Görüş Bildir
Haberler
Paris Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Paris Saldırılarında Hayatını Kaybedenler Anıldı

ATKN
27.11.2015 - 15:52

Fransa’da 13 Kasım’daki saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi, bugün Paris’te düzenlenen resmi bir törenle anıldı. Fransa’nın askeri tarihinin sembollerinden olan Les Invalides binasında düzenlenen törende Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yanı sıra, hükümetten ve bürokrasiden önemli isimler yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız milli marşıyla başlayan tören, kurbanların anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Ardından, saldırıda hayatını kaybeden 130 kişinin her birinin tek tek adı ve yaşı okundu. Kurbanların fotoğrafları ise dev erkanda yansıtıldı.

Törene kurbanların aileleri ve yakınlarıyla birlikte, tüm dinlerin temsilcileri de davet edildi.

Ses sanatçılarının performanslarıyla duygusal anlara sahne olan törende, başta Hollande olmak üzere birçok katılımcının gözlerinin dolduğu görüldü.

Askeriye Müzesi önünde bir konuşma yapan Hollande, Fransa ile gurur duyduğunu dile getirdi:

“Bugün gururla her yere asılan bayraklar, yapılan toplantılar ve milli marşımız Marseillaise’in söylenmesiyle duyduğumuz vatanseverliği görebiliyoruz. Bunun hiçbir şekilde öç alma veya diğerlerini reddetmeyle bir ilgisi yok. Çünkü tüm bu trajediye rağmen, tüm akan kana rağmen, Fransa halen ümide ve toleransa dayalı prensiplerini ayakta tutuyor.”

'Ne korkacağız, ne de nefret edeceğiz... Fransa olduğu gibi kalmaya devam edecek'

'Ne korkacağız, ne de nefret edeceğiz... Fransa olduğu gibi kalmaya devam edecek'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollande, '13 Kasım Cuma - Bu günü hiç unutmayacağız. Bu günde Fransa korkakça bir saldırının hedefi oldu' dedi.

Bütün Fransa ulusunun saldırının kurbanlarına ağladığını söyleyen Hollande, 'Uzaklarda organize edilen ve soğukkanlı bir şekilde uygulanan bu savaş eyleminde bir katiller çetesi, ihanet edilen bir tanrı ve bir delilik adına 130 insanımızı öldürdü ve yüzlercesini yaraladı' dedi.

Cumhurbaşkanı, 'fanatiklerin ordusunu yıkmak' için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. 'Ne korkacağız, ne de nefret edeceğiz' diye Cumhurbaşkanı Fransa'nın olduğu gibi kalmaya devam edeceğini, 'daha fazla şarkı, daha fazla konser, daha fazla etkinlik yapılacağını' ve tabii ki yeniden stadyuma gidileceğini ifade etti.

Euronews ve Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda