Görüş Bildir
Haberler
Pandemi Göçü Başladı: Şehirden Kaçıp Sakin Bir Yere Taşınmanız İçin 15 Haklı Sebep

Pandemi Göçü Başladı: Şehirden Kaçıp Sakin Bir Yere Taşınmanız İçin 15 Haklı Sebep

Mia Zona
27.06.2020 - 13:00

Pandeminin ardından şehirden kırsala doğru bir göç dalgası başladı desek yalan olmaz. Eğer sizin de böyle bir düşünceniz varsa ve sizi cesaretlendirecek sebepler arıyorsanız, buyurun sizi yazıyı okumak üzere şöyle alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaşlık ilişkilerinin daha sıcak bir hal alması

Şehirdeki dairenizde bir arkadaşınızı ağırlamak ile kırsaldaki evinizdeki misafirlik aynı olmayacaktır. Kırsaldaki evinizde arkadaşınızla birlikte içeceğinizi içerken bir anda bahçeye tohum ekme işine girişebilirsiniz. Böylece gün sonunda birbirinize Instagram'daki komik gönderileri göstermekten fazlasını yapmış olursunuz.

2. Bütçenin daha planlı olması

Eviniz şehirden uzak olduğu gibi alışveriş yapabileceğiniz yerlerden de uzak olacaktır. Bu nedenle alışverişinizi aylık olarak yapmanız gerekir. Bu sayede de aylık bütçenizi daha planlı bir hale getirirsiniz.

3. Uyku kalitesinin artması

Şehirde gecenin geç saatlerinde bile araba sesleri ile rahatsız edilebilirsiniz. Ancak kırsal yerlerde böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Gece boyunca gürültüsüz, huzurla uyuduktan sonra sabah uyandığınızda çok daha dinç hissedersiniz.

4. Yazlıkta gibi rahat hissettirmesi

4. Yazlıkta gibi rahat hissettirmesi

Günübirlikçilerin yaşadığı o hazzı her gün yaşamak mı istiyorsunuz? Şehirden uzakta taşınacağınız o ev, sizi her daim yazlıktaymış gibi hissettirir. İnsanların zor bela yıllık izinlerini alarak birkaç günlüğüne gittiği yazlıklarda hayat sürdürmek emin olun çok iyi hissettirecek.

5. Her zaman keşfedilecek yeni şeylerin olması

Elbette şehirde de keşfedilecek birçok yer var. Ancak şehirde arabaların giremediği yerlerde de insan trafiği olduğu için keşif yapmak her zaman keyifli olmuyor. Şehirden uzak evinizde etrafı gezmek için çıktığınızda eve elinizde topladığınız çiçekler veya meyvelerle dönmeniz muhtemel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çocukların doğayla iç içe yetişme şansının olması

Şehirde artık yeşillik alan neredeyse yok denecek kadar az. Her yerin asfalt olduğu bir yerde çocuğunuzun yeşille iç içe olabilmesi mümkün değil. Çocuğunuzun daha güzel ve huzurlu bir çocukluk geçirmesi aslında şehirden ayrılmak için başlı başına bir sebep olarak karşımıza çıkıyor.

7. Trafik derdinin olmaması

Arabanız bir anda bağımsızlığını ilan edip arşa yükselmiyorsa trafikten kurtulmanızın pek bir yolu bulunmuyor. Ancak şehirden uzaklaştıkça trafik sorununun da azaldığını göreceksiniz.

8. Manzarayı izleyerek vakit geçirebilme lüksü

Şehrin neresinde olursanız olun göreceğiniz manzara diğer evlerdir. Ancak şehirden uzakta yaşadığınızda manzaranız evler yerine bir anda bol bol mavilik ve yeşillik olur.

9. Komşuluk ilişkilerinin sıkılaşması

Şu an yaşadığınız yerde kaç komşunuzu tanıdığınızı bir düşünün. Uzun yıllardır aynı evde yaşamıyorsanız muhtemelen çok fazla komşuluk ilişkisi kuramamışsınızdır. Şehirden uzak yerleşim yerlerinde ise komşuluk ilişkileri hala yaşıyor.

10. Her türlü suçtan uzaklaşılması

Şehirde kapınızı kitleseniz bile evinize hırsız girme olasılığı yüksekken, şehirden uzaktaki evinizde arka kapıyı açık unutup salonda televizyon izlemeye dalabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gerçek anlamda yıldızların görülebilmesi

66.media.tumblr.com

Şehrin ışıkları yüzünden gökyüzünde bulunan milyonlarca yıldızı görmemiz engellenir. Şehrin ışıklarından uzaklaşıldığı oranda yıldızların görülebilirlik oranı da artar.

12. Stresin hayatınızda sadece isim olarak yer alması

Şehirden uzaklaştıkça stres olacağınız faktörler de azalır. Trafikte sinyal vermeden şeridinize atlayan araba, kaldırımda önünüzde yavaş yürüyen insanlar ve ardı arkası kesilmeyecek stres kaynaklarından uzaklaşmak derin bir nefes almanızı sağlayacak.

13. İç sorgulama cevaplarının ve huzurun bulunmasına aracı olması

Doğada kendinizle geçireceğiniz zaman boyunca hayat hakkında düşünmeye de vaktiniz olur. Böylece uzun zamandır aradığınız iç huzuru bulursunuz.

14. Meyve sebzenin kaynağının bilinebilmesi

images.squarespace-cdn.com

Yumurtaların çamura bulanarak 'doğal köy yumurtası' adı altında satıldığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Yeni evinizde eğer bahçede alanınız varsa istediğiniz meyve sebzeleri ekerek kendiniz için yetiştirebilirsiniz.

15. Son olarak; özgür kalınabilmesi

İnsanlardan uzaklaştıkça toplumsal kurallardan da uzaklaşırsınız. İnsanların ne diyeceğini düşünmeden kendi kurallarınıza göre yaşayabilir ve dilerseniz pijamayla bahçeye çıkıp nefes alabilirsiniz veya doğada şarkı söyleyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
5
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hay romantizminize sıçayım, nasıl geçinecek bu insanlar dağın başında

Sefa Döner

Sıkmadı mı artık şu paylaşımlar ekonomik kriz kapıda millet işten çıkarılmış ,ev yok ,araba yok ,birkaç tane dangalak internette lüks yaşıyor diye herkesi ze... Devamını Gör