçülmediğini de ayrıca belirtmek gerekir. Hissettiğiniz samimiyeti davranışlarınıza ve sözlerinize yerleştirin.

11. Tartışmalarınızı sağlıklı bir üslupla yapın.

11. Tartışmalarınızı sağlıklı bir üslupla yapın.

Karşınızdaki dünyanın en uyumlu insanı bile olsa, her zaman aynı şeyi düşünüp, hemfikir olmayacaksınız. İki farklı hayat bir araya geldiğinde bunun olması imkansızdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, fikir ayrılıklarınızı yıkıcı ve kırıcı bir şekilde dile getirmemeniz gerektiğidir. Ayrıca biriyle tartışırken güvensizliklerini veya sırlarını ona karşı asla kullanmayın. Kişisel hakaretlerde bulunmayın. Geçmişi gündeme getirmeyin. Her şeyden önce birbirinize karşı olmadığınızı, aksine beraber olduğunuzu unutmayın.

10. Onlara küçük sürprizler yapın.

10. Onlara küçük sürprizler yapın.

Bu jest, birden gelen seni seviyorum mesajı bile olabilir. Sizin için küçük sürprizler ne olursa olsun, partnerinize bunları yapmak önemlidir. Sadece özel bir günde olması gerekmiyor, partnerinize onun için çaba göstermeye istekli olduğunuzu hissetirmek istediğiniz her an yapabileceğiniz bir şey.

9. Onları gerçekten dinleyin ve hislerini anlamaya çalışın.

9. Onları gerçekten dinleyin ve hislerini anlamaya çalışın.

Bir kişiye önemsendiğini göstermek istiyorsanız, size ihtiyaç duyduklarında görüldüklerini ve duyulduklarını hissettirmelisiniz. Onlar günün yorgunluğunu size anlatarak atmaya çalışırken konuşmalarını bitirmelerini ve sözleriyle duygularını ifade etmesine izin verin. O konuşurken ilgilendiğiniz şeyi bırakın ve göz temasını koruyun. Onu tam anlamıyla dinleyin ve ona destek olun.Bazen sadece yanlarında durarak onları dinlemek, en büyük sevgi göstergesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Nasıl olduklarını sorun.

8. Nasıl olduklarını sorun.

Bu basit bir şey gibi görünse de, karşınızdaki kişinin duymaya ihtiyaç duyduğu şey olabilir. Onun nasıl hissettiğini gerçekten merak ettiğinizi, onun hakkında endişelendiğinizi göstermeniz bile partnerinize sevildiğini ve önemsendiğini hissettirir.

7. Onları güvende hissettirin.

7. Onları güvende hissettirin.

Kendini güvende hissetmek, bir ilişkinin olmazsa olmazlarındandır. Burada önemli olan duygusal, zihinsel ve ruhsal olarak güvende hissetmektir. Sizi yargılamayan, güvenebileceğiniz, gerektiğinde ağlanacak bir omuz olabilecek biriyle olduğunuzu bilmektir. Bir kişi ilişkinizde size güven duymuyorsa bu ilişki sağlıklı şekilde gelişemez ve en nihayetinde bitmeye mahkumdur.

6. Özür dilemeyi bilin.

6. Özür dilemeyi bilin.

Hata yapmak kaçınılmazdır. Siz de, partneriniz de sık sık hata yapacaktır. Bundan daha önemli olan, hata yaptıktan sonra neyi seçeceğinizdir. Gelecekte gelişmek için adım atmaya, sorumluluk almaya, çaba göstermeye istekli misiniz? Yoksa görmezden mi gelirsiniz?  Birine gerçekten değer verdiğinizi göstermek, onu incittiğinizde veya bir hata yaptığınızda sorumluluk aldığınızda ve ardından bunun bir daha olmaması için gerekli iyileştirmeleri yapacağınıza dair kendinize ve onlara söz vermenizde saklıdır.

5. Sabırlı olun.

5. Sabırlı olun.

Hepimiz farklı yerlerden başlıyoruz ve farklı hızlarda ilerliyoruz. Bu hayatın her alanında böyledir. O halde bir ilişki kurmak, iki kişinin bir araya gelmesini ve birbirlerinin hızını anlamasını gerektirir. Ne zaman sevecen olunmalı, ne zaman yakın olunmalı, ne zaman birlikte hareket edilmeli, ne zaman bireysel adım atılmalı... Sabır, empati ve esneklik göstermemizi gerektirir. Yaşam yolu her zaman taşsız ve öngörülebilir değildir. Partnerimize karşı sabırlı kalarak, onlara sadece güneş parlarken ve yollar taşsızken değil, aynı zamanda gökyüzü karardığında ve yollar taşlarla dçşeli olduğunda da onların yanında olmaya istekli olduğumuzu göstermemiz gerekir. İşte o zaman gerçek aşk ortaya çıkar.

4. Onlara gerçeklik payı olan iltifatlar edin.

4. Onlara gerçeklik payı olan iltifatlar edin.

Birini gerçekten önemsiyorsanız, onları kendileri yapan şeyleri fark edersiniz. Diğer insanların hiçbir zaman görecek kadar derinlemesine bakmadığı şeylerden bahsediyoruz. Herkes görünüşüne iltifat edebilir.  Herkes 'ateşli' veya 'seksi' veya 'güzel' veya 'yakışıklı' olduğunu söyleyebilir. Etkileyici ve anlamlı iltifatlar yalnızca sizden gelebilir çünkü onlar hakkında yalnızca sizin bildiğiniz soyut şeyler vardır Empati kurmaları, nezaketleri, işlerindeki gayretleri, çocuklara karşı gösterdikleri sabır, kişisel rutinlerine bağlılıkları - her ne olursa olsun, seçtikleri ve kontrol ettikleri şeyleri tanıyarak onlara değer verdiğinizi gösterin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Geçmişlerinden dolayı onları yargılamayın.

3. Geçmişlerinden dolayı onları yargılamayın.

Partnerinizin geçmişte verdiği her karardan hoşlanmayabilirsiniz ancak onu bugün olduğu gibi sevmek ve kabul etmek, onu o kişi yapan iyiyi ve kötüyü kucaklamak anlamına gelir. Eskiden kim olduklarını yargıladığınızı veya küçümsediğinizi hissederlerse, bugün kim oldukları hakkında bir iç karmaşa yaşayabilirler. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. En önemlisi bugün nerede olduğunuz ve yarın nereye gideceğinizdir. Geçmişi, bugüne getirmenin hiçbir yararı olmaz.

2. Partnerinizi en gerçek haliyle görün ve sevin.

Günün sonunda, bir ilişkide gerçekten aradığımız şey nedir? Çoğu insanın aradığı, oldukları gibi görülüp sevilmektir. Kendileri hakkında her şeyi seven birinin gelmesini istiyorlar. Bunu, onları gören, duyan, onlara saygı duyan ve hayran olan, onları oldukları her şey için seven kişi olarak yapmalısınız. Bu şekilde birine gerçekten sevildiğini hissettirirsiniz.  Böylece ömür boyu sağlam duracak bir temel oluşturursunuz.

1. Kendinize öncelik vermeyi de unutmayın.

1. Kendinize öncelik vermeyi de unutmayın.

Her şeyden önce - kişisel bakım bencilce değildir.  Kendi zihinsel, fiziksel, ruhsal ve duygusal sağlığınıza öncelik vermek, dolu bir hayat yaşamak ve bir ilişkide elinizden gelenin en iyisini yapmak için çok önemlidir. Boş bir bardaktan su dökemezsin, bitmiş bir şeyi başkasına veremezsin. Kendinize bakmanız, şarj olmanız ve yenilenmeniz gerekir. Partnerinizle bağlantıda kalabilmeniz için zihinsel olarak sağlıklı kalmanız gerekir. Kendinizi depresif veya tatmin olmamış hissediyorsanız, uzanın ve biriyle konuşun. Yardım her zaman mevcuttur. Biri sizi gerçekten seviyorsa, sizinle ilgilenmek, onunla ilgilenmenin başka bir yolu olur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?