Görüş Bildir
Haberler
Paris Katliamı'nı Planlayan İsim: Abdülhamit Ebayud

Paris Katliamı'nı Planlayan İsim: Abdülhamit Ebayud

ATKN
16.11.2015 - 11:24 Son Güncelleme: 16.11.2015 - 14:17

Fransa’nın başkenti Paris’te Cuma akşamı meydana gelen ve 130'dan fazla kişinin ölümüne yol açan organize saldırılarla ilgili soruşturmanın Belçika ayağı önem kazanırken, yetkililer saldırıları gerçekleştiren intihar bombacılarından üçünün adını daha açıkladı. AFP’nin haberine göre, adını vermesi yasak olan bir yargı yetkilisi, Stade de France stadındaki saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin 20 yaşındaki Fransız polis Bilal Hadfi olduğunu söyledi. Bununla birlikte Fransız RTL radyosu, soruşturmayı yürüten yetkililerin Paris saldırılarının arkasındaki kilit ismin kimliğini açıkladığını aktardı: IŞİD’in Suriye’deki en ‘faal’ infazcısı’ olan 27 yaşındaki Abdülhamit Ebayud...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'te yer alan ve AFP’nin haberine göre, adını vermesi yasak olan bir yargı yetkilisi, Stade de France stadındaki saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin 20 yaşındaki Fransız polis Bilal Hadfi olduğunu söyledi.

Diğer saldırgan, yakalama kararı olan Salah Abdeslam'ın kardeşi

Diğer saldırgan, yakalama kararı olan Salah Abdeslam'ın kardeşi

Yetkili, Voltaire Bulvarı’ndaki saldırıyı düzenleyen ismin ise 31 yaşındaki Brahim Abdeslam olduğunu belirtti. Aynı zamanda Brahim Abdeslam, dün hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarılan 26 yaşındaki Salah Abdeslam’ın kardeşi. 

Fransız polisi, dün aranan saldırganın fotoğrafını yayınlamıştı.

Savcılar bir diğer ismin de 1987 Paris doğumlu Samy Amimour olduğunu doğruladı. Amimour'un 2012'den beri sabıkası bulunduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grafik: Al Jazeera Türk

'Salah Abdeslam', polis tarafından durdurulmuş ve bırakılmış

'Salah Abdeslam', polis tarafından durdurulmuş ve bırakılmış

Fransız Le Monde gazetesi, Salah Abdeslam’ın Fransa’nın kuzeyinde araba kullanırken polis tarafından durdurulduğunu, ama gözaltına alınmadığını yazdı.

Salah Abdeslam’ın, bombacıları taşıyan siyah aracı kiralayan kişi olduğu da düşünülüyor. Paris'in doğusundaki Montreuil'de de diğer bir araç, söz konusu aracın içinde de 3 Kalaşnikof bulunmuştu.

Saldırıların 'beyni' tespit edildi

Saldırıların 'beyni' tespit edildi

Bununla birlikte Fransız RTL radyosu, soruşturmayı yürüten yetkililerin Paris saldırılarının arkasındaki kilit ismin kimliğini açıkladığını aktardı. IŞİD’in Suriye’deki en ‘faal’ infazcısı’ olan 27 yaşındaki Abdülhamit Ebayud’un Belçika’nın başkenti Brüksel’in Molenbeek kentinde yaşadığını belirtildi. Salah Abdeslam da bu bölgede yaşıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD’in Suriye’deki en ‘faal’ infazcısı’

IŞİD’in Suriye’deki en ‘faal’ infazcısı’

Abdülhamit Ebayud

AFP ve Reuters'ın haberine göre Ebayud, daha önce bir tren ve kiliseye de saldırı planı yaptı, ancak saldırı girişimleri önlendi.

Kimliği ilk tespit edilen bombacı ise İsmail Ömer Mustafa  olmuştu. Fransız polisi, muhafazakar ve göçmen yoğunluklu Courcouronnes bölgesinde doğduğu belirtilen ve kopan parmağından kimliği tespit edilen 29 yaşındaki İsmail Ömer Mustafa'nın babası ve erkek kardeşini gözaltına almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer taraftan Sırbistan’da yayın yapan Blic gazetesi, 25 yaşındaki Ahmed Almohammad’in, Le Figaro gazetesi de 1990 doğumlu Abbdulakbak B.’nin adını vermişti. Almohammad’in üzerinde bulunduğu öne sürülen bir pasaportun fotoğrafı paylaşılmış, CNN muhabiri Christiane Amanpour da iki bombacının sahte Türk pasaportu taşıdığını iddia etmişti.

Sputnik Türkiye, AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
27
20
9
5
5
0