Görüş Bildir
Haberler
Partnerini ve Kendini Daha İyi Anlamak İsteyenlerin Kadın Orgazmına Dair Bilmeleri Gereken 10 Gerçek

Partnerini ve Kendini Daha İyi Anlamak İsteyenlerin Kadın Orgazmına Dair Bilmeleri Gereken 10 Gerçek

Rinascita
27.06.2019 - 14:47 Son Güncelleme: 28.06.2019 - 17:59

Kadın orgazmı insan evriminin bir parçasıdır. Ne kadar anlamaya çalışsak da, nedenine dair herhangi bir bilgimiz bulunmuyor. Dolayısıyla, insan deneyiminin yanlış anlaşılmış bir parçası olduğu için, kadın orgazmı hakkında bilmediğimiz birçok şey var. Şimdi bile, konuyla ilgili çalışmalar sırasında sürekli olarak şaşırtıcı sonuçlar buluyoruz, etrafındaki gizemin havasını daha da derinleştiriyoruz. İşte kadın orgazmı ile ilgili öğrendiğiniz zaman sizi şaşırtacak 10 gerçek:

Kaynak: https://listverse.com/2019/06/25/10-f...

Kadınlar uykularında orgazm olurlar.

Kadınlar uykularında orgazm olurlar.

Uyku sırasında orgazm, erkekler arasında hem bilimsel çevrelerde hem de lise topluluklarında yoğun olarak tartışılmıştır. Çoğunlukla ergenlik döneminde ortaya çıkarlar ve bazı talihsiz istisnalar dışında, çocuklar onların orta-geç yirmili yaşlarda son bulma eğilimindedir. 

Ancak uyku sırasında orgazm olan kadınlar çok daha az anlaşılır ve çok daha azı belgelenmiştir. Çalışmalara göre, kadınların yaklaşık yüzde 37'si 45 yaşına kadar en az bir uyku orgazmı yaşar. Erkeklerin aksine, sıklığı yaşla birlikte artar ve bu da ergenlik meselesi değildir.İlginç olan, kadınlar arasında uyku orgazmlarının başka faktörlere bağımlı olmamasıdır. Uyku sırasında orgazm yaşayan kadınlar için, bekar veya evli olup olmadıkları veya cinsel açıdan aktif olup olmadıkları fark etmez.

Üst dudağı daha dolgun olan kadınlar, daha sık orgazm olurlar.

Üst dudağı daha dolgun olan kadınlar, daha sık orgazm olurlar.

Kadınlar erkeklere göre daha az orgazm olurlar ve bunun nedenleri gerçekten bilinmemektedir. Libido veya cinsel tarih gibi faktörlere bağlı değildir ve dünyadaki tüm kültürler ve ırklar arasında tutarlıdır. Bunu çözmemiz biraz zaman alacak olsa da, bilim insanları kadınlar arasında orgazm olasılığını etkileyebilecek şaşırtıcı bir faktör buldular: dudaklarının şekli. Bir çalışmada, bir dizi İskoç kadına cinsel ilişkiden orgazm geçmişi soruldu ve araştırmacılar bunu dudaklarının şekli ile kontrol ettiler. Bilimsel çalışmalar için bu fikirleri nereden aldıklarını bilmesek de, üst dudağın şekli ile orgazm olma olasılığı arasında şaşırtıcı bir korelasyon buldular. Üst dudağının merkezi, yuvarlak kısmı daha belirgin olan kadınları vajinal penetrasyondan orgazm olasılığı daha yüksekti.

Beynin bağımlılıktan sorumlu kısmını etkiliyor.

Beynin bağımlılıktan sorumlu kısmını etkiliyor.

Kadın orgazmını anlayamamızın başlıca nedenlerinden biri, laboratuvar koşullarında çalışmanın zorluğudur. Erkekler kadınlardan çok daha kolay orgazm olabileceğinden, araştırma sırasında bunu yapmaları daha kolaydır, ancak kadınlar için aynı şey söylenemez.Yine de, başarılı bir şekilde yürütülen bazı çalışmalarda, bilim insanları orgazm ile beynin çeşitli bölgeleri arasında şaşırtıcı bağlantılar bulmuşlardır. Bir orgazmın beyni başka şeylerin yaptığı gibi etkilediğini bilmek için bilimsel araştırmalara ihtiyaç duymazken, etkiler kadınlarda erkeklerden çok daha yoğundur ve beynin görünüşte ilgisiz kısımlarını etkiler.Bir çalışmada,orgazm sırasında beynin; kumar ve uyuşturucu gibi bağımlılıklar konusunda büyük rol oynayan bölgesinin etkilendiği bulundu.

Her zaman fiziksel olarak fark edilmez.

Her zaman fiziksel olarak fark edilmez.

Popüler kültür, kadın orgazmının fiziksel olarak gözle görülür olduğunu söyler. Gerçek hayatta gözlemlenen kanıtlara meydan okuyacağı için asla böyle bir şey olmayacağını söylemiyoruz ama her zaman böyle olmaz. Bazı kadınlar, orgazm olduklarını göstermezler.Bir nörobilimci tarafından yapılan araştırmaya göre, birçok kadın, fark edilebilir kasılmalar veya genellikle beklediğimiz gibi bacakların şiddetli sarsılması olmadan orgazm olduğunu söylüyor ve bilim nedenini bilmiyor. En azından araştırmayı yapan nörobilimciye göre bunun sebebi, kadınların cinsel birleşme sırasında orgazmı diğer zevk olunan zamanlardan ayırmada genellikle iyi olmamaları olabilir.

Ağrı kesici gibidir.

Ağrı kesici gibidir.

Kadın orgazmının amacını tamamen anlamaya daha yakın olmayabiliriz, ancak üzerine yapılan tüm araştırmalarda, beyinle özel bir bağlantısı olduğu açıktır. Sürekli olarak kadın cinsel organları ile beynin farklı bölümleri arasında hiç alakası olmayan yeni yollar buluyoruz ve bunlardan birkaçı oldukça şaşırtıcı. Kadın orgazm ve ağrı eşiği arasındaki bağlantı üzerine yapıla araştırma mesela. İlk başta, araştırmacılar fareler üzerinde çalıştılar ve farelerin vajinal stimülasyon sırasında herhangi bir ağrı hissetmediklerini buldular. Ağrı engelleme etkisi morfin uygulamasına oldukça benziyordu. Kadınlar üzerinde yapılan daha sonraki bir çalışmasında, aynı sonuçları buldular: vajinal stimülasyon kadınların ağrıya dayanma yeteneğini neredeyse ikiye katladı. Orgazm ise iki katından daha fazla etkiye sahip.

Orgazm olamama durumu genetik olabilir.

Orgazm olamama durumu genetik olabilir.

Birçok kadının ne olursa olsun orgazm olması mümkün değildir ve bunun partneri ile hiçbir ilgisi yoktur. Bilime göre kadınların %10-15'i bütün çabalara rağmen orgazm olamama durumunu yaşıyor. Araştırmalar, orgazmın genetikle ilgili olabileceğini ve bunun kadınların kimlerle orgazm olacağı konusunda evrimsel olarak seçici olmalarıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Daha basit bir ifadeyle, bazı kadınların bedenleri, bebek sahibi olmak için ideal biriyle olmadıkça orgazm olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Mükemmel partneri (en azından vücudu ikna edecek kadar mükemmel) bulmanın ne kadar zor olduğuna baktığımızda bu, bu kadar çok kadının neden orgazm olmadıklarını veya nadiren orgazm olmadıklarını açıklayabilir.

Pelvik kaslarında rahatsızlık yaşayan kadınlar da orgazm olabilir.

Pelvik kaslarında rahatsızlık yaşayan kadınlar da orgazm olabilir.

Orgazmın cinsel organlarla hiçbir ilgisi olmadığı uzun süredir devam eden bir teori olmuştur. Ancak gerçek doruk noktasına ulaşma deneyimi sadece beyinde olur, en azından teoriye göre. Omurilik yaralanmalarından (SCI) muzdarip insanlardan bazı kanıtlar bu teoriyi destekliyor. Araştırmaya göre, nörolojik yaralanmalar nedeniyle pelvik bölgelerinde kesinlikle sinir fonksiyonu olmayan kadınlar hala orgazm olabilirler. Daha şaşırtıcı olan ise, orgazm olunduğu zaman yaralanma olmadan önce hissettikleriyle aynı hissediyor olmaları. Araştırma yapılan kadınlar arasında, daha yüksek bir cinsel dürtü ve daha fazla cinsel farkındalığa sahip olanların orgazm olma ihtimalinin daha yüksek olduğu görüldü, ancak bu da omurilik yaralanması olmayan kadınlar arasında da genel olarak doğru görünmektedir.

Kadınların simetrik erkeklerle orgazm olma ihtimali daha yüksektir.

Kadınların simetrik erkeklerle orgazm olma ihtimali daha yüksektir.

Cinsel ilişki sırasında orgazma ulaşma sorunları olan erkeklerin aksine kadınlar daha az sıklıkta bunu deneyimliyor. Bunun neden olabileceğine dair birçok teori vardır, ancak bir araştırmaya göre, çoğu erkek yeterince simetrik değildir.Çalışmada, 86 çifte doruk frekanslarını sordular. Beklendiği gibi yaklaşık yüzde 100 orgazm olan erkeklerin aksine, kadınlar için eşleri simetrik olduğunda frekans çok daha yüksekti. Sadece yüz hakkında değil, genel simetri hakkında da bu durum aynı. Şaşırtıcı gelebilir, ancak vücut simetrisi doğal olarak genlerin kalitesiyle ilgili. Bu sadece çekicilikle değil, aynı zamanda fiziksel ve psikolojik sağlıkla da ilgili. Bu çalışma, kadın orgazmının bir eş-seçim mekanizması olabileceğini gösteriyor ama yine de, neden var olduğuna dair birçok teoriden sadece biri.

Cinsel birleşme sırasında nadiren yaşanır.

Cinsel birleşme sırasında nadiren yaşanır.

Kadınların orgazm olabilmesi genellikle cinsel ilişki sırasında eşlerinin mahareti olarak görülür. Eşin yataktaki becerisi kesinlikle bir faktör olabilir, ancak durum bundan biraz daha karmaşıktır. Kadın orgazmının cinsel birleşme kısmı ile neredeyse hiçbir ilgisi yoktur. Orgazm olan kadınların sadece yüzde 25'i sürekli olarak cinsel ilişkiyle orgazm olabilir. Gerisi seks oyuncakları veya oral stimülasyon gibi başka şeylere ihtiyaç duyar. Aynı zamanda penisin büyüklüğü, eşin çekiciliği veya stres gibi dış faktörlerden bağımsızdır. Bunu gösteren sadece  tek bir çalışma değildir. Bir yazar bu sonuca ulaşmak için son 80 yılda 33 çalışma yaptı. Yani, eğer cinsel ilişki yoluyla partnerinizin orgazm olmasını sağlayamıyorsanız kişisel algılamamalısınız.

Daha fazla sperm almanın bir yolu olabilir.

Daha fazla sperm almanın bir yolu olabilir.

Kadın orgazmının o kadar gizemli olmasının nedenlerinden biri de evrimsel bir amaca hizmet etmemesi. Erkeklerin aksine, gerçek üreme süreci için hiçbir şey yapmaz. Erkek orgazmına kıyasla göreceli seyrek olması ve penetrasyona bağımlılığın olmaması nedeniyle, cinsel tatmin için de güvenilir bir gösterge değildir.Neden var olduğuna dair birçok teori olsa da, bunlardan biri diğerlerinden daha mantıklı. Bazı bilim insanlarına göre, orgazm sırasındaki kasılmalar, kadının olabildiğince fazla sperm tutmasına yardımcı olur ve döllenme şansını arttırır. Bazı araştırmalarla da bu teori destekleniyor. Bir çalışmada, araştırmacılar bazı kadınlardan cinsel ilişkiden sonra vajinadan çıkan sıvıyı toplamalarını istediler. Henüz orgazm olan kadınlar arasında, çıkarılan sıvının diğerlerinden daha düşük bir sperm miktarına sahip olduğunu buldular.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
71
55
28
27
26
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşegül Yıldız

İstediğimiz an orgazm olabiliyoruz hiç bişeye ihtiyaç duymadan sadece düşünerek nereye geldim ben ya

Dorian Gray

İşte beklediğim galeri :))

KaraOzan

girişte hemen üst tarafta biraz çengelimsi bir yer var G yani wumen gravity orası oraya sabit hızlı ya da yavaş asdadadad :D sizden hoşlanan her kadın orgaz... Devamını Gör