Görüş Bildir
Haberler
Para Ağır Bastı: Futbolun Zirvesindeyken Suudi Arabistan'a Transfer Olan Yıldız İsimler

Para Ağır Bastı: Futbolun Zirvesindeyken Suudi Arabistan'a Transfer Olan Yıldız İsimler

Bahadır
10.08.2023 - 17:25

Geçtiğimiz yıllarda futbolcuları astronomik bedellerle transfer eden Çin'in yerini bu yaz Suudi Arabistan aldı. Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a olan aslında geleceğin habercisiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok kulüp üst düzey futbolcularla anlaştı

Birçok kulüp üst düzey futbolcularla anlaştı

Milli takımlar, kulüpler ve sporcular için başarıyı yükseltmek adına özel sektörün futbolun gelişimine katkı sağlamasını amaçlayan Suudi Arabistan, bu bütçe sayesinde yüksek maaşlarla yıldız futbolcuların dikkatini çekti. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, futbola ayırdığı büyük bütçeyle Al Ahli, Al Hilal, Al Ittihad ve Al Nassr kulüplerinin yüzde 75'ini devraldı. Yüksek bedelli transferlerle kadrolarını güçlendiren ekipler, Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Karim Benzema, N'Golo Kante, Ruben Neves, Roberto Firmino ve Riyad Mahrez gibi kaliteli futbolculara imza attırdı. İşte transfer döneminde öne çıkan takımlar ve transferleri.

Al Nassr

Al Nassr

Kasım 2022'de Cristiano Ronaldo'yu transfer etmesiyle adından çokça söz ettiren Al Nassr, bu yaz da transfer sezonuna damga vurdu. Portekizli futbolcuya yıllık 200 milyon doları geçen ücret ödeyen kulüp, Bayern'den Mane'yi 30 milyon euroya kadrosuna kattı. Mane'nin yanı sıra Fransa Ligue 1 ekiplerinden Seko Fefona 25, Inter'den Brozovic 18, ManU'dan Alex Telles'e 7 milyon euro bedelle takıma katılan diğer isimler oldu.

Al Hilal

Al Hilal

Geçtiğimiz sezonda Fenerbahçe'yi çalıştıran Jorge Jesus ile anlaşan Al Hilal, Zenit'ten transfer ettiği Malcom ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Arabistan ekibi, bu transfer için 60 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Bu bedel, aynı zamanda bu yaz transfer döneminde bir oyuncu için en çok ödenen bonservis ücreti oldu. Al Hilal'in diğer transferleri ve ödediği bedeller ise şu şekilde: Ruben Neves 55 milyon euro, Milinkovic Savic 40 milyon euro, Koulibaly 23 milyon euro.

Al Ittihad

Al Ittihad

Transferin en hareketli takımlarından biri de Al Ittihad oldu. Real Madrid'in efsane ismi Karim Benzema ile anlaşan kulübün bu hamlesi oldukça çok konuşuldu. Fransız forveti bedelsiz bir şekilde takıma katılırken bir başka Fransız futbolcu Kante de vatandaşının yolundan gitti. Benzema ve Kante hamlelerinin yanı sıra Liverpool'un orta sahası Fabinho 40, Celtic'in öne çıkan isimi Jota için de 29 milyon euro ödendi.

Al Ahli

Al Ahli

Kadrosuna yıldızları dahil eden takımlardan biri de Al Ahli. Alman teknik direktör Matthias Jaissle'nin başında olduğu kulüp, Manchester City'nin Cezayirli futbolcu Riyad Mahrez ile anlaşarak rakiplerine adeta gözdağı verdi. Al Ahli, bu transfer için İngiliz kulübüne 35 milyon euro bonservis bedeli öderken diğer taraftan da Liverpool'dan Firmino'yu bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Newcastle United'ın kanat oyuncusu Saint-Maximin 27, Chelsea'nin kalecisi Edouard Mendy ise 18,5 milyon euro bedel ödenerek takıma katılan diğer isimler oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Ittifaq

Al Ittifaq

Diğer kulüplere kıyasla en sessiz kalan takımsa Al Ittifaq oldu. Takımı İngiltere'nin efsane futbolcusu Steven Gerrard'a teslim eden kulüp, kadrosunu iki oyuncu ile güçlendirdi. Liverpool'dan kaptan Henderson'ı 14 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek takıma katan Al Ittifak, Lyon'dan Dembele için bonservis ödemedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın