Görüş Bildir
Haberler
Parmakla Gösterdiğimiz 10 Çok Başarılı Ünlünün Birbirinden Sıra Dışı Uyku Alışkanlıkları

etiket Parmakla Gösterdiğimiz 10 Çok Başarılı Ünlünün Birbirinden Sıra Dışı Uyku Alışkanlıkları

Uyku alışkanlığının nasıl olması gerektiği üzerine, pek çok yerde çokça ahkam kesen yazılara denk geliriz.

Halbuki bazı insan uzun saatler uyumayı sever, bazısının uykuyla pek arası yoktur; bazısı da istese de pek uyuyamaz (insomnia). Ancak kesin olan şudur ki, her bünyenin uykuya istisnasız olarak ihtiyacı vardır.

İşte bu ihtiyacı giderebilmek adına, birbirinden tuhaf ve sıra dışı uyuma alışkanlıkları geliştirmiş ve bu konuda gayet de hiçbir klişeye aldırmadan kendi yolunu çizmiş bazı çok başarılı ve çok ünlü isimleri listeledik. 👊😴

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom Cruise, "horlama geçirmez" bir fanusun içinde uyuyor.

Cruise'un heybetli horlaması Hollywood'un magazin dünyasında hayli meşhur. Bu nedenle, evinin eskiden revir olarak kullandığı bir odasını ses geçirmez malzemeyle kaplatmış ve burayı geniş geniş horlayabildiği kendine ait uyku odasına dönüştürmüş. 

Daily Mail'e bilgi veren bir ev çalışanı, bu küçük ve karanlık odanın kesinlikle horlama sesini dışarı vermediğini teyit etmiş. 😂

2. Winston Churchill tüm o başbakanlık koşturmasına rağmen, her öğleden sonra mutlaka 2 saat kestiriyormuş.

Eski İngiltere başbakanlarından Churchill her gün saat 17.00'de, bir kadeh viski sodanın ardından 2 saatlik bir uyku çekiyormuş. Churchill'e göre bu alışkanlık kendisine, 24 saatte 1 buçuk günlük iş yapabilecek kadar enerji sağlıyormuş. 

Churchill zaten, gecenin geç saatlerine kadar oturduğundan 'gece kuşu' olarak da biliniyordu. Hatta bu 'mesai dışı' alışkanlığından dolayı, savaş kabinesi toplantılarını kimi zaman küvetinden yürütttüğü söylenir. 😶

3. Charles Dickens ise, yaratıcılığını köreltmemek için daima yüzü kuzeye dönük olarak uyurmuş.

3. Charles Dickens ise, yaratıcılığını köreltmemek için daima yüzü kuzeye dönük olarak uyurmuş.

Uyuyamama problemi (insomnia)'dan fazlasıyla muzdarip olduğunu sık sık dile getiren efsane yazar, uyuduğu her yerde baş ucunda bir pusula bulundurur, hem uyurken, hem de yazı yazarken yüzünün kuzeye dönük olduğundan emin olurmuş. 

Dickens bu takıntının, yaratıcılığını arttırdığına inanıyormuş.

4. Uykuyu abartanlarda bugün: Mariah Carey'nin yatağı tam 20 nem aygıtı ile çevrili; ve günde 15 saat uyku uyuyor.

15, evet. 2007 yılında verdiği bir dergi röportajında, 'İstediğim biçimde şarkı söyleme performansı gösterebilmem için 15 saat uyumam şart'. biçiminde bir ifadesi bulunuyor.

Nemlendiricileri ise, boğaz kuruluğunu önleyerek cildini nemli tutmak için kullandığını söylemiş. 'Tıpkı bir buhar odasında uyumak gibi' diye de eklemiş. 

(Biz okurken fenalaştık.)

5. Marissa Mayer şöyle iyi bir uyku çekebilmek adına her 4 ayda bir, birer haftayı kendine tatil ediyor.

5. Marissa Mayer şöyle iyi bir uyku çekebilmek adına her 4 ayda bir, birer haftayı kendine tatil ediyor.

Yahoo CEO'sunu tam bir işkolik olmasıyla, bazen haftada 130 saate kadar çalışmasıyla biliyoruz. Mayer kendini şarj edebilmek adına, her ay böyle birer haftalık tatil rutinleri belirlemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Unutulmaz İngiliz yazar ve şair Emily Brontë, uykusu gelinceye kadar masa etrafında daireler çizerek dolanıyormuş.

6. Unutulmaz İngiliz yazar ve şair Emily Brontë, uykusu gelinceye kadar masa etrafında daireler çizerek dolanıyormuş.

19. yüzyılın efsane romancısı ve şairi de insomnia'dan muzdarip bir başka ikon. Brontë, her gece yemek odasındaki masanın etrafında yorgunluktan bitap düşüp artık uyuyabileceğini hissedene dek daireler çiziyormuş.

7. 2007 yılında bir gün yorgunluktan yere yığılıp kendi kanının içinde uyanan Arianna Huffington ise, o gün bugündür yılmaz bir uyku savunucusu.

7. 2007 yılında bir gün yorgunluktan yere yığılıp kendi kanının içinde uyanan Arianna Huffington ise, o gün bugündür yılmaz bir uyku savunucusu.

Huffington Post'un başındaki isim, yatak odasını tam bir 'uyku mabedi' olarak dizayn etmiş durumda. Yatağının etrafında dış ışığı tamamıyla kesen perdeleri var. 

Yatmadan önce cep telefonunu kapatıyor; ve tüm elektronik aletlerini odasının dışında bir yerde şarja bırakıyor. Ardından, Epsom tuzu ve lavanta yağıyla doldurduğu küvetinde sıcak bir banyo yaparak zihnini boşaltıp kendisini uykuya bu şekilde hazırlıyor. 

Yatarken asla eski bir tişört veya eşofman altı giymediğini, uykuyu çağrıştıran, gecelik yahut pijama gibi şeyler giydiğini de ekleyelim.

8. Martha Stewart'ın uyumak için günde en fazla 4 saati oluyor.

İşine aşık bir başka insan ise, aşçılık dünyasının ünlü kraliçesi Martha. Fazla uykunun kendisini huzursuz ettiğini söyleyen Martha, 200 kadar hayvanı kendi oturduğu bölgede bizzat (yani ekibinin yardımıyla) besliyor; ve çok geç yatmasına rağmen daima bu ekibin varış saati olan 6.30'dan önce uyanıyor. 

Martha'nın konuyla ilgili tek yorumu var: 'Uyku şu an benim hayatımın en büyük önceliği değil.'

9. Büyük mucit Nikola Tesla ise, günde en iyi ihtimalle 1 saat kadar "içinin geçebildiğini" söylemişti.

Tesla, 'Ben uykuyla arası pek iyi olmayan bir aileden geliyorum. Nadir uyurum; uyuyamıyorum. Genellikle günde 1 saat kadar içim geçer.  Birkaç ayda bir, 4-5 saat kadar uyuyabiliyorum ve bu olduğu zaman, adeta şarj olmuş bir pil kadar zinde ve kuvvetli uyanıyorum. Uyku harika bir şey; ama bence her gün o kadar da şart değil. ' 

demişti.

10. Son olarak Michael Phelps, içerisinde 2600 ila 2750 metre yüksekliktekiyle benzeşir atmosfer barındıran bir özel odada uyuyor.

Böylelikle ortamdaki oksijen miktarı azalıyor; bu da Phelps'in vücudunun, daha fazla kırmızı kan hücresi üretmek adına daha çok çaba göstermesine, ve kaslarına daha çok oksijen pompalanmasına yardımcı oluyor. 

Yine Phelps'e göre bu yöntem, tahammül, sabır ve dayanıklılık sınırını da arttırıyor ve çok daha zorlu yarışlara kendisini daha iyi hazırlanmış hissettiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne diyelim; kim bize ne tarz ve kaç saatlik uyku düzeni dayatmaya çalışırsa çalışsın, her bünye kendisi için en doğru yöntemi nihayetinde kendi kendine keşfediyor. 👏👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
587
288
81
45
30
24
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın